Νίκησαν, αλλά τα… χρειάστηκαν Απόλλων Σμύρνης, Χανιά

Νίκησαν, αλλά τα… χρειάστηκαν Απόλλων Σμύρνης, Χανιά

Ο Απόλλων Σμύρνης δυσκολεύτηκε αρκετά να ξεπεράσει το εμπόδιο της καταδικασμένης Κασσιόπης, αλλά νίκησε 2-1 με ανατροπή τους «Φαίακες», περνώντας και πάλι στη δεύτερη θέση. Διπλό των Χανίων στην Λάρισα, επέστρεψε στα τρίποντα η Παναχαϊκή.

Επιστροφή στις νίκες για τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος βέβαια δεν έδειξε να έχει ξεπεράσει πλήρως την πεντάρα από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» επικράτησε 2-1 της Κασσιόπης με ανατροπή και πλησίασε τον ΠΑΣ στους 4 βαθμούς (με ματς περισσότερο).

Οι Φαίακες αιφνιδίασαν τον Απόλλωνα και άνοιξαν το σκορ στο 27ο λεπτό με τον Παναγιωτίδη. Η απάντηση της ομάδας του Μπάμπη Τεννέ ήταν άμεση, με τον Μάρκο Μαρκόφσκι να ισοφαρίζει έξι λεπτά αργότερα σε 1-1 με κεφαλιά.

Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεσή τους και τελικά βρήκαν το γκολ που έψαχναν στο 62′ με ένα τρομερό σουτ του Διαμαντή Χουχούμη από τα 30 μέτρα. Το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, χαρίζοντας στην «Ελαφρά Ταξιαρχία», ένα δύσκολο αλλά πολύτιμο τρίποντο.

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Αναγνωστόπουλος, Κυριακίδης (47′ Ιωαννίδης), Βιτλής, Χουχούμης, Λαρέα, Φατιόν, Βάρκας (47′ Μπεντινέλι), Ιριτιέρ, Πατράλης, Κολ, Μαρκόφσκι (79’ Γκίνο)

Κέρκυρα (Κώστας Χριστοφοράκης): Παγκράτης, Βλάχος, Παναγιωτίδης, Γκίτσης, Ζερβόπουλος, Γεωργακόπουλος, Νασιμέντο, Μίσκου (84’ Μεσουρούνης), Σπίντζος, Ντε Βίντερ, Λεπενιώτης (66′ Καρακώστας)

Στα άλλα παιχνίδια ο ΑΟ Χανίων κατέκτησε ένα δύσκολο, αλλά πολύτιμο διπλό στην έδρα του Απόλλωνα Λάρισας. Οι Κρητικοί έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από το 42′, αλλά χρειάστηκαν 78 λεπτά για να βρουν το γκολ- «λύτρωση».

Σκόρερ ο Σουντούρα, με το γκολ του οποίου τα Χανιά εδραιώθηκαν στην τρίτη θέση.

Η Παναχαϊκή επέστρεψε στις νίκες έπειτα από δύο σερί ήττες, επικρατώντας 2-0 του Εργοτέλη. Οι «Αχαιοί» με δύο γκολ των Μαυρία, Μυτίδη στο πρώτο εικοσάλεπτο, «καθάρισαν» τους Κρητικούς και «ανάσαναν» βαθμολογικά.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Παρασκευή 21/2
Λεβαδειακός-Δόξα Δράμας 3-2
(14′ Ιωαννίδης, 69′ Πολέτο, 71′ Μπαστιάνος – 6′, 90’+3′ Σαμπανίδης)

Σάββατο 22/2
Απόλλων Πόντου-ΑΕ Καραϊσκάκης 1-3
(52′ Χριστοδούλου – 27′ Κυβελίδης, 32′ Κούστας, 86′ Αλμπάνης)

Κυριακή 23/2

Παναχαϊκή-Εργοτέλης 2-0
(13’ Μαυρίας, 21’ Μυτίδης)

Απόλλων Λάρισας-Χανιά 0-1
(78′ Σουντούρα)

Απόλλων Σμύρνης-Κέρκυρα 2-1
(33′ Μαρκόφσκι, 62′ Χουχούμης – 27′ Παναγιωτίδης)

Δευτέρα 24/2
Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα (16:00)

Η επόμενη (19η) αγωνιστική
Δόξα Δράμας-ΠΑΣ Γιάννινα
Εργοτέλης-Λεβαδειακός
Κέρκυρα-Πλατανιάς
Χανιά-Παναχαϊκή
ΑΕ Καραϊσκάκης-Απόλλων Σμύρνης
Απόλλων Πόντου-Απόλλων Λάρισας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ