Γιουβέντους – Ουντινέζε 2-0

Γιουβέντους – Ουντινέζε 2-0

Με τον Ντιμπάλα να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του και να σκοράρει δύο φορές, η Γιουβέντους νίκησε 2-0 την Ουντινέζε στο Τορίνο και πέρασε στην πρώτη θέση, περιμένοντας το αποτέλεσμα της Νάπολι κόντρα στην Ίντερ, για να δει το αν θα παραμείνει σε αυτήν. Νίκες για Κροτόνε, Αταλάντα.

Την προηγούμενη αγωνιστική, με γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του μέσα στην έδρα της Λάτσιο. Σήμερα, ο Πάουλο Ντιμπάλα πήρε ξανά την Γιουβέντους στις πλάτες του, σκόραρε δύο φορές, οδηγώντας την αφενός στη νίκη και αφετέρου στη… φυσική της θέση. Πλέον, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι περιμένει το αποτέλεσμα από το βραδινό ματς της Νάπολι στο Τζουσέπε Μεάτσα κόντρα στην Ίντερ, ώστε να δει αν θα παραμείνει στην πρώτη θέση, ούσα πλέον στο +2 από τους «παρτενοπέι».

Ο Αργεντινός άσος της Γηραιάς Κυρίας άνοιξε το σκορ στο 20ο λεπτό, με απευθείας εκτέλεση φάουλ: έχει σκοράρει οκτώ με αυτόν τον τρόπο την τελευταία τριετία, τα περισσότερα από κάθε άλλον στη Serie A, τρία εξ αυτών φέτος, επίσης αριθμό ρεκόρ στο ιταλικό πρωτάθλημα. Στο 37′ κέρδισε πέναλτι, ο Βιβιάνο όμως σταμάτησε τον Ιγκουαΐν από τα έντεκα βήματα (ο πρώτος έχει πιάσει τέσσερα πέναλτι φέτος, τα περισσότερα από κάθε άλλον στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ο δεύτερος έχει χάσει τα 5 από τα 17 που έχει εκτελέσει στην Ιταλία), κρατώντας το 1-0.

Οι δυο τους συνεργάστηκαν στο 49′, με τον Ιγκουαΐν να περιμένει τον Ντιμπάλα, να του βγάζει ασίστ στο σωστό χρόνο και τον 24χρονο άσο να πλασάρει τον Βιβιάνο, παραβιάζοντας για δεύτερη φορά την εστία του και διαμορφώνοντας με το 17ο γκολ του το τελικό 2-0, αφού το εκπληκτικό σουτ του στο 86′, έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Ο ταλαντούχος διεθνής μεσοεπιθετικός έχει σκοράρει πλέον τέσσερα γκολ στα τελευταία τρία παιχνίδια, όσα είχε στα προηγούμενα 16, ενώ βρήκε δίχτυα για τρία σερί ματς, κάτι που είχε καταφέρει τελευταία φορά τον Αύγουστο.

Παράλληλα, η πρωταθλήτρια Ιταλίας κράτησε για μια ακόμα φορά ανέπαφη την εστία της, έχοντας να δεχθεί γκολ στο πρωτάθλημα από τις 30 Δεκεμβρίου και το ματς με την Ελλάς Βερόνα (1-3), ενώ για να βρούμε το τελευταίο γκολ που δέχθηκε μέσα στο Τορίνο πρέπει να πάμε στις 5 Νοεμβρίου, όταν νίκησε 2-1 την Μπενεβέντο. Το σερί της ανέρχεται πλέον στα οκτώ παιχνίδια δίχως γκολ παθητικό, με το κορυφαίο της ιστορίας της να είναι τα 11, ρεκόρ που είχε επιτευχθεί από τον Απρίλιο ως τον Μάιο του 2016. Σήμερα, κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Σέζνι, με τον Μπουφόν να μένει στον πάγκο και να δακρύζει κατά τη διάρκεια του ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου Νταβίντε Αστόρι.

Τα υπόλοιπα σημερινά αποτελέσματα της Serie A

Φιορεντίνα – Μπενεβέντο 1-0 (25′ Ούγκο)

Κάλιαρι – Λάτσιο 2-2 (25′ Παβολέτι, 74′ πεν. Μπαρέλα / 35′ αυτ. Κεπιτέλι, 90+5′ Ιμόμπιλε)

Κροτόνε – Σαμπντόρια 4-1 (6′, 37′ Τρότα, 23′ Στόιαν, 85′ αυτ. Σιλβέστρε / 70′ Ζαπάτα)

Μπολόνια – Αταλάντα 0-1 (83′ Ντε Ρουν)

Σασουόλο – Σπαλ 1-1 (31′ πεν. Μπαμπακάρ / 27′ Αντενούτσι)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ