Ανιέλι: «Δεν ήταν εύκολη η απόφαση να παραιτηθώ»

Ανιέλι: «Δεν ήταν εύκολη η απόφαση να παραιτηθώ»

Τι είπε ο Αντρέα Ανιέλι για την απόφαση του να παραιτηθεί από την προεδρία της Γιουβέντους.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, δήλωσε την Τρίτη ότι η απόφασή του να παραιτηθεί δεν ήταν εύκολη και παρέμεινε πεπεισμένος ότι είχε ενεργήσει σωστά.

«Πέρα από το ότι αγαπώ τη Γιουβέντους, τα τελευταία χρόνια έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για να πετύχω αποτελέσματα εντός και εκτός γηπέδου», είπε ο Ανιέλι στους μετόχους, που συγκεντρώθηκαν στο Τορίνο για να εγκρίνουν τα αποτελέσματα του συλλόγου της Serie A για το οικονομικό έτος που έληξε τον Ιούνιο, το οποίο έδειξε ζημιά 238 εκατομμυρίων.

Η Γιουβέντους, η πιο επιτυχημένη ομάδα της Ιταλίας, βρίσκεται υπό έλεγχο από τους εισαγγελείς της Ιταλίας και τον επόπτη της αγοράς για εικαζόμενη ψευδή λογιστική, με αποτέλεσμα το διοικητικό συμβούλιό της να παραιτηθεί τον περασμένο μήνα. Οι εισαγγελείς ζήτησαν από τον Ανιέλι, άλλα 11 άτομα και τον ίδιο τον σύλλογο να δικαστούν.

Ο Ανιέλι είπε ότι με την αποχώρησή του ήθελε να αποφύγει οποιονδήποτε κίνδυνο να πιστεύουν οι άνθρωποι ότι η προσωπική του κατάσταση θα μπορούσε να επηρεάσει τις αποφάσεις του συλλόγου. «Η Γιουβέντους έρχεται πάνω από όλα και όλους», είπε, προσθέτοντας: «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι έχω ενεργήσει σωστά τα τελευταία χρόνια και ότι οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον μας δεν ήταν βάσιμες».

Τη Δευτέρα, η Exor, η εταιρεία χαρτοφυλακίου της οικογένειας Ανιέλι, και ο μέτοχος της Γιουβέντους, παρουσίασαν το πλάνο τους για το νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, το οποίο θα οριστεί σε συνέλευση των μετόχων που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Ιανουαρίου. Περιλαμβάνει τον λογιστή Τζιανλούκα Φερέρο για τον ρόλο του προέδρου και τον Μαουρίτσιο Σκαναβίνο για τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου. Ο Σκαναβίνο είναι ο διευθύνων σύμβουλος των εκδόσεων GEDI, που ελέγχεται επίσης από την Exor, και πρόσφατα διορίστηκε γενικός διευθυντής της Γιουβέντους.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο, που αποτελείται από επαγγελματίες λογιστές, ελεγκτές και νομικούς, θα συρρικνωθεί σε πέντε μέλη από 10 που ήταν προηγουμένως.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ