Στο Europa Αταλάντα και Ρόμα, στο Conference η Γιουβέντους

Στο Europa Αταλάντα και Ρόμα, στο Conference η Γιουβέντους

Το εύστοχο πέναλτι του Ντιμπάλα στo 89΄λύγισε Νικολάου και Σπέτσια (2-1) και έστειλε τη Ρόμα στο Europa League. Νίκη χωρίς αντίκρισμα για τη Γιουβέντους που περιορίστηκε στο Conference

Η «αδιάφορη» βαθμολογικά Μίλαν δεν χαρίστηκε στη Βερόνα, που καιγόταν για τους βαθμούς, τη νίκησε με 3-1 και την έστειλε στη Serie B΄. Η ειρωνία της τύχης ήταν ότι η Βερόνα ισοβάθμισε στους 31 βαθμούς με την Σπέτσια, που την ίδια ώρα γνώριζε την ήττα με 2-1 στο «Ολίμπικο» από τη Ρόμα, ωστόσο, στην ισοβαθμία υπερτερούσε η δεύτερη κι έτσι το συγκρότημα του Μάρκο Τσαφαρόνι έγινε το τρίτο, μετά τις Σαμπντόρια και Κρεμονέζε, που υποβιβάστηκε από τη Serie A.

Ο Δημήτρης Νικολάου λίγο έλλειψε από ήρωας να γίνει ο «μοιραίος» παίκτης της Σπέτσια, καθώς ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για τη Σπέτσια στη Ρώμη, αλλά στο 88΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και λίγο αργότερα ήρθε και το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.

Διαβάστε επίσης: Όφνερ – Τσιτσιπάς 0-3: Πέρασε στους «8» και σφράγισε τη ματσάρα με τον Αλκαράθ!

Η Ρόμα με τη νίκη της στο φινάλε κατέκτησε την 6η θέση στην τελική κατάταξη κι εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Europa League, ενώ η Γιουβέντους, που πέρασε με 1-0 από το Ούντινε, κατετάγη 7η και θα συμμετάσχει στους προκριματικούς του Europa Conference League της σεζόν 2023/2024.

Βραδιά γιορτής ήταν η σημερινή για την πρωταθλήτρια Νάπολι. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας νίκησε με 2-0 τη Σαμπντόρια στο «Ντιέγκο Μαραντόνα», με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τους «παρτενοπέι» να πανηγυρίζουν με τον κόσμο τους, σηκώνοντας το τρόπαιο του πρωταθλητή στο επιβλητικό τους γήπεδο.

Το «πάρτι» συνεχίστηκε στους δρόμους της πόλης του ιταλικού νότου, καθώς μετά την απονομή του τροπαίου στους πρωταθλητές της Serie A, ο κόσμος βγήκε για να πανηγυρίσει.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και σκόρερ της 38ης αγωνιστικής και τελευταίας αγωνιστικής στη Serie A και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ