Κρεμάει τα γάντια του ο 45χρονος Μπουφόν

Κρεμάει τα γάντια του ο 45χρονος Μπουφόν

Ο θρυλικός τερματοφύλακας, Τζίτζι Μπουφόν, είναι έτοιμος να κρεμάσει τα γάντια του έπειτα από 28 χρόνια.

Τέλος εποχής για έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες όλων των εποχών, αφού στην ηλικία των 45 ετών, ο Τζίτζι Μπουφόν είναι έτοιμος να λύσει το συμβόλαιό του με την Πάρμα και να ανακοινώσει την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο.

Ο Μπουφόν φόρεσε για πρώτη φορά τα γάντια του σε επίσημο ματς με την πρώτη ομάδα της Πάρμα στις 19 Νοεμβρίου του 1995, όταν ακόμα ήταν 17 χρονών, κόντρα στην σπουδαία Μίλαν του Μαλντίνι, κρατώντας μάλιστα ανέπαφη την εστία του στο 0-0.

Ο Τζίτζι πήρε μεταγραφή στην Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2001 και έγινε παίκτης-σύμβολο της «Γηραιάς Κυρίας», αγωνιζόμενος σε 685 παιχνίδια κρατώντας το μηδέν 322 φορές.

Το 2018 ο Μπουφόν μετακόμισε στην Γαλλία για χάρη της Παρί Σεν Ζερμέν, στην οποία έμεινε για ένα χρόνο, πριν τελικά γυρίσει στην Γιουβέντους που έμεινε μέχρι το 2021.

Έκτοτε ο Ιταλός θρύλος αγωνιζόταν με την φανέλα της Πάρμα, την ομάδα που τον «γέννησε» στην Serie B, φτάνοντας πολύ κοντά στην άνοδο την περασμένη χρονιά.

Ο Τζίτζι κατέκτησε 10 πρωταθλήματα Ιταλίας, 1 πρωτάθλημα Γαλλίας, 6 κύπελλα Ιταλίας (1x Πάρμα) και 1 Γαλλίας, 7 Super Cup Ιταλίας (1x Πάρμα) και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ιταλία το 2006.

Ο κορυφαίος κίπερ είχε πρόταση από την Σαουδική Αραβία ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία απέρριψε και ήδη έχει στα χέρια του πρόταση από την Ιταλική Ομοσπονδία για να αναλάβει πόστο σε μεγάλη θέση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ