Γουλβς: Ο τρόμος στη φωλιά των «Λύκων» και οι στόχοι του Νούνο

Γουλβς: Ο τρόμος στη φωλιά των «Λύκων» και οι στόχοι του Νούνο

Η Γουλβς διανύει μία από τις πιο επιτυχημένες σεζόν της ιστορίας της, αλλά η πορεία της διακόπηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στη Βρετανία.

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού άφησε στη μέση το ζευγάρι του Ολυμπιακού με τη Γουλβς, για τους «16» του Europa League. Το πρώτο παιχνίδι διεξήχθη στο «Καραϊσκάκης» κεκλεισμένων των θυρών και έληξε ισόπαλο 1-1, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της Αγγλίας. Όταν και αν πραγματοποιηθεί…

Προς το παρόν, η πόλη που εδρεύει η Γουλβς δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία. Στο Γούλβερχαμπντον είχαν καταγραφεί μέχρι το Σάββατο 9 θάνατοι από τον κορωνοϊό, ένας αριθμός που είναι ο υψηλότερος στο Νησί για ένα συγκεκριμένο μέρος. Σε όλη την επαρχία των West Middlands, 26 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό, επίσης ένα μεγάλο νούμερο για ευρύτερη περιφέρεια στην Αγγλία.

Το πιο ανησυχητικό είναι τα στατιστικά βαίνουν επί τω χείρω… Κάθε μέρα, οι αρμόδιες αρχές λαμβάνουν όλο και πιο ανησυχητικά δεδομένα και είναι προφανές ότι το τελευταίο που έχει σημασία είναι το ποδόσφαιρο. Υπό αυτό το πρίσμα, κανένας δεν ασχολείται με τον ορισμό του παιχνιδιού Γουλβς-Ολυμπιακός.

Αυτό αφορά τους ιθύνοντες της UEFA, οι οποίοι επεξεργάζονται σενάρια για την ολοκλήρωση του Europa League και του Champions League. Μέχρι τότε, η Γουλβς, όπως και ο Ολυμπιακός απλά περιμένουν. Πάντως, η σεζόν μέχρι τώρα έχει εξελιχθεί ιδανικά για τους «λύκους», οι οποίοι πετυχαίνουν τους στόχους που είχαν θέσει το προηγούμενο καλοκαίρι.

Με δυνατή ιδιοκτησία και με ένα ανταγωνιστικό ρόστερ, η Γουλβς έχει τις βάσεις για να διεκδικήσει την καθιέρωση στην ελίτ του αγγλικού ποδοσφαίρου. Τον Αύγουστο, ο Νούνο Εσπίριτο είχε τονίσει ότι στο τέλος της χρονιάς θα ήταν χαρούμενος με τρεις προϋποθέσεις: συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, παρουσία στα νοκ άουτ του Europa League και μία ικανοποιητική πορεία στο Κύπελλο Αγγλίας.

Με εξαίρεση τη διάκριση στο FA Cup, στο οποίο αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόλις στον τρίτο γύρο, η Γουλβς τα καταφέρνει στα υπόλοιπα. Στο Europa League έχει σοβαρές πιθανότητες να προκριθεί στα προημιτελικά μετά την ισοπαλία στον Πειραιά, ενώ στην Premiera League κατέχει την 6η θέση, μόλις πέντε λιγότερους από την Τσέλσι που είναι τέταρτη και έχει το τελευταίο «εισιτήριο» για το Champions League…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ