Ανιέλι – «Εργάζομαι δέκα χρόνια για να αλλάξω το σύστημα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου»

Ανιέλι – «Εργάζομαι δέκα χρόνια για να αλλάξω το σύστημα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου»

Για την προσπάθεια που κάνει για να αλλάξει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μίλησε για ακόμη μια φορά ο Πρόεδρος της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι.

Ο ισχυρός άνδρας της Γιουβέντους μίλησε για τις δραστικές αλλαγές που χρειάζεται το σύστημα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ενώ άφησε αιχμές κατά της UEFA για την άρνησή της να συζητήσει σοβαρές μεταρρυθμίσεις, με επίκεντρο φυσικά το Champions League.

«Προκαλώ οποιονδήποτε να πει ότι το ισχύον σύστημα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητικό» είπε ο Ανιέλι και συνέχισε: «Αυτό που μου προξενεί έκπληξη είναι ότι οποιαδήποτε πρόταση μεταρρύθμισης παραμερίζεται, είτε πρόκειται για διοργάνωση, είτε για διακυβέρνηση, είτε για εμπόριο. Για δέκα χρόνια συνεργάζομαι για να αλλάξω το σύστημα. Οταν αποφασίστηκε ότι η τέταρτη θέση στην Ιταλία ή μία άλλη χώρα, έχει περισσότερα δικαιώματα από μία ομάδα άλλου πρωταθλήματος, η λογική ήταν εμπορική και όχι αθλητική. Εκείνη τη στιγμή ήταν σκάνδαλο, αλλά αυτό που δημιουργήθηκε ήταν το Champions League, που θεωρείται μία από τις καλύτερες διοργανώσεις στον κόσμο».

Ο Πρόεδρος της «Μεγάλης Κυρίας»  τάχθηκε υπέρ της πώλησης του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς όπως επισήμανε είναι ο μόνο τρόπος να εξοικονομήσουν έσοδα οι σύλλογοι λόγω της πανδημίας:  «Ήταν τιμή και χαρά που τον είχαμε εδώ. Για ό,τι έγινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μπορούμε μόνο να τον χειροκροτήσουμε και να τον ευχαριστήσουμε. Ηταν αμαρτία να έχουμε άδειο στάδιο επί ενάμιση χρόνο» είπε ο Ανιέλι, αναφερόμενος στον Πορτογάλο άσο, και πρόσθεσε: «Η Γιουβέντους είναι μεγαλύτερη από οποιονδήποτε, η Γιουβέντους είναι πάνω απ’ όλα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ