Παραιτήθηκε ο Λεουτσάκος – Βατερλό ΑΕΚ και μπουνιές των εκλεκτών της μέσα στο συμβούλιο – «Σφυροκόπημα» από τον Καραπαπά

Παραιτήθηκε ο Λεουτσάκος – Βατερλό ΑΕΚ και μπουνιές των εκλεκτών της μέσα στο συμβούλιο – «Σφυροκόπημα» από τον Καραπαπά

Κοσμάς και Γιαννάκης Παπαδόπουλος που έτρεξαν να σώσουν την παρτίδα απλά είδαν live την παραίτηση Λεουτσάκου.

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Super League 2 υπέβαλλε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος, κατά τη διάρκεια του σημερινού Δ.Σ του συνεταιρισμού.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη σκέψη για το Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Έσπευσε η ΑΕΚ – με τον Γιώργο Κοσμά και τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο- να τον… σώσει και να τον διατηρήσει στη θέση του έπειτα από το μικρό Βατερλό της Τρίτης. Τελικά όμως δεν κατάφερε να αποφύγει ούτε το αυτονόητο, ούτε και το αυτοσχέδιο ρινγκ που στήθηκε στην αίθουσα της συνεδρίασης! Ναι μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Μπουνιές έπαιξαν οι εκπρόσωποι των ομάδων πριν την παραίτηση, πιστοποιώντας τον κιτρινόμαυρο «εμφύλιο».

Τέλος λοιπόν ο Λεουτσάκος από την προεδρία της Super League 2, σε μια εξέλιξη που έμοιαζε δεδομένη από το απόγευμα της Τρίτης όταν και ολοκληρώθηκαν οι επαφές της ειδικής επιτροπής του συνεταιρισμού πρώτα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και έπειτα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Όταν δηλαδή κατέστη σαφές ότι οι ομάδες της Super League 2 είχαν πέσει θύματα των χειρισμών της διοίκησης του συνεταιρισμού προκαλώντας το lockout που κρατά στο πρωτάθλημα εδώ και ενάμιση μήνα. «Επιβεβαιώθηκε η ελλιπής ενημέρωση που είχαμε από τη διοίκησή μας, συνέπεια της οποίας ήταν οι εσφαλμένες αποφάσεις που πήραμε ως Λίγκα. Διαπιστώθηκε η διάθεση της Πολιτείας να σταθεί αρωγός, αρκεί να τηρούνται με συνέπεια όσα συμφωνούνται» αναφερόταν άλλωστε στο σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε. Οπότε δεν υπήρξε περιθώριο για κάποια… παρανόηση.

Τα όσα συνέβησαν όμως σήμερα ήταν πέρα από τη φαντασία. Διότι ως ότου ο Λεουτσάκος πράξει αυτό που είχε προαναγγείλει σε περίπτωση που η ειδική επιτροπή έβρισκε πεδίο συνεννόησης με τη Κυβέρνηση ώστε κάθε ομάδα της Super League 2 να βάλει στο ταμείο της από 150.000 ευρώ –ποσοστό από το «στοίχημα»-, το Δ.Σ έγινε… ροντέο. Εκεί που πιάστηκαν στα χέρια οι εκπρόσωποι των ομάδων (από το ίδιο κιτρινόμαυρο μπλοκ που ελέγχει την… τράπουλα). Πιο συγκεκριμένα έπαιξαν ξύλο ο αντιπρόεδρος του Διαγόρα Ρόδου, Χρήστος Παπαδημητρίου με τον εκπρόσωπο του Ηρακλή Λάρισας ενώ στη διαμάχη ενεπλάκη και ο πρόεδρος της Κηφισιάς Χρήστος Πρίτσας.

Για να μην το ξεχάσουμε; Ήταν και καμιά 30αριά εύσωμοι κύριοι γύρω από την αίθουσα συνθέτοντας σκηνικό που παραπέμπει σε αγώνες κατς και όχι σε συμβούλιο εκπροσώπων ομάδων –πολλώ δε μάλλον σε μια τόσο δύσκολη μέρα για την ελληνική κοινωνία όπως η σημερινή-.

Έβραζαν άπαντες με τον Λεουτσάκο. Έβραζαν με τον τρόπο και την μέθοδο που το πρωτάθλημα της Super League 2 έχει μπει στον… πάγο από τις 20 Ιανουαρίου και για όσα τους μετέφερε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού από τις συζητήσεις του με τον Υφυπουργό. Όλα εκείνα που κατέρρευσαν στη χθεσινή συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη με την ειδική επιτροπή. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του Κώστα Καραπαπά προς τον (τέως) πρόεδρο του συνεταιρισμού: «Δε σας νοιάζει αν πεθάνουν οι ομάδες, δε σας νοιάζει ο διασυρμός της Λίγκας 2. Σας νοιάζει να μην παραιτηθείτε και χαθεί μια ψήφος στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ και ο μισθός. Πείτε το να το ξέρουν και οι ομάδες! Και να ξέρετε κάτι. Οι ομάδες, η Παναχαική, η Καλαμάτα, η ΑΕΛ δε θα χαθούν! Θα βρουν το δρόμο τους. Αυτό το τσίρκο θα χαθεί που έχετε φτιάξει εδώ και έχει βάλει λουκέτο»…

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος δεν είχε άλλη επιλογή από την παραίτηση. Και αυτή δεν αποφεύχθηκε παρότι δύο εκπρόσωποι της ΑΕΚ μπήκαν φουριόζοι στην αίθουσα για τον μεταπείσουν. Ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιώργος Κοσμάς και ο περίφημος Γιαννάκης Παπαδόπουλος που μόνο η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ δεν κατάφερε να τον συνδέσει με την Ένωση. Δεν μπόρεσαν όμως να σώσουν την παρτίδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου θα διεξαχθούν την Τετάρτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ