ΠΣΑΤ: Καταδικάζει την επίθεση σε δημοσιογραφο

ΠΣΑΤ: Καταδικάζει την επίθεση σε δημοσιογραφο

Αυτή είναι η ανακοίνωση με την οποία ο ΠΣΑΤ καταδικάζει την επίθεση στον δημοσιογράφο Δημήτρη Δημητρίου.

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Δημητρίου έπεσε θύμα βιαιοπραγίας και λεκτικής επίθεσης εν ώρα εργασίας σύμφωνα με ενημέρωση του ίδιου στην ΕΣΗΕΑ.

Ο ΠΣΑΤ με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για τραμπούκικη επίθεση από οπαδό του Απόλλωνα Σμύρνης στον δημοσιογράφο και την καταδικάζει.

Διαβάστε επίσης: Και τώρα… μιλάει ο Μπαρτζώκας

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άσκηση σωματικής, ψυχολογικής και λεκτικής βίας εναντίον του συναδέλφου, Δημήτρη Δημητρίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα, Απόλλων Σμύρνης–Πανιώνιος, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής, στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Στη συνέχεια απαιτούσε να φύγει από το γήπεδο προσκαλώντας και άλλους φιλάθλους να τον «βγάλουν σηκωτό». O επαγγελματίας αθλητικός δημοσιογράφος, Δημήτρης Δημητρίου, καταγγέλει επιπρόσθετα στον ΠΣΑΤ πως η επίθεση προς το πρόσωπό του έλαβε χώρα «δίπλα από τα επίσημα και στις άνω θέσεις, ώστε να έχω πανοραμική εικόνα, καθώς η Θύρα των δημοσιογραφικών ήταν κλειστή όπως συμβαίνει φέτος από το ξεκίνημα της σεζόν που η γηπεδούχος ομάδα υποβιβάσθηκε στην ως άνω κατηγορία».

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ ΑΠΑΙΤΕΙ από τη διοίκηση του Απόλλωνα Σμύρνης να αντιμετωπίσει αυτό το σοβαρότατο περιστατικό βιαιοπραγίας, το οποίο έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική
και ψυχική ακεραιότητα του μέλους μας, Δημήτρη Δημητρίου, με τη σοβαρότητα που απαιτείται και να αναλάβει δράση, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά που «τροφοδοτούν» τη βία απέναντι στους αθλητικούς δημοσιογράφους και στον αθλητισμό συνολικά.

Επιπρόσθετα, απαιτούμε από τη διοίκηση του Απόλλωνα Σμύρνης την άμεση επαναλειτουργία των δημοσιογραφικών θεωρείων, στους εντός έδρας αγώνες του συλλόγου στη Ριζούπολη, όπως προστάζει το αθλητικό νομοσχέδιο και οι κανονισμοί της Γ΄ εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου. Η παροχή συνθηκών που εξασφαλίζουν τη δυνατότητα εξάσκησης των επαγγελματικών καθηκόντων των αθλητικών δημοσιογράφων είναι αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση των αθλητικών σωματείων.

Σε κάθε περίπτωση, το Δ.Σ του ΠΣΑΤ, είναι υποχρεωμένο να τονίσει κατηγορηματικά ότι θα προασπίσει με αποφασιστικότητα και στο ακέραιο τον συνάδελφο Δημήτρη Δημητρίου, όπως και όλους τους Αθλητικούς Συντάκτες που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, γίνονται θύματα οπαδικής βίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Καθώς, ο Δημήτρης Δημητρίου, κατέθεσε μήνυση κατά του συγκεκριμένου οπαδού, όπως μας ενημέρωσε, ο ΠΣΑΤ δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου, και θα συνδράμει με κάθε τρόπο, με την προσμονή της τιμωρίας του συγκεκριμένου ένοχου των πράξεων βίας μέσω της νομικής οδού. Στην κατεύθυνση αυτή ζητούμε και την ανάλογη ευαισθητοποίηση από πλευράς ΟΛΩΝ των Αθλητικών Σωματείων, αλλά και των επιφορτισμένων με την αντιμετώπιση της βίας φορέων της Πολιτείας.

Από τον ΠΣΑΤ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ