Τζένοα – Αταλάντα 0-0

Τζένοα – Αταλάντα 0-0

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League έμεινε στο 0-0 με την Τζένοα και έχασε την ευκαιρία να ανέβει στη δεύτερη θέση, ενώ είδε τη Γιουβέντους να μειώνει τη διαφορά τους στους 4.

Δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι η Αταλάντα, με την ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι να μένει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη, αφού μετά την εντός έδρας ήττα από την Ρόμα (1-4), ήρθε ισόπαλη εκτός έδρας 0-0 με την Τζένοα, για την 19η αγωνιστική της Serie A.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League δεν κατάφερε να κερδίσει στη Γένοβα την ομάδα του Αντρέι Σεφτσένκο, που βρίσκεται στην 18η θέση και είναι στη ζώνη του υποβιβασμού. Ετσι, έχασε την ευκαιρία να επιστρέψει στη δεύτερη θέση, ενώ είδε την Γιουβέντους (σ.σ νίκησε την Κάλιαρι με 2-0) να μειώνει τη μεταξύ τους διαφορά στους 4 βαθμούς.

Συγκεκριμένα, η Αταλάντα έχει 38 βαθμούς και είναι στο -5 από την πρωτοπόρο Ιντερ, στο -1 από τις Νάπολι και Μίλαν, που ακολουθούν τους Νερατζούρι. Από την άλλη, η Τζένοα, που πήρε τον πρώτο της βαθμό μετά από τέσσερις σερί ήττες, έφτασε τους 11 βαθμούς και είναι στο -2 από την 17η Σπέτσια και στο +1 από την 19η Κάλιαρι.

Η Αταλάντα είχε την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε ορισμένες καλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ που θα της έδινε τη νίκη. Οι γηπεδούχοι έκατσαν στο δικό τους μισό και στο τέλος πανηγύρισαν έναν βαθμό, που μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι στη μάχη που δίνουν για την παραμονή στα σαλόνια της Serie A.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου τραυματίστηκε ο Ζαπάτα και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Μουριέλ να παίρνει τη θέση του στο 45’.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν από την αρχή του παιχνιδιού τα ηνία της αναμέτρησης και στο 6’ απείλησαν με τον Ζαπάτα. Ο Μίραντσουκ έδωσε στον Κολομβιανό επιθετικό, αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Σιρίγκου απέκρουσε. Από εκείνο το σημείο μέχρι το 45+2’ η Αταλάντα είχε την κατοχή της μπάλας, με τους γηπεδούχους, όμως, να έχουν κλείσει καλά τους χώρους. Χαρακτηριστικό είναι ότι η επόμενη καλή ευκαιρία για την ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι κατεγράφη στο 45+2, όταν ο Μαλινόβσκι βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά είδε  την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του τερματοφύλακα της Τζένοα.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τον Σιρίγκου στο 48’ να λέει «όχι» στον Κοουπμάινερς. Παρά τις αλλαγές του Γκασπερίνι, η Αταλάντα συνέχισε να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα απέναντι στη μαζική άμυνα της Τζένοα. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει πολύ καλά τους χώρους.

Από το 48’ μέχρι το 81’ και την κεφαλιά του Ντεμιράλ, η οποία έφυγε άουτ, η Αταλάντα είχε την κατοχή, πίεζε, αλλά δεν μπορούσε να κάνει  ευκαιρίες. Η τελευταία καλή στιγμή στην αναμέτρηση έγινε στο 86’, όταν οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με κεφαλιά του Πίκολι, με τον Σιρίγκου όμως να μπλοκάρει και να κρατάει το μηδέν.

ΤΖΕΝΟΑ: Σιρίγκου, Κρισίτο (68’ Γκιλιόνε), Μπιράσκι, Μπάνι, Βάσκες, Καμπιάσο, Μπαντέλι, Πορτανόβα (88’ Μελεγκόνι), Στουράρο (88’ Ερνάνι), Ντέστρο (72’ Ντέστρο), Εκουμπάν

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Σπορτιέλο, Παλομίνο, Τζαπακόστα, Ντζιμσίτι, Χάτεμπουρ, Ντεμιράλ, Φρόιλερ (46’ Ντε Ρόουν), Μαλινόβσκι (65’ Ίλιτσιτς), Κοουπμάινερς (84’ Πίκολι), Σαπάτα (45’ Μουριέλ, Μίραντσουκ (65’ Πάσαλιτς)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ