Η ΕΠΟ βάζει στον «πάγο» τους διαιτητές του Ελ Πάσο – Τι ανακοίνωσε

Η ΕΠΟ βάζει στον «πάγο» τους διαιτητές του Ελ Πάσο – Τι ανακοίνωσε

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ παραδέχθηκε τα τραγικά λάθη των διαιτητών στο Καλλιθέα – Ολυμπιακός Β’.

Μετά την κατακραυγή για όσα έγιναν το μεσημέρι στο «Ελ Πάσο» η ΕΠΟ πήρε θέση. Με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία έκανε γνωστό ότι έχει ήδη τιμωρήσει τους διαιτητές και «θα λάβει για αυτούς τα κατάλληλα εσωτερικά πειθαρχικά μέσα». Βεβαίως η Ομοσπονδία δεν… χάνει το χιούμορ της παρά την σοβαρότητα της κατάστασης.

Το καταλαβαίνει κανείς ότι από την περιγραφή της, στην ανακοίνωση, αναγνωρίζει το ένα από τα δύο μεγάλα σφάλματα των διαιτητών της. Και βέβαια ότι τους… απειλεί με «πρόσθετη επιμόρφωση και εκπαίδευση για να διασφαλίσει ότι το επίπεδο απόδοσης πληροί τις απαιτήσεις και τα πρότυπα που αναμένονται από όλους τους διαιτητές αυτού του επιπέδου».

Διαβάστε επίσης: Το «butterfly effect» του Εμιλιάνο Μαρτίνες που άλλαξε την ιστορία του ποδοσφαίρου (pics, vids)

Η ανακοίνωση:

«Μετά το περιστατικό στον σημερινό αγώνα της Super League 2 στην Καλλιθέα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας μίλησε αυτοπροσώπως με τους διαιτητές που είχαν οριστεί να τον διευθύνουν.

Έχοντας εξετάσει τα πλάνα της αναμέτρησης, είναι σαφές ότι οι διαιτητές έκαναν ένα ξεκάθαρο και προφανές λάθος και χωρίς VAR η απόφαση δεν θα μπορούσε να αλλάξει. Ο βοηθός διαιτητής είδε μια εικόνα που θεώρησε ότι ήταν παράπτωμα χειρισμού της μπάλας με το χέρι. Οι διαιτητές  αποδέχονται την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις τους και ζητούν συγγνώμη για το λάθος τους.

Ως αποτέλεσμα η ΚΕΔ έχει τιμωρήσει ήδη τους διαιτητές του αγώνα και θα λάβει για αυτούς τα κατάλληλα εσωτερικά πειθαρχικά μέτρα.

Η ΚΕΔ θα παρέχει επίσης πρόσθετη επιμόρφωση και  εκπαίδευση για να διασφαλίσει ότι το επίπεδο απόδοσης πληροί τις απαιτήσεις και τα πρότυπα που αναμένονται από όλους τους διαιτητές αυτού του επιπέδου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ