Premier League: Επιστροφή στις νίκες για τη Λέστερ, έσωσε την παρτίδα η Τότεναμ

Premier League: Επιστροφή στις νίκες για τη Λέστερ, έσωσε την παρτίδα η Τότεναμ

Η Λέστερ έπαιξε όσο χρειαζόταν στο Λονδίνο απέναντι στη Γουέστ Χαμ και αύξησε τη διαφορά της από την τρίτη Σίτι, με το τελικό 2-1. Στο 83' σώθηκε η Τότεναμ στην έδρα της Νόριτς, με τον Κέιν να ισοφαρίζει από το σημείο του πέναλτι.

Ήταν… πολλές οι δύο σερί ήττες για τη φετινή Λέστερ. Για το ποδόσφαιρο που παίζει. Για τον τρόπο που έχει να παίρνει τα παιχνίδια. Στα δύο ντέρμπι του top-3 που έδωσε μέσα σε λίγες μέρες, κόντρα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, μέτρησε ισάριθμες ήττες. Και μάλιστα… βαριές. Τρία από τη Σίτι, τέσσερα από τη Λίβερπουλ. Έπρεπε να αντιδράσει. Και το έκανε.

Ξεκίνησε το ματς στο Λονδίνο κόντρα στη Γουέστ Χαμ βλέποντας να μην της πηγαίνει. Το κερδισμένο πέναλτι στο 12’ χάθηκε από τον Γκρέι. Μαζί και η ευκαιρία να προηγηθεί. Το κατάφερε μισή ώρα αργότερα. Στο 40’ ο Ιχεανάτσο δεν… χαρίστηκε και έκανε το 1-0 για τη Λέστερ, αλλά η Γουέστ Χαμ βρήκε απάντηση πριν φύγει το ημίχρονο. Ο Φορνάλς στο 45’ έφερε το ματς στα ίσια και άφηνε φιλοδοξίες για ένα εξίσου καλό δεύτερο ημίχρονο.

Εκεί ο ισχυρός πέτυχε το γκολ που έψαχνε και στη συνέχεια έκανε διαχείριση του αποτελέσματος που τόσο πολύ ήθελε. Ο Γκρέι στο 56’ έφερε ξανά τη Λέστερ μπροστά στο σκορ με 2-1, προβάδισμα που οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν μέχρι το φινάλε και θα μπορούσαν μάλιστα να το… επεκτείνουν, αν ήταν πιο προσεκτικοί στην κόντρα επίθεση. H Λέστερ πήγε στους 42’, στο -10 από την πρώτη Λίβερπουλ, αλλά και με δύο ματς περισσότερα από εκείνα, η Γουέστ Χαμ έμεινε στους 19, να συνεχίζει να δίνει τη μεγάλη «μάχη» για την παραμονή.

Νόριτς – Τότεναμ 2-2

«Γκέλα» ολκής για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, η οποία φλέρταρε με την ήττα από την ουραγό Νόριτς, αλλά κατάφερε να σώσει την παρτίδα στο 83’ χάρη σε ένα πέναλτι του Χάρι Κέιν. Και σε ένα ματς που το VAR αποτέλεσε και πάλι το θέμα συζήτησης. Η Νόριτς έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της, προηγήθηκε με πλασέ του Βράνσιτς στο 18’ και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα πέτυχε δεύτερο γκολ με τον Πούκι, αλλά το VAR το ακύρωσε λόγω… ώμου, σε μια φάση που έχει ξεσηκώσει μεγάλη κουβέντα στην Αγγλία.

Ο Μουρίνιο έκανε δύο αλλαγές στο ημίχρονο, ο Έρικσεν με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 55’ έφερε το ματς στα ίσια, αλλά έξι λεπτά αργότερα μπήκε ένα απίθανο αυτογκόλ από τον Οριέ, βάζοντας τη Νόριτς και πάλι μπροστά με 2-1. Η Τότεναμ πίεσε, δημιούργησε ευκαιρίες, γλίτωσε στις αντεπιθέσεις και τελικά ισοφάρισε στο 83’, με τον Χάρι Κέιν να κερδίζει και να εκτελεί το πέναλτι από το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 2-2.

Αναλυτικά, η 20ή αγωνιστική:

Σάββατο 28/12
Μπράιτον-Μπόρνμουθ 2-0
(3΄ Γιάχανμπακς, 79΄Μόουι)

Νιούκαστλ-Έβερτον 1-2
(56’ Σαρ / 13’, 64’ Κάλβερτ-Λιούιν)

Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας 1-1
(74’ Ινγκς / 50’ Τόμπκινς)

Γουότφορντ-Άστον Βίλα 3-0
(42’, 67 πέν. Ντίνι, 71’ Σαρ)

Νόριτς-Τότεναμ 2-2
(18′ Βράνσιτς, 61′ αυτογκολ Οριέ/55′ Έρικσεν, 83′ Κέιν (πεν.))

Γουέστ Χαμ-Λέστερ 1-2
(45′ Φορνάλς/40′ Ιχεανάτσο, 56′ Γκρέι)

Μπέρνλι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21:45)

Κυριακή 29/12
Άρσεναλ-Τσέλσι (16:00)
Λίβερπουλ-Γουλβς (18:30)
Μάντσεστερ Σίτι-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (20:00)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ