Ο απαρατήρητος Καλάμπρια

Ο απαρατήρητος Καλάμπρια

Η Μίλαν είναι η ομάδα με τις περισσότερες κόκκινες στο Καμπιονάτο, αλλά ο 21χρονος μπακ καθιερώθηκε βασικός, παρότι δεν έχει καν κιτρινιστεί!

Μην μπερδεύεστε από τον τίτλο. Κάθε άλλο παρά απαρατήρητος περνάει ο Ντάβιντε Καλάμπρια, που εκτοξεύει, διαρκώς, τις ποδοσφαιρικές του μετοχές, εσχάτως, κερδίζοντας θέση βασικού στην Μίλαν, του Τζενάρο Γκατούζο.

Το αξιοσημείωτο στην καθιέρωση του 21χρονου δεξιού μπακ στην 11αδα των ροσονέρι έγκειται στον τρόπο που τα καταφέρνει όντας εκ διαμέτρου αντίθετος με των υπόλοιπων συμπαικτών του και δη εκείνων που στελεχώνουν την άμυνα των Λομβαρδών.

Ο γεννηθείς στην Μπρέσια οπισθοφύλακας, κόντρα στην πρακτική των υπόλοιπων, δεν έχει παρατηρηθεί από διαιτητή στα 674 λεπτά που έχει αγωνιστεί στην σεζόν.

Γεγονός που συνιστά παράδοξο, όταν αναφερόμαστε στην ομάδα με τις περισσότερες αποβολές στην Serie A!

Ο Καλάμπρια, ποδοσφαιρικό προϊόν των τμημάτων υποδομής της Μίλαν, απ’ όπου «προβιβάστηκε» προ διετίας, στην πρώτη ομάδα, έχει άλλον τρόπο να πονάει τους αντιπάλους. Χωρίς “εκπτώσεις” στο δυναμισμό, που απαιτεί η θέση.

Επιδίδεται σε επιθετικές ενέργειες, ταχύτατες κούρσες και μπαλιές υπολογισμένες μ’ ακρίβεια μοιρογνωμόνιου, που προκαλούν κεφαλαλγίες στην απέναντι πλευρά.

Την περασμένη Κυριακή, στο Κάλιαρι απ’ αυτόν ξεκίνησε το δεύτερο και νικητήριο (2-1) γκολ του Κεσί. Ο Καλάμπρια μπήκε με …χίλια στην φάση, κοντρόλαρε την μπάλα και σούταρε δυνατά. Η μπάλα κατέληξε με δύναμη πάνω στον Μπαρέλα, που έπεσε στο έδαφος, αφήνοντας του τον χώρο και τον χρόνο να βρεθεί μόνος του στην αντίπαλη περιοχή και να συνδιαλαγεί με τον Κάλινιτς, ο οποίος πιστώθηκε την ασίστ στον μέσο από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Η συγκεκριμένη φάση, καίτοι ασυνήθιστη, είναι ενδεικτική του πως αρέσκεται να χρησιμοποιεί τα εξάταπα του ο Καλάμπρια. Για την ακρίβεια δεν του αρέσει να χρησιμοποιεί τις τάπες τους, χτυπώντας αντιπάλους. Για αυτό κι είναι ο μόνος αμυντικός της Μίλαν που έχει αγωνιστεί περισσότερο από 158 λεπτά και δεν έχει, ακόμη δεχθεί κάρτα.

Σε μια ομάδα που έχει ήδη 5 κόκκινες – κατέχοντας το αρνητικό ρεκόρ της περιόδου μαζί με την προτελευταία Ελλάς Βερόνα – ενώ πέρσι στην ίδια στατιστική κατηγορία ήταν μακράν πρώτη με 12 αποβολές.    

Με πρότυπα τους Ρουγκάνι – Αλάμπα

Φυσικά η επίδοση των 674 λεπτών του Καλάμπρια πόρρω απέχει από εκείνη του Ρουγκάνι της Έμπολι, ο οποίος αποτελεί επιτομή του καθαρού παιχνιδιού, παίζοντας όλα τα λεπτά όλων των αγώνων (3.420) χωρίς να δεχθεί κίτρινη. Είναι μεν στα χνάρια του, αλλά με διαφορετικό τρόπο.

Το παιχνίδι του Καλάμπρια είναι πιο αποφασιστικό, τολμηρό. Δεν αφήνει καμιά διεκδικίσημη μπάλα που να μην την κυνηγήσει, παίζοντας στο όριο κι αφήνοντας, συχνά, ακάλυπτη την πλευρά του. Ωστόσο ο Γκατούζο ζητά από τους μπακ του, πέραν της κάλυψης να μην κρύβονται κι αυτό εκτιμά, καθιερώνοντας τον στην άμυνα μαζί με Μπονούτσι, Ρομανιόλι και Ροντρίγκες.

Ερωτηθείς στο παρελθόν για τον ιδανικό ακραίο οπισθοφύλακα ο Καλάμπρια είχε απαντήσει ένα άγαλμα Μαλντίνι – Αλάμπα. Ο αριστερός μπακ της Μπάγερν Μονάχου είχε περάσει 4 χρόνια (Αύγουστος του 2011 έως Οκτώβρη του 2015) χωρίς να κιτρινιστεί. Ο Καλάμπρια έφτασε τις 368 μέρες. Έχει πολλά ψωμιά να φάει ακόμη για να φτάσει τον Αυστριακό…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ