Ρόμα – Πάρμα 2-1

Ρόμα – Πάρμα 2-1

Στο τελευταίο παιχνίδι του Ντανιέλ Ντε Ρόσι με την φανέλα της Ρόμα, οι «τζιαλορόσι» επικράτησαν εντός έδρας της Πάρμα με 2-1 και έκλεισαν νικηφόρα τη σεζόν. «Χρυσός» βαθμός για την Τζένοα στην έδρα της Φιορεντίνα, που της εξασφάλισε την παραμονή στην Serie A.

Υπάρχουν κάποια  παιχνίδια που το τελικό αποτέλεσμα αποκτά μικρή σημασία και όλος ο κόσμος εστιάζει αλλού.  Ματς στα οποία δεν σε ενδιαφέρει αν θα κερδίσεις ή θα χάσεις. Τέτοιο ήταν το σημερινό στο Ολύμπικο, εκεί όπου η Ρόμα υποδέχτηκε την Πάρμα στην τελευταία αγωνιστική της Serie A.

Ο λόγος; Έχει όνομα και επώνυμο. Ντανιέλ Ντε Ρόσι. Ο αποψινός αγώνας ήταν ο τελευταίος του 36χρονου χαφ με την φανέλα των «τζιαλορόσι», έπειτα από 18 χρόνια παρουσίας στην ομάδα και όπως εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς λύγισαν και τα «τσιμέντα».

Ο εμβληματικός αρχηγός της Ρόμα ξεκίνησε ξεκίνησε στο βασικό σχήμα της ομάδας για πρώτη φορά μετά από 1,5 μήνα (13 Απριλίου η τελευταία φορά), αγωνίστηκε για 82′ και αντικαταστάθηκε από τον Ουντέρ, ώστε να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου και τον κόσμο στο Ολύμπικο να του χαρίζει ένα πραγματικά μοναδικό standing ovation.

Την στιγμή της αλλαγής το παιχνίδι «πάγωσε» και όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο για να τον αποθεώσει, ενώ ο ίδιος αγκάλιασε κάθε παίκτη των «τζιαλορόσι», αλλά και της Πάρμα, προτού αποχωρήσει από το γήπεδο.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η Ρόμα κατάφερε να προηγηθεί στο 35′ με τον Λορέντζο Πελεγκρίνι, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το προβάδισμα στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 86′, με τον Ζερβίνιο να σκοράρει κόντρα στην πρώην του ομάδα. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Περότι στο 89′.

Την παραμονή της και του χρόνου στην Serie A, εξασφάλισε την τελευταία αγωνιστική η Τζένοα.

Οι «ροσομπλού» ήρθαν  ισόπαλοι δίχως τέρματα με την Φιορεντίνα εκτός έδρας και σε συνδυασμό με την ήττα της Έμπολι από την Ίντερ (3-1), σκαρφάλωσαν στην 17η θέση της βαθμολογίας.

Αναλυτικά όλα τα αποψινά αποτελέσματα της 38ης αγωνιστικής της Serie A

Αταλάντα – Σασουόλο 3-1

Ίντερ – Έμπολι

Σπαλ – Μίλαν 2-3

Ρόμα – Πάρμα 2-1

Φιορεντίνα – Τζένοα 0-0

Κάλιαρι – Ουντινέζε 1-2

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ