Πογκμπά: Συμπλήρωμα διατροφής ευθύνεται για τον θετικό έλεγχο σε ντόπινγκ

Πογκμπά: Συμπλήρωμα διατροφής ευθύνεται για τον θετικό έλεγχο σε ντόπινγκ

Συμπλήρωμα διατροφής από τις ΗΠΑ πιθανόν ευθύνεται για το θετικό αποτέλεσμα σε έλεγχο ντόπινγκ στο οποίο υποβλήθει ο Πολ Πογκμπά, σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport.

Ο Πολ Πογκμπά βρέθηκε θετικός σε τεστοστερόνη μετά από έλεγχο ντόπινγκ στον οποίο υπεβλήθει μετά την αναμέτρηση της Γιουβέντους απέναντι στην Ουντινέζε τον περασμένο Αύγουστο και πλέον κινδυνεύει με αποκλεισμό μέχρι και δύο ετών από την αγωνιστική δράση.

Η Gazzetta dello Sport αποκάλυψε τον πιθανό λόγο του θετικού αποτελέσματος του τεστ. Συγκεκριμένα, ευθύνεται ένα συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο αγοράστηκε από τις ΗΠΑ, όπου ισχύουν διαφορετικοί κανονισμοί για το ντόπινγκ σε σχέση με την Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Αγραφιώτης: «Αμετάκλητα έκπτωτος ο Παπαχρήστος»

Μάλιστα, το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής προτάθηκε στον Πογκμπά από έναν φίλο του γιατρό, χωρίς να έχει ενημερωθεί η ομάδα του, Γιουβέντους. Έτσι, γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως πιθανότατα ο ίδιος ο Γάλλος μέσος προκάλεσε όλο αυτήν την κατάσταση από μόνος του.

Από την πλευρά του ο Πογκμπά και συγκεκριμένα ο δικηγόρος του ετοιμάζει την υπερασπιστική γραμμή του Γάλλου, ενώ έχει προθεσμία τριών ημερών ώστε να ζητήσει επανεξέταση του δείγματος. Επίσης, ο Πογκμπά ενημέρωσε την Δευτέρα (11/09) το ιατρικό τιμ της Γιουβέντους πως κατανάλωσε το συμπλήρωμα διατροφής, για το οποίο οι άνθρωποι της «βέκια σινιόρα» δεν ήταν ενήμεροι.

Τώρα, σε περίπτωση που και το δεύτερο τεστ δείξει θετικό αποτέλεσμα, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν περισσότερα για τον Πογκμπά, καθώς θα επιτραπεί στην Γιουβέντους να διακόψει το συμβόλαιό του παίκτη. Υπενθυμίζουμε, πως ο Πογκπά έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας έως το καλοκαίρι του 2026 με την Γιουβέντους με τις ετήσιες απολαβές του να είναι 8 εκατομμύρια ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ