Εργοτέλης- Απόλλων Σμύρνης 0-2

Εργοτέλης- Απόλλων Σμύρνης 0-2

Ο Απόλλων Σμύρνης στο έκτο (!!!) ντεμπούτο του Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο του, επιβλήθηκε του Εργοτέλη 2-0 στο Παγκρήτειο Στάδιο με πρωταγωνιστή τον Τομάς Μπεντινέλι και άφησε τον αντίπαλό του στο -4 από τη δεύτερη θέση.

Ο Απόλλων Σμύρνης ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Super League 1, επικράτησε 2-0 του Εργοτέλη στο Ηράκλειο και κάπως έτσι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο η έκτη θητεία του Μπάμπη Τεννέ στη Ριζούπολη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ο Τομάς Μπεντινέλι, με τον Βραζιλιάνο να σκοράρει από μία φορά σε κάθε ημίχρονο, στέλνοντας την ομάδα του στη δεύτερη θέση, στο +4 από τον τέταρτο Εργοτέλη. Ήταν το πέμπτο διπλό της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» στο φετινό πρωτάθλημα, που αν βελτιώσει τη συγκομιδή της στη Ριζούπολη, θα πάει ακόμα καλύτερα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, έπειτα από ένα πρώτο 20λεπτο με εκατέρωθεν λάθη, ο Απόλλων άνοιξε το σκορ στο 28′, όταν μετά από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του νεαποκτηθέντα Κολ, ο Μπεντινέλι πλάσαρε τον Καλογεράκη για το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργοτέλης ανέβηκε, είχε την κατοχή, έκλεισε τον Απόλλωνα στο δικό του μισό, αλλά δεν απείλησε με αξιώσεις την εστία του Χουάντερσον.

Αντίθετα εκείνη που έφτασε κοντά στο 0-2 ήταν η «Ελαφρά Ταξιαρχία», με τον Βάρκα να μην μπορεί να νικήσει τον γκολκίπερ του Εργοτέλη στο 86′. Δύο λεπτά αργότερα όμως ό,τι δεν κατάφερε ο νεαρός Έλληνας, το έκανε ο Μπεντινέλι, με τον Βραζιλιάνο να ευστοχεί από τα 11 μέτρα, για το τελικό 0-2.

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Προβυδάκης, Σπίριακ, Μπάτζιος, Μπότε, Μπουρσέλης, Μπρους, Τσέλιος, Μπαράτα, Ροβίθης, Έφορντ.

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Κύργιας, Ζησόπουλος, Γκίνο, Μπεντινέλι, Βάρκας, Λαρέα, Βιτλής, Κολ, Ιωαννίδης, Μαρκόβσκι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 10/1
Εργοτέλης-Απόλλων Σμύρνης 0-2
(28′, 88′ Μπεντινέλι)

Σάββατο 11/1
Κέρκυρα-Απόλλων Λάρισας (17:00)
Κυριακή 12/1

Καραϊσκάκης-Δόξα Δράμας (15:00)
Χανιά-Απόλλων Πόντου
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναχαϊκή (15:15)

Δευτέρα 13/1
Λεβαδειακός-Πλατανιάς (16:00)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ