Πολωνία – Σουηδία 2-0: Ο Λεβαντόφσκι πέταξε εκτός τον Ιμπραΐμοβιτς και έστειλε τους Λευκούς Αετούς στο Μουντιάλ!

Πολωνία – Σουηδία 2-0: Ο Λεβαντόφσκι πέταξε εκτός τον Ιμπραΐμοβιτς και έστειλε τους Λευκούς Αετούς στο Μουντιάλ!

Η Πολωνία επικράτησε με 2-0 της Σουηδίας και προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ – Ο Κριχόβιακ κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Λεβαντόφσκι άνοιξε το σκορ – Ο Ζιελίνσκι σφράγισε τη νίκη (2-0).

Με γκολ των Λεβαντόφσκι (49’) και Ζιελίνσκι (73’), η Πολωνία επικράτησε της Σουηδίας με 2-0 και προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Μια νίκη στην οποία βοήθησε τα μέγιστα και ο Κριχόβιακ, με τον μέσο της ΑΕΚ να μπαίνει στο 46’ ως αλλαγή και στο 48’ να κερδίζει το πέναλτι από το οποίο προήλθε το 1-0 των Πολωνών.

Ο Λεβαντόφσκι και η παρέα του απέκλεισαν την αντίστοιχη του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 80’, και προκρίθηκαν στο Μουντιάλ του Κατάρ, με τον μέσο της Ενωσης και τους συμπαίκτες τους να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη – πρόκριση.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησαν στο 13’ με τον Ισάκ, αλλά ο Σέζνι μπλόκαρε το σουτ που έκανε ο Σουηδός επιθετικός. Ένα λεπτό αργότερα μάλιστα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά στον Κουάισον, αλλά ο Σέζνι είπε και πάλι «όχι» και κράτησε το μηδέν. Στο 29’ οι Πολωνοί απάντησαν με το σουτ του Μπεντνάρεκ, αλλά ο Ολσεν απέκρουσε, ενώ στο 36’ η κεφαλιά του Κουάισον  πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σέζνι. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ κολλημένο στο 0-0.

Στο 46’ ο προπονητής της Πολωνίας έριξε στο παιχνίδι ως αλλαγή τον Κριχόβιακ, με τον μέσο της ΑΕΚ στο 48’ να κερδίζει πέναλτι από τον Κάλστρεμ. Ο Λεβαντόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση, δεν λάθεψε απέναντι στον Οσλεν και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, με τον Κριχόβιακ στο 56’ να προλαβαίνει τον Κάρλστρεμ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σέζνι απέκρουσε το σουτ του Φόρζμπεργκ. Στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Λίντελεφ έφυγε άουτ. Οι Σουηδοί δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, με τον Ζιελίνσκι στο 73’ να κάνει το 2-0. Ο άσος της Νάπολι βρέθηκε απέναντι από τον Όλσεν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σφραγίζοντας την πρόκριση για την Πολωνία.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέζνι, Μπίελικ, Γκλικ, Μπεντνάρεκ, Μόντερ, Γκοράλσκι (46’ Κριχόβιακ), Μπερεζίνσκι, Κας, Ζιελίνσκι (Μπούκσα), Σιμάνσκι, Λεβαντόφσκι

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Ντάνιελσον (80’ Ιμπραΐμοβιτς), Λίντελεφ, Κραφτ, Ογκούστινσον, Κάρλστρεμ (67’ Σβάνμπεργκ), Κουλουσέβσκι, Όλσον (80’ Κάρλσον), Φόρζμπεργκ, Κουεσόν (67’ Ελάνγκα), Ισάκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ