Μίλαν – Σαμπντόρια 5-1: Ξέσπασαν στην υποβιβασμένη Σαμπντόρια οι «ροσονέρι»

Μίλαν – Σαμπντόρια 5-1: Ξέσπασαν στην υποβιβασμένη Σαμπντόρια οι «ροσονέρι»

Η Μίλαν ξέσπασε με 5άρα στη Σαμπντόρια, που έχει ήδη αποχαιρετίσει τη Serie A, μετά τον αποκλεισμό από την Ίντερ στο Champions League και διατήρησε τις ελπίδες της για την τετράδα.

Ζωντανή στο κηνύγι της τετράδας της Serie A και της εξόδου στο Champions League της επόμενης σεζόν παρέμεινε η Μίλαν, που «σκόρπισε» με 5-1 την υποβιβασμένη Σαμπντόρια και άφησε έτσι πίσω της τον αποκλεισμό από την Ίντερ από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Χατ-τρικ από τον Ολιβιέ Ζιρού, από ένα γκολ για Μπραχίμ Ντίαθ και Ράφαε Λεάο για τους «ροσονέρι», ο Κουαλιαρέλα είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους Γενοβέζους πριν έρθει η… καταιγίδα. Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Πιόλι ανέβηκε στους 64 βαθμούς, στο -1 από την τέταρτη Λάτσιο, έχοντας όμως ένα παιχνίδι παραπάνω.

Διαβάστε επίσης: Η «μάχη για ουρανοξύστες», το προβάδισμα του Βεζένκοφ και το know how του Σλούκα (pics, vid)

Οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ μόλις στο 9ο λεπτό, με τον Ραφαέλ Λεάο να σκοράρει για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του, ωστόσο η Σαμπντόρια βρήκε τον τρόπο να απαντήσει, με τον Κουαλιαρέλα να ισοφαρίζει στο 20′ με σουτ από το ύψος του πέναλτι. Η χαρά για τους φιλοξενούμενους δεν κράτησε πολύ, καθώς 3 λεπτά αργότερα ο Ζιρού έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη Μίλαν με κεφαλιά. Ο Γάλλος μάλιστα στο 27′ έγραψε και το 3-1 με εκτέλεση πέναλτι.

Στο 63ο λεπτό, μετά από υπέροχη ομαδική συνεργασία, η μπάλα έφτασε στον Ντίαθ που σκόραρε για το 4-1 ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ζιρού ολοκλήρωσε την εξαιρετική του εμφάνιση κάνοντας χατ-τρικ για το τελικό 5-1.

Μίλαν: Μενιάν, Καλάμπρια, Τομόρι (81’ Κίερ), Ερναντές (81’ Μπαλό Τουρέ), Τιό, Τονάλι (81’ Πομπέγκα), Κρούνιτς, Ντίαθ (70’ Ντε Κετελάρ), Λεάο, Μεσίας (60’ Σαλεμάκερς), Ζιρού

Σαμπντόρια: Ραβάλια, Νάουτινκ (69’ Αμιόνε), Γκίντερ, Οτζέλο, Τζανόλι, Ρινκόν (82’ Παολέτι), Ντζούριτσιτς (82’ Ιλχάν), Λέρις, Γουίνκς, Κουαλιαρέλα (69’ Οικονόμου), Γκαμπιαντίνι (69’ Λάμερς).

Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής

Σασουόλο – Μόντσα 1-2
Κρεμονέζε – Μπολόνια 1-5
Αταλάντα – Βερόνα 3-1
Μίλαν – Σαμπντόρια 5-1
21/05 13:00 Λέτσε – Σπέτσια
21/05 16:00 Τορίνο – Φιορεντίνα
21/05 19:00 Νάπολι – Ίντερ
21/05 21:45 Ουντινέζε – Λάτσιο
22/05 19:30 Ρόμα – Σαλερνιτάνα
22/05 21:45 Έμπολι – Γιουβέντους

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ