Χρήστος Μανδάς: Όταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα… (vids)

Χρήστος Μανδάς: Όταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα… (vids)

Ο Χρήστος Μανδάς πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις μετά τον τραυματισμό του Προβεντέλ, έχει το απόλυτο ως βασικός στη Λάτσιο και κάνει πράξη τα πιο «τρελά» του όνειρα...

Η Ιταλία αποτελεί την κατ’ εξοχήν χώρα παραγωγής των κορυφαίων τερματοφυλάκων στην Ευρώπη, με τα παραδείγματα τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν να είναι πάρα πολλά. Στη Serie A αγωνίζονται σπουδαίοι γκολκίπερ και τη φετινή σεζόν ένας Έλληνας βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνους που έχουν τραβήξει όλα τα βλέμματα.

Ο λόγος φυσικά για τον Χρήστο Μανδά, ο οποίος μέσα σε ένα καλοκαίρι είδε την καριέρα του να «εκτοξεύεται» και να κάνει το ταξίδι για τη γειτονική χώρα και τη Λάτσιο. Ο Έλληνας τερματοφύλακας υπέγραψε στους Ρωμαίους πριν από μερικούς μήνες για πέντε χρόνια και στοίχισε πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ μετακόμισε στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, με σκοπό να είναι σεπρώτη φάση ο Νο.2 στην ιεραρχία πίσω από τον Ιβάν Προβεντέλ.

Διαβάστε επίσης: Ο στόχος για τον Ολυμπιακό είναι ένας…

Το πρώτο μισό για τον πρώην γκολκίπερ του Ατρόμητου και του ΟΦΗ ήταν δύσκολη, όπως και η προσαρμογή του, με αποτέλεσμα να μην παίξει λεπτό. Όμως το 2024 έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα για τον 22χρονο τερματοφύλακα. Ο Μαουρίτσιο Σάρι αρχικά τον χρησιμοποίησε στο ντέρμπι με τη μισητή συμπολίτισσα Ρόμα για το Κύπελλο στις 10 Ιανουαρίου και ο Μανδάς πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, κράτησε το μηδέν και η Λάτσιο απέκλεισε τους τζιαλορόσι με 1-0 για να βρεθεί στην τετράδα.

Ο Μανδάς έδειξε τα πρώτα του διαπιστευτήρια στη Serie A και το έκανε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει από τις 11 Μαρτίου και μετά δεν έχει προηγούμενο, με τον Μανδά να βλέπει τον Προβεντέλ να τραυματίζεται στο ματς με την Ουντινέζε (ήττα με 2-1) και να μπαίνει σαν αναγκαστική αλλαγή για 1 λεπτό. Το παιχνίδι ουσιαστικά είχε χαθεί, όμως ο Μανδάς είχε μπροστά του μια ανεπανάληπτη ευκαιρία, καθώς θα έπρεπε να βγει μπροστά και να πάρει φανέλα βασικού στα επόμενα ματς, καθώς ο Προβεντέλ θα έμενε εκτός για ένα σημαντικό διάστημα.

Απόλυτος και με δύο clean sheet

Ο Έλληνας «κίπερ» λοιπόν όχι μόνο έπαιξε στα επόμενα δύο ματς (Φροζινόνε και Γιουβέντους), αλλά άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, ήταν εξαιρετικός και γνώρισε την αποθέωση και από τον κόσμο της ομάδας, καθώς η Λάτσιο έκανε το 2/2 και μπήκε σε τροχιά… εξάδας ξανά. Κόντρα στη Φροζινόνε επικράτησε εκτός έδρας με 3-2, ενώ το βράδυ του Σαββάτο πήρε ένα τεράστιο τρίποντο επί της Γηραιάς Κυρίας με 1-0, με τον Μανδά να είναι από τους κορυφαίους της αναμέτρησης.

Ο Ίγκόρ Τούντορ τον ξεκίνησε, ο Μανδάς έβγαλε μάτια και κράτησε και το μηδέν, ενώ έχει πλέον 3 συμμετοχές με τα «γαλάζια» και 3 νίκες. Έχει 2 ματς χωρίς να δεχτεί γκολ κόντρα σε Ρόμα και Γιουβέντους, ενώ έχει 2 παθητικό (αυτά με τη Φροζινόνε). Μάλιστα, ο Μανδάς μίλησε μετά το ματς με τη Γιουβέντους και τόνισε ότι είναι πργαματικά ευτυχισμένος και κάνει πράξη το τα πιο «τρελά» του όνειρα στη Λάτσιο.

«Είμαι πραγματικά ευτυχισμένος. Είναι σημαντικό που δεν δέχτηκα γκολ, όμως αυτό που μετράει περισσότερο είναι η νίκη. Ο Τούντορ είναι ένας πολύ δυνατός προπονητής, δουλεύουμε καλά στην τακτική. Είναι όνειρό μου το να βρίσκομαι εδώ, όλη αυτή την εμπειρία την είχαν ονειρευτεί από μικρό παιδί», δήλωσε μετά το ματς.

Παράλληλα, έχει πείσει τον Τούντορ για το ταλέντο του. Είναι βασικός και θα είναι για λίγο καιρό ακόμη τουλάχιστον, όμως έχει βάλει… δύσκολα στον Τούντορ με τις εμφανίσεις του κυρίως για το όταν επιστρέψει στη δράση και ο Προβεντέλ. Καλώς ή κακώς ο Έλληνας τερματοφύλακας έχει καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό και με εκείνον η Λάτσιο έχει κερδίσει όλα τα παιχνίδια της.

Το ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι παρότι τον είχε αποκτήσει το καλοκαίρι η Λάτσιο είχε αποφασίσει να τον παραχωρήσει ξανά δανεικό στον ΟΦΗ, προκειμένου να αγωνίζεται, γιατί στην Ιταλία δεν θα έβρισκε εύκολα χώρο. Όμως, μετά από λίγες μόλις προπονήσεις, ο Μάνδάς έπεισε το προπονητικό τιμ της ιταλικής ομάδας, ότι μπορεί να είναι το Νο. 2 και να σταθεί πίσω από τον Προβεντέλ σε πρώτη φάση και να πάρει όποια ευκαιρία του δοθεί.

Όπως και έγινε, με αποτέλεσμα να είναι πλέον ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ για τη λάτσιο και στην Ιταλία να θεωρείται το επόμενο Νο.1 των «λατσιάλι»…

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ