Ο Ουμτιτί αποχώρησε με δάκρυα μετά από ρατσιστική επίθεση εις βάρος του

Ο Ουμτιτί αποχώρησε με δάκρυα μετά από ρατσιστική επίθεση εις βάρος του

Ο Σαμουέλ Ουμτιτί δεν άντεξε μετά το τέλος του αγώνα της Λέτσε με τη Λάτσιο και αποχώρησε δακρυσμένος προς τα αποδυτήρια, εξαιτίας ρατσιστικής επίθεσης που δέχθηκε από οπαδούς των «λατσιάλι».

Ο Σαμουέλ Ουμτιτί υπέστη ρατσιστική επίθεση από οπαδούς της Λάτσιο, στο χθεσινό ματς της Λέτσε, όπως και ο συμπαίκτης του στην ιταλική ομάδα, Λαμέκ Μπαντά. Αυτό οδήγησε τον διαιτητή να διακόψει την αναμέτρηση στο δεύτερο μέρος, ενώ από τα μεγάφωνα υπήρξε παράκληση για να σταματήσουν τα συνθήματα.

Το φινάλε του αγώνα βρήκε τον Γάλλο στόπερ ν’ αποχωρεί για τα αποδυτήρια δακρυσμένος από το γήπεδο. «Τα ρατσιστικά συνθήματα σκεπάστηκαν από αυτά της αποθέωσης. Όλοι οι οπαδοί μας άρχισαν να φωνάζουν μόνο ένα όνομα: Σαμουέλ Ουμτιτί», ανέφερε στην τοποθέτησή της η Λέτσε.

Διαβάστε επίσης: «Πόλεμος» στη Βραζιλία για Μαρσέλο

Μετά το τέλος του ματς, ο Ουμτιτί έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram: «Μόνο ποδόσφαιρο, διασκέδαση, ζωή. Τα υπόλοιπα δεν μετρούν», με τον πρόεδρο της Λέτσε, Στίκι Νταμιάνι να αναφέρει σε δηλώσεις του:

«Πήρα αγκαλιά τον Σαμουέλ, έτσι όπως κάνω με όλους τους παίκτες μου. Μετά από κάθε παιχνίδι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θέλω να χαιρετάω τα αγόρια μας και το προσωπικό.

Όταν ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι, περιμένοντας τον εκφωνητή να δώσει τις συστάσεις, ο Ουμτιτί ζήτησε να συνεχιστεί το ματς γιατί ήθελε να απαντήσει στο γήπεδο. Αντέδρασε σαν πραγματικός πρωταθλητής».

Για το συμβάν τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, γράφοντας στα social media:

«Αλληλεγγύη στον Σαμουέλ Ουμτιτί και Λαμέκ Μπαντά. Ας το φωνάξουμε δυνατά και καθαρά: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ! Μακάρι η συντριπτική πλειοψηφία των υποστηρικτών, που είναι καλοί άνθρωποι, να σηκωθούν όρθιοι για να σωπάσουν μία για πάντα όλοι οι ρατσιστές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ