Κάλιαρι – Φιορεντίνα 2-3: Απίθανη ανατροπή και ευρωπαϊκό εισιτήριο για τους «βιόλα» πριν τον τελικό με τον Ολυμπιακό

Κάλιαρι – Φιορεντίνα 2-3: Απίθανη ανατροπή και ευρωπαϊκό εισιτήριο για τους «βιόλα» πριν τον τελικό με τον Ολυμπιακό

Σε ένα «τρελό» ματς με ανατροπή στην ανατροπή και buzzer beater του Αρτούρ στο... 103', η Φιορεντίνα νίκησε με 3-2 στην έδρα της Κάλιαρι και εξασφάλισε το εισιτήριο για το Conference League της νέας σεζόν, πριν έρθει στην Αθήνα για τον μεγάλο τελικό με τον Ολυμπιακό. Συγκίνηση για τον Κλαούντιο Ρανιέρι που αποσύρεται από τους πάγκους.

Τι ματσάρα ήταν αυτή! Λίγες μέρες πριν έρθει στην Αθήνα για τον μεγάλο τελικό με τον Ολυμπιακό, η Φιορεντίνα πέρασε με 3-2 και ανατροπή στην ανατροπή από την έδρα της Κάλιαρι για την 38η αγωνιστική της Serie A, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στο Conference League της νέας σεζόν. Λυτρωτής με εκτέλεση πέναλτι στο… 103′ ο Αρτούρ, συγκίνηση πριν τη σέντρα για τον σπουδαίο Κλαούντιο Ρανιέρι που αποσύρθηκε από τους πάγκους.

Πρώτη απείλησε στο ματς η Φιορεντίνα όταν με τη συμπλήρωση 20 λεπτών ο Μπελότι έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και ο Σκουφέτ με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το μηδέν. Επτά λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Κάλιαρι να απειλήσει μέσω στατικής φάσης, με τον Ντεϊολά να αστοχεί σε κεφαλιά από καλή θέση.

Δαιβάστε επίσης: Προμηθέας – Άρης 87-88: Ο Τολιόπουλος έβαλε το σουτ της χρονιάς και έστειλε τους «κίτρινους» στα ημιτελικά

Και στη συνέχεια άρχισε το κρεσέντο του Τερατσιάνο. Στο 28’ ο τερματοφύλακας των «βιόλα» νίκησε τον Λουβούμπο από θέση βολής, στο επόμενο λεπτό έβγαλε δύσκολα την κεφαλιά του Ντεϊολά και στο 33’ είχε την απάντηση σε τετ α τετ με τον Λουβούμπο.

Κι αφού η Φιορεντίνα γλίτωσε τόσες φορές, πήρε το προβάδισμα στο 39’ χάρη σε υπέροχη κίνηση και τρομερό τελείωμα του Μποναβεντούρα. Στο 43’ μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ, αλλά ο Σκουφέτ έσωσε το τετ α τετ με τον Καστροβίλι. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Λαπαντούλα σκόραρε για την Κάλιαρι, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Από ακόμη ένα στατικό και συγκεκριμένα από εκτέλεση κόρνερ στο 58’, η Φιορεντίνα απειλήθηκε με την ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Ντεϊολά έγλειψε το κάθετο δοκάρι. Μετά από αρκετές προσπάθειες ο Ντεϊολά κατάφερε επιτέλους να σκοράρει στο 64’ όταν από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Το γκολ ακυρώθηκε αρχικά για οφσάιντ, αλλά το VAR έδειξε πως όλα ήταν κανονικά κι έτσι έγινε το 1-1.

Η Φιορεντίνα προσπάθησε να αντιδράσει και στο 74’ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Ενζολά που μόλις είχε μπει στο ματς, το πλασέ του όμως βρήκε σε σώματα και η Κάλιαρι γλίτωσε τον κίνδυνο. Tελικά στο 85’ η Κάλιαρι έφτασε στην ανατροπή με φαλτσαριστό σουτ του Μουτάντουα έξω από την περιοχή και φάνηκε να αγκαλιάζει το τρίποντο.

Στο 89’ όμως η Φιορεντίνα έκανε το 2-2 όταν από εκτέλεση φάουλ ο Γκονζάλες με προβολή από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το ματς είχε τρελό ρυθμό και στο 90’ η Κάλιαρι σκόραρε με απίθανο σουτ του Λαπαντούλα, ο οποίος ήταν οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Κι εκεί που όλοι πίστεψαν πως το ματς θα τελείωνε ισόπαλο, η Φιορεντίνα κέρδισε πέναλτι μέσω VAR στο 100′ για μαρκάρισμα πάνω στον Μπελντράν. Ο Αρτούρ το εκτέλεσε εύστοχα στο 103′ και έκανε το 2-3 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

ΚΑΛΙΑΡΙ: Σκουφέ (90+4’ Αρέστι), Τζάπα, Μίνα, Ομπέρτ, Αουγκέλο, Πράτι, Ντεϊόλα (78’ Σουλεμανα – 90+4’ Μανκόσου), Νάντεζ (90+3΄Ντι Πάρδο), Βιόλα, Λουβουμπό (78΄Κίνγκστον), Λαπαντούλα

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσιάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς (66’ Μαρτίνεζ Κουάτρα), Ρανιέρι, Μπιράγκι, Μποναβεντούρα (74’ Μπελτράν), Μαντράγκορα (56’ Αρτούρ), Ικονέ (56’ Γκονζάλεζ), Μπαράκ, Καστοβίλι, Μπελότι (74’ Ενζολά)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ