Πού το πάει η Ρόμα του Μουρίνιο… (pics & vids)

Πού το πάει η Ρόμα του Μουρίνιο… (pics & vids)

Ντιμπάλα, Μάτιτς και Βαϊνάλντουμ αποτελούν προσθήκες που ανεβάζουν επίπεδο τη Ρόμα. Ο Ζοσέ Μουρίνιο θέλει το κάτι παραπάνω την εφετινή σεζόν και το φωνάζει...

«Αν και έφτασαν στα αυτιά μου διάφορες φήμες, εγώ παραμένω, δίχως αμφιβολία. Θέλω να παραμείνω στη Ρόμα. Πρέπει να καταλάβουμε από τους ιδιοκτήτες μας, που είναι φανταστικά άτομα, τι θέλουν να κάνουν. Εμείς ακολουθούμε ένα πολύ όμορφο πρότζεκτ, με υγιή και ειλικρινή άτομα. Πρέπει απλά να χαράξουμε κατεύθυνση για τη νέα σεζόν», είχε δηλώσει ο συγκινημένος Ζοσέ Μουρίνιο μετά τον θρίαμβο στο Air Albania Stadium. Η Ρόμα μόλις είχε κατακτήσει το πρώτο Europa Conference League, με τον Special One να στέλνει το μήνυμά του για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο έμπειρος τεχνικός παρέμεινε στον πάγκο των «Τζιαλορόσι» και δείχνει αποφασισμένος για μεγάλα πράγματα την εφετινή σεζόν. Η Ρόμα έχει κλέψει τις εντυπώσεις στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, με τις κινήσεις της να προκαλούν αίσθηση. Ο Ζοσέ Μουρίνιο κάνει all-in και κοιτάζει τα πολύ υψηλά διαζώματα του βαθμολογικού πίνακα της Serie A.

Διαβάστε επίσης: Ο Μάρκο Σίλβα «έδεσε»… κόμπο τον Κλοπ και ετοιμάζεται για τους επόμενους (pics, vids)

Ζεκί Τσελίκ, Πάουλο Ντιμπάλα, Νεμάνια Μάτιτς, Τζίτζι Βαϊνάλντουμ έχουν πάρει τον δρόμο για την αιώνια πόλη, με τον Special One να χτίζει μια ομάδα που αξίζει την προσοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου. Οι Ρωμαίοι προχώρησαν σε έξυπνες προσθήκες, με παίκτες που γνωρίζουν τι εστί πρωταθλητισμός.

Η προσθήκη του Ντιμπάλα ανεβάζει επίπεδο την ομάδα, ενώ γεμίζει και τα ταμεία του συλλόγου. 535.000 φανέλες πούλησαν σε μια μέρα οι Ρωμαίοι, με τον Αργεντινό να γίνεται γρήγορα ο νέος βασιλιάς της αιώνιας πόλης. Μετά από 7 χρόνια, ο 28χρονος σταρ αποχώρησε από το Τορίνο και τη Γιουβέντους, με το πλάνο του Μουρίνιο να τον κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Ο Special One ήταν ο κυριότερος λόγος που ο Ντιμπάλα έριξε… άκυρο σε όποια ομάδα τον προσέγγισε. Ίντερ και Μίλαν έφτασαν στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιαν, με τον Αργεντινό να τους κλείνει την πόρτα.

«Εφτασα σε μία ομάδα που είναι σε άνοδο, σε έναν σύλλογο που συνεχίζει να βάζει όλο και πιο γερές βάσεις για το μέλλον και με έναν προπονητή, τον Ζοζέ Μουρίνιο, με τον οποίο είναι προνόμιο να συνεργάζομαι», είχε τονίσει ο Αργεντινός άσος.

Παράλληλα, η ιταλική ομάδα διατήρησε στους κόλπους της τόσο τον Τάμι Άμπραχαμ, όσο και τον Νικολό Ζανιόλο, που αποτέλεσαν τις σταθερές του συλλόγου την σεζόν που μας πέρασε. 27 γκολ και 5 ασίστ είχε ο εκπληκτικός, 24χρονος φορ, 8 τέρματα και 9 τελικές πάσες μέτρησε ο νεαρός εξτρέμ. Παρόλο τις φήμες και τα σενάρια που κυκλοφόρησαν, ο Πορτογάλος κόουτς κατάφερε να κρατήσει και τους δυο χαρισματικούς άσους. Τεράστια η συνεισφορά τους στην περσινή σεζόν και είναι δεδομένο πως θα συμβάλλουν τα μέγιστα και στο εφετινό εγχείρημα των Ρωμαίων.

Ο Μουρίνιο γνωρίζει καλά τον Μάτιτς και το τι μπορεί να φέρει στο παιχνίδι των Ρωμαίων. Ο Πορτογάλος εκτιμά απεριόριστα τις ικανότητες του Σέρβου χαφ, που είχε τόσο στην Τσέλσι, όσο και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Όλοι γνωρίζουν ότι η Ρόμα είναι μεγάλος σύλλογος και επίσης ο προπονητής Ζοζέ Μουρίνιο, έχω ήδη δουλέψει μαζί του, έχουμε καλή σχέση και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ήρθα εδώ. Δεν είναι μόνο εύκολο να συνεργαστείς με τον Μουρίνιο, μπορεί να είναι και δύσκολο! Αλλά είναι νικητής και είναι ακριβώς αυτό που θέλω από τον προπονητή μου και αυτό ακριβώς που μου αρέσει να κάνω στην καριέρα μου είναι να κερδίζω», είχε δηλώσει ο 34χρονος χαφ για το νέο… συναπάντημα με τον έμπειρο κόουτς.

Ο Special One πρόσθεσε στην καλοκουρδισμένη του μηχανή και τον Τζίτζι Βαϊνάλντουμ. Εναν χαφ που δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στο… τοξικό κλίμα της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά όλοι ξέρουν το πόσο σημαντικός είναι για τον άξονα μιας ομάδας. Ο Ολλανδός το απέδειξε στη Λίβερπουλ του Κλοπ, με τον Μουρίνιο να ποντάρει πολλά στην εμπειρία του.

«Ο Μουρίνιο μου είπε αυτά που ήθελα να ακούσω. Ευκολη απόφαση για μένα η μετακίνηση στη Ρόμα», δήλωσε ο Βαϊνάλντουμ, με τον Πορτογάλο κόουτς να παίζει καταλυτικό ρόλο στη μεταγραφή του Ολλανδού από τους Παριζιάνους.

«Βλέπουμε ένα πρότζεκτ που μπορεί να ταρακουνήσει και να αλλάξει την ιεραρχία ανάμεσα στους μεγάλους συλλόγους. Η Ρόμα έγινε ένας σημαντικός διεκδικητής και το εδειξε με την απόκτηση του Ντιμπάλα. Αν μιλάμε για ποιότητα και για δημιουργία, τότε η Ρόμα δεν υστερεί καθόλου σε σχέση με τις άλλες ομάδες» σχολίασε ο Φάμπιο Καπέλο, που βλέπει τους Ρωμαίους του Μουρίνιο να ανεβαίνουν επικίνδυνα.

Η Ρώμη δε χτίστηκε σε μία μέρα και ο Ζοσέ Μουρίνιο το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Με μεθοδικές κινήσεις προσπαθεί να επαναφέρει τη Ρόμα στα υψηλά διαζώματα της Serie A. Με τον Ντιμπάλα σε ρόλο μαέστρου και ηγέτη, ο Πορτογάλος τεχνικός σκοπεύει να… τρελάνει και πάλι τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Μένει να φανεί αν θα τα καταφέρει.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ