Άρσεναλ: Φαβορί ο Αρτέτα για τον πάγκο

Άρσεναλ: Φαβορί ο Αρτέτα για τον πάγκο

Ο Μίκελ Αρτέτα ετοιμάζεται για την πρώτη δουλειά του στην προπονητική, ενώ έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό ως ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ.

Tο κυρίαρχο θέμα στην Άρσεναλ αυτές τις ημέρες είναι η πρόσληψη του νέου προπονητή. Ο Ουνάι Έμερι αποπέμφθηκε πριν από έναν μήνα, αλλά ο αντικαταστάτης του δεν έχει αναλάβει. Ο Φρέντι Λιούνμπεργκ συνεχίζει ως υπηρεσιακός, όμως φαίνεται ότι οι μέρες του στον πάγκο είναι μετρημένες.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», ο Μίκελ Αρτέτα προβάλλει ως το ακλόνητο φαβορί για την τεχνική ηγεσία. Ο Ισπανός αναμένεται να συναντηθεί με τον εκτελεστικό διευθυντή της Άρσεναλ, Τζος Κρόενκε, το βράδυ της Δευτέρας για να συζητήσουν τις τελικές λεπτομέρειες της συνεργασίας τους. Το ραντεβού αποτελεί συνέχεια της κυριακάτικης συνάντησης του Αρτέτα με τον γενικό διευθυντή της Άρσεναλ, Βινάι Βενκάτσενχαμ και τον δικηγόρο, Χους Φαχμί.

Ο Τζος Κρόνκε είναι ο γιος του ιδιοκτήτη της Άρσεναλ, Σταν Κρόενκε και ουσιαστικά, θα μεταφέρει την οριστική πρόταση στον Αρτέτα. Πάντως, φαίνεται ότι ο Αρτέτα έχει πάρει την απόφαση να αναλάβει τους «κανονιέρηδες» στην πρώτη δουλειά του ως προπονητής…

Η φήμη του προηγείται

Ο Αρτέτα άρχισε την ενασχόληση του με την προπονητική από τον Ιούλιο του 2016 , όταν εντάχτηκε στο επιτελείο της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Γκουαρδιόλα τον επέλεξε προσωπικά ως συνεργάτη του και κατά καιρούς, έχει υποστηρίξει ότι ο Αρτέτα θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει. Μάλιστα, μετά την κυριακάτικη νίκη της Σίτι επί της Άρσεναλ, ο Γκουαρδιόλα επανέλαβε ότι ο Αρτέτα «έχει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μας».

Ο παλαίμαχος μέσος θεωρείται από τα next best thing της προπονητικής στο Νησί και έχει το προφίλ που αναζητούν οι άνθρωποι της Άρσεναλ. Σε συνδυασμό με τα εγκώμια του Γκουαρδιόλα και τις πληροφορίες που κυκλοφορούν για τις ικανότητες του, έφεραν το ενδιαφέρον των «κανονιέρηδων». Επιπλέον, ο Αρτέτα έχει αγωνιστεί στην Άρσεναλ, γνωρίζει το περιβάλλον και έχει την αποδοχή των οπαδών.

Έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό

Την περίοδο που ο Αρτέτα ανήκε στο δυναμικό της, η Άρσεναλ αντιμετώπισε έξι φορές τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League. O Ισπανός είχε αγωνιστεί μόνο δύο φορές κατά των «ερυθρολεύκων, στις νίκες στο Λονδίνο με 2-1 τη σεζόν 2011-12 και με 3-1 τη σεζόν 2012-13. Δεν ήταν παρών στις δύο ήττες στην Αθήνα με τα αντίστοιχα σκορ, ενώ δεν έπαιξε καθόλου τη σεζόν 2015-16 λόγω τραυματισμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ