Ουντινέζε – Μίλαν 0-1

Ουντινέζε – Μίλαν 0-1

Η Μίλαν πήρε αγχωτικό «διπλό» στο Φρίουλι, επικρατώντας της Ουντινέζε με 1-0 με γκολ του Ρομανιόλι στο 90+7' (και τη βοήθεια του VAR)

Κάλιαρι, Ίντερ, Ουντινέζε. Αυτοί είναι οι αντίπαλοι κόντρα στους οποίους η Μίλαν δεν έχει καταφέρει να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο. Με την Κάλιαρι έφερε ισοπαλία. Από την Ίντερ έχασε (1-0). Με την Ουντινέζε όλα έδειχναν ότι θα συμβιβαστεί με το στείρο 0-0. Το γκολ του Ρομανιόλι στις καθυστερήσεις των… καθυστερήσεων όμως της έδωσε το φιλί της ζωής και τρεις πολύτιμους για τη μάχη του ευρωπαϊκού εισιτηρίου βαθμούς.

Στο 14′ ο Σούσο δοκίμασε το πόδι του στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ. Στο 17′ και το 21′ η Ουντινέζε έδειξε τα δόντια της, απειλώντας με τον Κέβιν Λασάνια και τον Τερ Άβεστ να μην σημαδεύουν σωστά. Τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου κύλησαν χωρίς δυνατές συγκινήσεις.  Με τους Ροσονέρι να αναγκάζονται να αποχωριστούν τον Γκονζάλο Ιγκουαίν στο 36′ της αναμέτρησης, λόγω τραυματισμού (ενοχλήσεις στη μέση).

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο. Στο 57′ μάλιστα έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Σάμου Καστιγέχο με τον κίπερ των Ζεμπρέτε να δηλώνει «παρών». Στο 60′ και πάλι ο Καστιγέχο, συνεργάστηκε ωραία με τον πάντα δραστήριο Σούσο που δεν έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 86ο λεπτό ο Μπάλιτς «άγγιξε» το γκολ με την μπάλα να περνάει ξυστά από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ντοναρούμα και η ιδέα της «λευκής» ισοπαλίας είχε αρχίσει να καταλαμβάνει μεγάλο χώρο στο μυαλό και των δύο αντιπάλων.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων όμως, ο Νάουτινγκ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη (σε αντεπίθεση της Μίλαν), μια απόφαση που έφερε επιπλέον καθυστερήσεις στο ματς. Τρία λεπτά περίπου αργότερα, η Μίλαν βγήκε στην κόντρα και μετά από φάση διαρκείας, ο Αλέσιο Ρομανιόλι με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-1 στο 97′ (συγκεκριμένα στο 96′ 08»).

Χρειάστηκαν ακόμα τρία λεπτά για να σιγουρευτούν οι Ροσονέρι για τη νίκη. Ο διαιτητής Μάρκο Ντι Μπέλο έκανε με τα χέρια του την χαρακτηριστική κίνηση για το βίντεο-ριπλέι και λίγο αργότερα επικύρωσε το γκολ. Στην 4η θέση μαζί με τη Λάτσιο η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League που έφτασε στην 5η της νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια της στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Νάπολι-Έμπολι 5-1 (9΄ Ινσίνιε, 38΄,64΄,90΄+3 Μέρτενς, 90΄ Μίλικ – 58΄ Καπούτο)

Ιντερ-Τζένοα 5-0 (15΄, 49΄ Γκαλιαρντίνι, 16΄ Πολιτάνο, 90΄ Ζοάο Μαριό, 90΄+2 Ναϊνγκολάν)

Φιορεντίνα-Ρόμα 1-1 (32′ πεν. Βερετού – 85′ Φλορένζι)

Γιουβέντους-Κάλιαρι 2-1 (1′ Ντιμπάλα, 38′ αυτ. Μπράνταριτς, 87′ Κουαδράδο – 36′ Πέδρο)

Λάτσιο-ΣΠΑΛ 4-1 (26΄,35΄ Ιμόμπιλε, 59΄ Κατάλντι, 70΄Παρόλο- 28΄Αντενούτσι)

Κιέβο-Σασουόλο 0-2 (42′ Ντι Φραντζέσκο, 90′ αυτ. Τζιακερίνι)

Πάρμα-Φροζινόνε 0-0

Σαμπντόρια-Τορίνο 1-4 (65′ Κουαλιαρέλα – 12′, 43′ πεν. Μπελότι, 56′ Φαλκέ, 78′ Ιτσο)

Μπολόνια-Αταλάντα 1-2 (3′ Μπαγέ – 57 Μαντσίνι, 70′ Ζαπάτα)

Ουντινέζε-Μίλαν 0-1 (90+7′ Ρομανιόλι)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ