O κορωνοϊός, τα σενάρια για την 26η αγωνιστική και η θέση του Ανιέλι (pic)

O κορωνοϊός, τα σενάρια για την 26η αγωνιστική και η θέση του Ανιέλι (pic)

Η έξαρση του κορωνοϊού έχει σημάνει συναγερμό στην Ιταλία με τις Αρχές να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για την επόμενη αγωνιστική της Serie A. Υπέρ του να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών το Γιουβέντους - Ίντερ ο Ανιέλι.

Η κατάσταση στην Ιταλία με τον κορωνοϊό έχει χτυπήσει «κόκκινο» καθώς τα κρούσματα όλο και αυξάνονται με το ποδόσφαιρο να μην μένει ανεπηρέαστο. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, αναβλήθηκαν τέσσερα παιχνίδια για την 25η αγωνιστική και πλέον οι Αρχές της γειτονικής χώρας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για την 26η που βρίσκεται ενόψει.

Ένα από αυτά είναι η αναβολή ολόκληρης της αγωνιστικής, κάτι που άφησε ανοιχτό σε δήλωσή του ο Πρωθυπουργός της χώρας, Τζουσέπε Κόντε αναφέροντας συγκεκριμένα: «Δεν νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να πούμε πως όλα είναι καλά μέσα σε μια εβδομάδα. Εξετάζουμε τα πάντα και βολιδοσκοπούμε την κατάσταση καθημερινά. Ίσως χρειαστεί ν’ αναβάλουμε ολόκληρη την αγωνιστική».

Παράλληλα ένα από τα σενάρια που εξετάζουν στην Ιταλία είναι να γίνει κανονικά η αγωνιστική αλλά όλα τα ματς να πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών. Κάτι που βέβαια θα ισχύσει και για το μεγάλο ντέρμπι της Γιουβέντους με την Ίντερ που είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή (1/3 21:45).

Ο Αντρέα Ανιέλι πάντως εμφανίστηκε θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο βάζοντας σε προτεραιότητα τη δημόσια υγεία.

Αναλυτικά είπε:

«Πιστεύω πως η προτεραιότητα για τις αρχές της χώρας πρέπει να είναι η δημόσια υγεία. Ξεκινώντας από αυτή την υπόθεση, υπάρχει διάλογος με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, όμως κάθε απόφαση που παίρνου πρέπει να έχει ως στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η διακοπή του αθλητικού συστήματος είναι δύσκολη. Το χρονοδιάγραμμα είναι εξαιρετικά πιεσμένο λόγω προηγούμενων αποφάσεων και είναι δύσκολο να επαναπρογραμματιστεί ένας αγώνας. Από εκεί και πέρα, όποια απόφαση παρθεί, εμείς θα προσαρμοστούμε.

Είναι πολύ δύσκολο να γίνει το Γιουβέντους – Ίντερ σε άλλο γήπεδο, ειδικά λόγω της ιστορίας που κουβαλάει το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά αυτή τη στιγμή, προτεραιότητα έχει η δημόσια υγεία.

Η απόφαση που έχει παρθεί για το Πιεμόντε έχει ισχύ ως το ερχόμενο Σάββατο (29/2), οπότε με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο κόσμος θα βρεθεί στις εξέδρες του Allianz Stadium μιας που το ματς είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ