Αυτοί πάνε Κατάρ, αυτοί παίζουν μπαράζ

Αυτοί πάνε Κατάρ, αυτοί παίζουν μπαράζ

Το «παζλ» του Κατάρ σταδιακά ολοκληρώνεται, με αρκετές ομάδες να έχουν εξασφαλίσει ήδη τις θέσεις τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, ενώ άλλες να ετοιμάζονται για αγώνες μπαράζ.

Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους και έχουν ήδη γίνει γνωστές οι ομάδες που έχουν «κλειδώσει» τη θέση τους στα γήπεδα του Κατάρ.

Στον 1ο όμιλο, η Σερβία σόκαρε την Πορτογαλία στις καθυστερήσεις παίρνοντας τη νίκη στο Ντα Λουζ (1-2) και μαζί την πρωτιά στον όμιλο (20 β.), εξασφαλίζοντας την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ.

Έτσι, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος παρέμεινε στη 2η θέση (17 β.) και θα κληθεί να δώσει αγώνες μπαράζ.

Στον 2ο όμιλο, η Ισπανία επικράτησε στο ντέρμπι κορυφής με 1-0 της Σουηδίας, με την ομάδα του Ενρίκε να παίρνει την πρόκριση με 19 βαθμούς, ενώ οι Σουηδοί (15 β.) να οδηγούνται στα μπαράζ.

Στον 3ο όμιλο αναμένεται μάχη στην κορυφή. Κι αυτό διότι η Ιταλία και η Ελβετία συγκατοικούν στην 1η θέση έχοντας 15 βαθμούς. Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης θα πρέπει να φύγει με το διπλό από τη Βόρεια Ιρλανδία για να κλειδώσει την παρουσία της στο Κατάρ, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως αυτό θα της κάνει τη δουλειά, καθώς η διαφορά τερμάτων της από την Ελβετία που φιλοξενεί τη Βουλγαρία είναι μόλις στο +2.

Η Γαλλία πήρε πανηγυρικά την πρωτιά στον 4ο όμιλο μετά το 8-0 επί του Καζακστάν, ενώ η Φινλανδία που βρίσκεται δύο βαθμούς πιο πάνω θα χρειαστεί τουλάχιστον έναν βαθμό για να φτάσει στα μπαράζ.

Στον 5ο όμιλο, το Βέλγιο θα βρεθεί ως 1η στα γήπεδα του Κατάρ, με τις Ουαλία και Τσεχία να δίνουν μάχη για τη 2η θέση και τα μπαράζ.

Στον 6ο όμιλο η Δανία έχοντας το 9/9 έχει εξασφαλίση την πρόκριση και την πρωτιά, ενώ η Σκωτία θα δώσει αγώνες μπαράζ.

Η Ολλανδία (20 β.) «αυτοκτόνησε», μένοντας στο 2-2 με το Μαυροβούνιο, για τον 7ο όμιλο και ετοιμάζεται για «τελικό» απέναντι στη Νορβηγία. Οι «οράνιε» θέλουν τη νίκη την τελευταία αγωνιστική για να προκριθούν ως πρώτοι, με τις Νορβηγία και Τουρκία (18 β.) να ακολουθούν, σε έναν όμιλο που όλα θα κριθούν στην τελευταία στροφή.

Στον 8ο όμιλο η Κροατία επικράτησε με 1-0 της Ρωσίας και εξασφάλισε την παρουσία της στο Μουντιάλ του 2022, με τους Ρώσους να πηγαίνουν στα μπαράζ.

Στον 9ο όμιλο τα πράγματα είναι σχεδόν ξεκαθαρισμένα. Η Αγγλία θα χρειαστεί έναν βαθμό κόντρα στο Σαν Μαρίνο (15/11) για να πάρει την πρωτιά, ενώ η Πολωνία θα βρίσκεται στα μπαράζ.

Τέλος, στον 10ο όμιλο η Γερμανία με 9 νίκες και 1 ήττα (27 β.) θα βρίσκεται στα τελικά του Μουντιάλ, ενώ στο φινάλε των προκριματικών η Βόρεια Μακεδονία βγήκε 2η και θα δώσει αγώνες μπαράζ για μια θέση στα γήπεδα του Κατάρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ