Το πλάνο του Λάμπαρντ για Βέρνερ και Ζίγιεχ

Το πλάνο του Λάμπαρντ για Βέρνερ και Ζίγιεχ

Ο Φρανκ Λάμπαρντ εξήγησε ποιο είναι το σχέδιο του σχετικά με τη χρησιμοποίηση των δυο νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών.

Μεταμορφωμένη προς το καλύτερο, αναμένεται να εμφανισθεί η επιθετική γραμμή της… νέας Τσέλσι, που δημιουργεί ο Φρανκ Λάμπαρντ. Ο νεαρός τεχνικός, έδωσε σπουδαία δείγματα γραφής τους τελευταίους μήνες, καθώς ανέδειξε αρκετούς πιτσιρικάδες στην 11αδα των Λονδρέζων και όπως όλα δείχνουν, εξασφαλίζει με σχετική άνεση μία θέση στο νέο Champions League.

Οπως κάθε προπονητής, έτσι και ο Λάμπαρντ έχει κορυφαίες φιλοδοξίες και στόχος του είναι να «κτίσει» μία ομάδα, ικανή για το… κάτι παραπάνω. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι ο «κορμός» είναι έτοιμος και «δεμένος», ο Αγγλος τεχνικός, έφερε στο Λονδίνο, τον Μαροκινό ακραίο επιθετικό, Χακίμ Ζίγιεχ, ο οποίος εντυπωσίασε με τον Αγιαξ, αλλά και τον Γερμανό γκολτζή της Λειψίας, Τίμο Βέρνερ, που σκόραρε… κατά βούληση στην Bundesliga.

Με αυτές τις δύο προσθήκες και σε θεωρητικό επίπεδο, αφού στο ποδόσφαιρο όλα επιβεβαιώνονται ή διαψεύδονται μέσα στις τέσσερις γραμμές, ο Λάμπαρντ φαίνεται να έχει λύσει το ζήτημα του γκολ. Ενα ζήτημα που αποτελεί και το κύριο ζητούμενο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, δεδομένου ότι στο κορυφαίο επίπεδο, η αμυντική λειτουργία των ομάδων έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, που καθιστά δύσκολη την επίτευξη γκολ.

Από σήμερα, λοιπόν, ο Ζίγιεχ και ο Βέρνερ, ανήκουν «και με την βούλα» στην Τσέλσι, κάτι που σημαίνει πως θα ενταχθούν άμεσα στο πρόγραμμα της ομάδας. Ο Λάμπαρντ προσανατολίζεται να τους ενσωματώσει σταδιακά με ατομικό πρόγραμμα, τονίζοντας ότι η προσαρμογή τους, είναι κάτι που τον απασχολεί ιδιαίτερα:

«Ο Χακίμ δεν έχει παίξει για μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά την οριστική διακοπή στο ολλανδικό πρωτάθλημα, λόγω του κορονοϊού, ενώ ο Τίμο τελείωσε την χρονιά του το περασμένο Σαββατοκύριακο. Θα φτιάξουμε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για τον καθέναν και στην συνέχεια θ΄ αποφασίσω, ανάλογα με αυτά που θα βλέπω στις προπονήσεις. Αμφότεροι, θα έχουν μεγαλύτερο διάλειμμα από τους άλλους παίκτες και όταν νιώσω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να τους ενσωματώσω, θα το κάνω. Αλλά η προτεραιότητα μου, είναι να μπουν στην ομάδα, όταν θα είναι απολύτως έτοιμοι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ