Μεγάλη δωρεά της Γιουνάιτεντ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Μεγάλη δωρεά της Γιουνάιτεντ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Σπουδαία κίνηση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη μάχη κατά της πανδημίας.

Σε δωρεά φαρμακευτικού υλικού και οχημάτων για τις εργασίες των κούριερ, προκειμένου να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) στη μάχη που δίνει εναντίον του κορωνοϊού, προχώρησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο σύλλογος, επίσης, ανακοίνωσε ότι θα εξυπηρετήσει περαιτέρω αιτήματα του NHS για την χρήση των εγκαταστάσων του Ολντ Τράφορντ, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στον εφεδρικό κατάλογο των προσωρινών κέντρων αιμοδοσίας.

«Ένας «στόλος» 16 οχημάτων έχει τεθεί σε αναμονή με διαθέσιμους εθελοντές οδηγούς, έτοιμους να βοηθήσουν τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην περιοχή», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των «κόκκινων διαβόλων».

«Επίσης, η Γιουνάιτεντ δώρισε φαρμακευτικό εξοπλισμό και αναλώσισμα στο Salford Royal, συμπεριλαμβανομένου προστατευτικού εξοπλισμού, ιατρικών προμηθειών και επιδέσμων. Ο σύλλογος ενθαρρύνει το προσωπικό του να προσφερθεί εθελοκτικά για το NHS στις τοπικές κοινότητες εν μέσω της πανδημίας. Το προσωπικό θα εξακολουθήσει να πληρώνεται κανονικά εάν η εθελοντική εργασία λάβει χώρα μέσα στις ώρες εργασίας του.»

Πιο πριν οι παίκτες της Μάντσεστερ είχαν συμφωνήσει να προσφέρουν το 30% των μισθών τους στα τοπικά νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας, ενώ συνεργάστηκαν και με ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων για τη δημιουργία ενός ταμείου που θα συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο πιο επιτυχημένος προπονητής στα χρονικά των «μπέμπηδων», σερ Άλεξ Φέργιουσον, είπε ότι «ενθουσιασμένος» που το NHS άρχισε να αναγνωρίζεται, έχοντας ήδη ο ίδιος την φροντίδα του το 2018, όταν είχε υποβληθεί σε επέμβαση λόγω αιμορραγίας στον εγκέφαλο.

«Είμαι ευτυχής που αναγνωρίζουμε τώρα τη σημασία του NHS, όπως την έζησα πριν από δύο χρόνια, όταν μου έσωσαν τη ζωή», δήλωσε ο Φέργκιουσον και κατέληξε: «Η ανταπόκριση σε αυτή την πανδημία ήταν υπέροχη και με έκανε υπερήφανο για τον τρόπο που ο σύλλογος και ο βρετανός λαός συσπειρώθηκαν για να βοηθήσουν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ