Ιταλική ομοσπονδία: Οι Άγγλοι και Ελβετοί παίκτες θα λογίζονται σαν Ευρωπαίοι πολίτες

Ιταλική ομοσπονδία: Οι Άγγλοι και Ελβετοί παίκτες θα λογίζονται σαν Ευρωπαίοι πολίτες

Περισσότεροι από δύο Άγγλους και Ελβετούς θα μπορούν να έχουν στα ρόστερ τους οι ιταλικές ομάδες, αφού θα λογίζονται πλέον πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ιταλική ομοσπονδία ανακοίνωσε πως οι Άγγλοι και οι Ελβετοί ποδοσφαιριστές θα λογίζονται ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν θα εγγράφονται στα ρόστερ των ομάδων.

Δηλαδή, μία αλλαγή που θα δώσει περισσότερη ελευθερία στους ιταλικούς συλλόγους όσον αφορά στις μεταγραφές, αφού από το 2002 είχε εισαχθεί κανονισμός πως μόνο δύο ποδοσφαιριστές εκτός ΕΕ θα επιτρέπεται να εγγράφουν στα ρόστερ τους.

Διαβάστε επίσης: Στο μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα – Ο Μίχαϊλιουκ, η «έξτρα» κίνηση και το ευέλικτο ρόστερ του Ολυμπιακού

Το διοικητικό συμβούλιο της ιταλικής ομοσπονδίας που έλαβε χώρα την Δευτέρα (24/7) αποφάσισε να πραγματοποιήσει την αλλαγή έπειτα από πρόταση της Serie A αλλά και της FIGC.

Αυτό σημαίνει πως η Μίλαν που αγόρασε τον Ελβετό Νοά Οκαφόρ και τον Άγγλο Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ θα μπορεί να εγγράψει και τους δύο, αφού σε διαφορετική περίπτωση ένας εκ τω δύο θα έπρεπε να μείνει εκτός, αν αναλογιστούμε πως στους «ροσονέρι» βρίσκεται από το 2021 ο Άγγλος Φικάγιο Τομόρι και θεωρείται βασικό μέλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ