Έκκληση στην Premier League να βοηθήσει τις μικρότερες κατηγορίες

Έκκληση στην Premier League να βοηθήσει τις μικρότερες κατηγορίες

Οι συνέπειες που θα έχει ο κορωνοϊός στην οικονομική δραστηριότητα του ποδοσφαίρου δεν μπορούν να εκτιμηθούν με ακρίβεια. Οι μεγάλοι της Ευρώπης θα δεχτούν πλήγμα, αλλά έχουν το υπόβαθρο να αντέξουν. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τους μικρότερους. Για παράδειγμα, η λονδρέζικη Μπαρνέτ, η οποία συμμετέχει στην πέμπτη κατηγορία, αναγκάζεται να… κατεβάσει ρολά. Ο […]

Οι συνέπειες που θα έχει ο κορωνοϊός στην οικονομική δραστηριότητα του ποδοσφαίρου δεν μπορούν να εκτιμηθούν με ακρίβεια. Οι μεγάλοι της Ευρώπης θα δεχτούν πλήγμα, αλλά έχουν το υπόβαθρο να αντέξουν.

Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τους μικρότερους. Για παράδειγμα, η λονδρέζικη Μπαρνέτ, η οποία συμμετέχει στην πέμπτη κατηγορία, αναγκάζεται να… κατεβάσει ρολά.

Ο πρόεδρος Τόνι Κλεάνθους, ο επί 26 χρόνια ιδιοκτήτης της Μπαρνέτ, γνωστοποίησε ότι αναστέλλει τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και της ακαδημίας και «παγώνει» τη μισθοδοσία του προσωπικού. Σύμφωνα με τον Κύπριο επιχειρηματία, με τη διακοπή των παιχνιδιών και την απόσυρση των χορηγών, ζημιώνεται κάθε μήνα με 100.000 λίρες.

Ο Κλεάνθους δημοσιοποίησε μία γραπτή δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της Μπαρνέτ και κάλεσε την Premier League να βοηθήσει τις πιο χαμηλές κατηγορίες. Η δήλωση του αναφέρει:

«Δεν ζητάω ελεημοσύνη από την Premier League, αλλά θέλω να κάνει το καθήκον της απέναντι στο ποδόσφαιρο. Για χρόνια απολαμβάνουν τα δισεκατομμύρια τους. Ίσως για μία χρονιά θα μπορούσαν να μην τα ξοδέψουν σε πολυδάπανες μεταγραφές, σε υψηλούς μισθούς και να προτάξουν το αυθεντικό ποδόσφαιρο. Με ποια μορφή θα μας βοηθήσουν, ας αποφασίσουν εκείνοι.

Η μεγαλύτερη έννοια μας στη Βρετανία και σε όλο τον κόσμο είναι ότι οι άνθρωποι χάνουν τους αγαπημένους τους. Εκφράζουμε τη συμπάθεια μας σε όσους υποφέρουν. Όμως, αυτή τη στιγμή εγώ οφείλω να επικεντρώσω την προσοχή μου στην ομάδα μου και στις επιπτώσεις που έχει αυτή η κρίση»,

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ