Γκιγκς: «Με Φαν Χάαλ, η πρώτη μου δουλειά ήταν τέλεια»

Γκιγκς: «Με Φαν Χάαλ, η πρώτη μου δουλειά ήταν τέλεια»

Ο Ράιαν Γκιγκς αποθέωσε τον Λουίς Φαν Χάαλ και άσκησε κριτική στον τρόπο δουλειάς του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Υπό την τεχνική καθοδήγηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο Ράιαν Γκιγκς κατέκτησε 34 τρόπαια, μεταξύ των οποίων δυο πρωταθλήματα και δυο Τσάμπιονς Λιγκ, με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, άλλος ήταν ο προπονητής που ενέπνευσε τον Ουαλό να ασχοληθεί με την προπονητική.

Μετά την αποχώρηση του θρυλικού Σκωτσέζου προπονητή το 2013 και μια φτωχή χρονιά υπό τον Νέιβιντ Μόγες, την Γιουνάιτεντ ανέλαβε ο Λουίς Φαν Χάαλ και έχρισε τον Ουαλό ακραίο επιθετικό, βοηθό του. Μαζί κέρδισαν το Κύπελλο Αγγλίας το 2016 και ο σημερινός ομοσπονδιακός τεχνικής της Εθνικής Ουαλίας πιστεύει, ότι η τακτική προσέγγιση του Ολλανδού ήταν τέλεια για την ανάπτυξή του ίδιου ως προπονητής.

Μιλώντας στο theathletic, ο Ράιαν Γκιγκς είπε το εξής: «Ήμουν υπό τον Σερ Άλεξ 20 «παράξενα» χρόνια, όπου μας έλεγε την 11αδα, μιάμιση ώρα πριν από την έναρξη. Υπήρχαν ορισμένες στιγμές, όπως με την Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό (Τσάμπιονς Λιγκ, 2008) που ίσως θα έπρεπε να δουλέψουμε κάτι άλλο. Αλλά τις περισσότερες φορές, δεν ήξεραν όλοι τι πρέπει να κάνουν! Απλά θα κάναμε το ίδιο ξανά και ξανά. Έτσι είχα επιτυχία, έμαθα να το κάνω με αυτόν τον τρόπο. Εάν οι παίκτες βρίσκονταν προ εκπλήξεως, δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να επικεντρωθούμε στη νέα κατάσταση.

Αλλά όταν ήρθε ο Λούις, δούλεψε πολύ περισσότερο στο τακτικό κομμάτι, με τους νέους παίκτες, εισήγαγε διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, διαφορετική φιλοσοφία και ένιωσα ότι μπήκε στην ομάδα, με αυτή τη διεθνή νοοτροπία σχετικά με τις συναντήσεις του τεχνικού τιμ, σχετικά με τις προετοιμασίες. Έτσι, για μένα, η πρώτη μου δουλειά, ήταν τέλεια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ