ΑΕΚ : Νικά Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και βγαίνει δεύτερη

ΑΕΚ : Νικά Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και βγαίνει δεύτερη

Εκτός κι αν ο ΠΑΟΚ πάρει αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό. Αλλά αν μπορεί ΑΥΤΟΣ ο ΠΑΟΚ να πάρει αποτέλεσμα στο «Γ. Καραϊσκάκης, τότε μπορεί και η ΑΕΚ.

Το CAS επέστρεψε τους επτά βαθμούς στον ΠΑΟΚ -χωρίς φυσικά να υπάρχει κάποια αθώωση για ΠΑΟΚ και Ξάνθη- και την υπόθεση στην ΕΠΟ η οποία θα πρέπει να δικάσει από την αρχή. Κάτι που σημαίνει, ότι οι «ασπρόμαυροι» έχουν πλέον 68 βαθμούς, τρεις παραπάνω από την ΑΕΚ η οποία μένει τρίτη με 65. Αλλά κρατά την τύχη στα χέρια της.

Πολύ καθοριστική θα είναι η αγωνιστική της Κυριακής όπου ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και η ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό στην κοινή τους έδρα. Με ήττα του ΠΑΟΚ και νίκη της ΑΕΚ, η Ένωση θα έχει πιάσει τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία και τα πάντα θα κριθούν στο μεταξύ τους παιχνίδι την ερχόμενη Τετάρτη, στο ΟΑΚΑ. Μόνο εύκολο δεν θα είναι βέβαια για την ομάδα του Καρέρα το έργο της κόντρα στους «πράσινους», που όχι μόνο εικόνα διάλυσης δεν παρουσιάζουν όπως πολλοί περίμεναν, αλλά είναι και άκρως ανταγωνιστικοί.

Η εικόνα των δύο διεκδικητών της δεύτερης θέσης από το ξεκίνημα των play offs δείχνει ξεκάθαρα μια υπεροχή της ΑΕΚ που είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση αγωνιστικά από την ομάδα του Φερέιρα. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο μεταξύ τους παιχνίδι, με την ΑΕΚ να είναι σαφώς ανώτερη και δίκαιη νικήτρια στην Τούμπα.

Το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης λοιπόν, η ΑΕΚ μπορεί να έχει καθαρίσει την υπόθεση δεύτερη θέση έχοντας φτάσει στο +10 από τον ΠΑΟΚ και με την ισοβαθμία υπέρ της να πάει εντελώς αδιάφορη στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής των play offs με τον Ολυμπιακό.

Ολα αυτά με την προϋπόθεση ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει χάσει από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», κάτι που αν δεν συμβεί, θα πρόκειται για… θαύμα σύμφωνα με την εικόνα που παρουσιάζουν οι δύο ομάδες τον τελευταίο καιρό. Αλλά αν αυτός ο ΠΑΟΚ που βλέπουμε μετά τη διακοπή, μπορεί να πάρει αποτέλεσμα στον Πειραιά, γιατί να μην μπορεί να πάρει και η ΑΕΚ;

Είναι δεδομένο επίσης ότι στο μυαλό των ανθρώπων της ΑΕΚ υπήρχε εξαρχής ο στόχος να καλυφθεί το χάντικαπ των οκτώ βαθμών (η ΑΕΚ τερμάτισε έναν βαθμό πίσω από τον ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια της σεζόν) ώστε να μην νοιάζεται για το CAS. Και θα μπορούσε να το είχε καταφέρει και πιο εύκολα αν δεν υπήρχε εκείνη η γκέλα με τον Άρη εντός έδρας, την τρίτη αγωνιστική των play offs.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ