Γκουαρντιόλα: «Όλοι είμαστε άνθρωποι, όλοι είμαστε ακριβώς το ίδιο» (vid)

Γκουαρντιόλα: «Όλοι είμαστε άνθρωποι, όλοι είμαστε ακριβώς το ίδιο» (vid)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα καταδίκασε το πανό που πέταξε πάνω από το «Etihad» πριν την αναμέτρηση της Σίτι με την Μπέρνλι, τονίζοντας πως όλοι, λευκοί και μαύροι, είμαστε ακριβώς το ίδιο.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε πριν την έναρξη του ματς της Σίτι με την Μπέρνλι στο «Etihad», πανό που πέταξε με ένα μικρό αεροσκάφος και στο οποίο αναγραφόταν το μήνυμα «οι ζωές των λευκών έχουν σημασία, Μπέρνλι».

Οι αντιδράσεις φυσικά ήταν μεγάλες, με την Μπέρνλι να καταδικάζει το γεγονός τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Μετά το ματς, ρωτήθηκε σχετικά και ο Πεπ Γκουαρντιόλα που πήρε θέση λέγοντας το αυτονόητο, πως όλοι είμαστε ίσοι, ανεξαρτήτως χρώματος.

Όσα είπε: 

«Και ο προπονητής της Μπέρνλι και ο αρχηγός μίλησαν και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Προφανώς και οι ζωές των λευκών μας ενδιαφέρουν και έχουν σημασία, όμως το ίδιο συμβαίνει και με τους μαύρους. Όλοι είμαστε άνθρωποι. Όλοι. Είμαστε το ίδιο.

Έχω ταξιδέψει πολύ στη ζωή μου, έχω ζήσει σε πολλές χώρες και όλοι μας είμαστε το ίδιο. Ακριβώς το ίδιο. Με τους ίδιους φόβους, τις ίδιες χαρές, τα ίδια θετικά και τα ίδια αρνητικά στοιχεία. Δεν μας διαχωρίζει το χρώμα του δέρματος σε αυτά. Προφανώς και οι ζωές των λευκών έχουν σημασία αλλά το ίδιο συμβαίνει και για τους μαύρους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ