Καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο η Λίβερπουλ (Pics)

Καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο η Λίβερπουλ (Pics)

Η Λίβερπουλ είναι ασταμάτητη τη φετινή σεζόν και η νίκη κόντρα στην Τότεναμ δημιούργησε νέα ρεκόρ για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Ούτε η Τότεναμ κατάφερε να βάλει στοπ στο τρένο της Λίβερπουλ που με γκολ του Ρομπέρτο Φιρμίνο έφυγε με νίκη 1-0 από το Λονδίνο φτάνοντας στον εκπληκτικό αριθμό των 20 νικών σε 21 παιχνίδια στη φετινή Premier League. Επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων.

Ποτέ καμία ομάδα στα πρωταθλήματα της Αγγλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας, δεν κατάφερε την 21η αγωνιστική να έχει 20 νίκες και μία ισοπαλία, έχοντας μαζέψει 61 βαθμούς.

Παράλληλα οι «reds» έχουν πετύχει και ακόμη μια μοναδική επίδοση αφού έχουν συγκεντρώσει 104 βαθμούς στους τελευταίους 38 αγώνες της Premier League (33 νίκες, 5 ισοπαλίας και καμία ήττα) κάτι που είναι ρεκόρ από οποιαδήποτε ομάδα σε ένα σύνολο 38 αγώνων στην ιστορία του πρωταθλήματος, ξεπερνώντας τους 102 πόντους της Μάντσεστερ Σίτι (το 2018) και της Τσέλσι (το 2005).

Τέλος, αν και ακόμη είναι νωρίς για κάτι τέτοιο, η Λίβερπουλ μπορεί να σκέφτεται δειλά δειλά το αήττητο πρωτάθλημα που κατέκτησε η Άρσεναλ το 2004 και την ευκαιρία που της παρουσιάζεται ώστε να βάλει και το δικό της όνομα στη σχετική λίστα, δίπλα από αυτό των «κανονιέρηδων». Σενάριο πολύ μακρινό ακόμη, μιας και έρχονται και δύσκολα ματς όπως με την Μάντσεστερ Σίτι στο «Etihad» ωστόσο η εκπληκτική πορεία των πρωταθλητών Ευρώπης, δεν μπορεί να καταστήσει τίποτα απίθανο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ