Σαρλ Ντε Κετελάρε: Η Αταλάντα έχει τον νέο… Ντε Μπρόινε (vids)

Σαρλ Ντε Κετελάρε: Η Αταλάντα έχει τον νέο… Ντε Μπρόινε (vids)

Η Αταλάντα το περασμένο καλοκαίρι έκανε κίνηση-ματ, απέκτησε ως δανεικό από τη Μίλαν τον Σαρλ Ντε Κετελάρε και έχει στα χέρια της ένα από τα σπουδαιότερα πρότζεκτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η Μίλαν είχε αποφασίσει το καλοκαίρι του 2022 να βγάλει από τα ταμεία της περίπου 32.000.000 ευρώ (+3.000.000  μπόνους) για να κάνει δικό της έναν άγνωστο 21χρονο από το Βέλγιο, ο οποίος όμως θεωρούνταν ένα από τα μεγάλα «διαμάντια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Οι «ροσονέρι» δεν δίστασαν με τον Πάολο Μαλντίνι στη θέση του τεχνικού διευθυντή τότε να κάνουν την οικονομική υπέρβαση και να φέρουν στο Μιλάνο τον Σαρλ Ντε Κετελάρε, που με βάση τους σκάουτερ, αλλά και τη σεζόν που έκανε στην Κλαμπ Μπριζ είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα αφήσει εποχή στο βελγικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης: Τα ρίσκα που απέδωσαν και η «σφραγίδα» του Ελ Κααμπί

Η μεταγραφή του στη Μίλαν θεωρήθηκε μια από τις πιο πολυσυζητημένες πέρσι, όμως ο ίδιος ο Ντε Κετελάρε στα 21 του σίγουρα χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής σε μια ξένη χώρα και σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον από εκείνο της Κλαμπ Μπριζ.

Η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη, όμως μετά από κοινή απόφαση με τη διοίκηση της Μίλαν, ο Ντε Κετελάρε αποφάσισε να δοθεί δανεικός για να βρει ρυθμό και να πάρει παιχνίδια. Ο σκοπός ήταν να μείνει στη Serie A και η Αταλάντα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και τον έκανε δικό της, ενώ όρισε ρήτρα αγοράς για το καλοκαίρι του 2024 τα 23.000.000 ευρώ.

Το «ξεπέταγμα» στην Αταλάντα και ο Μαλντίνι

Ο Ντε Κετελάρε με την απόφαση να πάει στους «μπεργκαμάσκι», άλλαξε τα πάντα και ουσιαστικά «εκτοξεύτηκε». Αν και αυτό δεν έγινε αμέσως, η Αταλάντα τον περίμενε και τον στηρίζει.

Τον περασμένο Ιούνιο ο Μαλντίνι απολύθηκε από τη Μίλαν και ένας από τους λόγους, όπως είπε μήνες μετά σε συνέντευξή του στη La Repubblica, ήταν και η μεταγραφή του Βέλγου. «Δεν είχαν υπομονή, μου το χρέωσαν σαν μεγάλο λάθος», ήταν τα λόγια του Πάολο. Τον οποίο, τελικά, ο χρόνος μάλλον δικαιώνει, αφού στην Αταλάντα κάνει… παπάδες.

Ο Ντε Κετελάρε ήταν πρωταγωνιστής και στην εκτός έδρας νίκη επί της Τζένοα βάζοντας γκολάρα, με την Αταλάντα να είναι στην 4η θέση της Serie A και να πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν. Και ο 22χρονος Βέλγος έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό: 6 γκολ και 6 ασίστ στο πρωτάθλημα και συνολικά 27 ματς με 10 γκολ και 7 ασίστ.

Για να καταλάβουμε τι σεζόν κάνει, αρκεί ότι μόνο ο Μπουκαγιό Σάκα της Αρσεναλ είναι πιο μικρός (για έξι μήνες) από τον Ντε Κετελάρε έχοντας τουλάχιστον 6 γκολ και 6 ασίστ στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όλα δείχνουν πως οι Μπεργκαμάσκι θα τον αγοράσουν το καλοκαίρι δίνοντας 23 εκατ. ευρώ στη Μίλαν, όπως προβλέπει η συμφωνία των δύο κλαμπ και ουσιαστικά θα πρόκειται για την τέλεια «ληστεία».

Ο Ντε Κετελάρε και ο Ντε Μπρόινε

Ο Ντε Κετελάρε έχει ήδη πάνω από 100 συμμετοχές στο κορυφαίο επίπεδο με Κλαμπ Μπριζ, Μίλαν και Αταλάντα, έχει ήδη κληθεί στην εθνική ομάδα του Βελγίου, όπου μετράει 14 συμμετοχές και 2 τέρματα. Με τη σεζόν που κάνει δεν γίνεται να μην κληθεί στο Euro 2024, ενώ θα βρεθεί στο πλευρό του Κέβιν Ντε Μπρόινε, τον οποίο θαυμάζει.

Οι δύο Βέλγοι έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους, με τον σούπερ σταρ της Σίτι φυσικά να είναι ένας από τους 5-6 καλύτερους παίκτες στον κόσμο, όμως ο 22χρονος μεσοεπιθετικός της Αταλάντα θέλει να ακολουθήσει τα βήματα του και να κάνει μια καριέρα ανάλογη με τον θρύλο των «κόκκινων διαβόλων».

Ο Ντε Μπρόινε από μικρή ηλικία αποτέλεσε το είδωλο του και μέχρι και σήμερα που είναι συμπαίκτες στην εθνική τον ακολουθεί, τον συμβουλεύεται και εξελίσσει το παιχνίδι του στα πρότυπα εκείνου, αφού κι αυτός είναι ένας παίκτης που του αρέσει να μοιράζει την μπάλα, έχει πολύ καλή κάθετη πάσα και εξαιρετική ικανότητα με την μπάλα στα πόδια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ