Παναθηναϊκή Συμμαχία : Από την απόλυτη σιωπή στη φουλ επίθεση – Τι κρύβεται από πίσω;

Παναθηναϊκή Συμμαχία : Από την απόλυτη σιωπή στη φουλ επίθεση – Τι κρύβεται από πίσω;

To10.gr δίνει απαντήσεις στις ερωτήσεις που προέκυψαν μετά τη χθεσινή απρόσμενα επιθετική ανακοίνωση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Γιατί τέτοια επίθεση στον Αλαφούζο; Πως... απαιτεί να έρθει ο Σισέ και γιατί χαρακτηρίζει παίκτες Football League ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού; Υπάρχει κάποιος ισχυρός από πίσω;

Και ξαφνικά, απ’ την απόλυτη σιωπή, η Παναθηναϊκή Συμμαχία αποκτά ξανά λόγο. Και μάλιστα όχι απλό λόγο: με ανακοίνωσή της το βράδυ της Κυριακής προσβάλλει και απαιτεί. Προσβάλλει ποδοσφαιριστές που ήρθαν στον Παναθηναϊκό, χαρακτηρίζοντάς τους επιπέδου Football League (ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει τον Οικονόμου πρόσφατα, άρα εκείνον φωτογράφισαν), απαιτεί να γίνουν μεταγραφές τύπου… Σισέ, τη στιγμή που ο ίδιος ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει ξεκόψει κάθε τέτοια περίπτωση και αποκαλεί χωριό την ομάδα του Λεβαδειακού.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Παναθηναϊκής Συμμαχίας προχώρησε και σήμερα σε νέα ανακοίνωση, αναφέροντας πως δεν τα έχει με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, αλλά με τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος δεν τηρεί τις υποσχέσεις του και δεν δέχεται να τους συναντήσει.

Και ο Γιάννης Αλαφούζος, χαμένος απ’ όλους και απ’ όλα, βλέπει κάτι που εκείνος οραματίστηκε πριν λίγα χρόνια (και που απέτυχε παταγωδώς, όπως απέτυχε και ο ίδιος με την παρουσία του στον Παναθηναϊκό) να στρέφεται εναντίον του με κατά μέτωπο επίθεση.

Το πως η Παναθηναϊκή Συμμαχία έφτασε από εγγυητής της πράσινης ευημερίας να αποτελεί ουσιαστικό κομπάρσο στο μετοχικό σχήμα της ΠΑΕ είναι κάτι που είχαμε αναλύσει σε προηγούμενο κείμενο.

Αυτή τη φορά θα δούμε πως η Παναθηναϊκή Συμμαχία έφτασε σε σημείο να βγάζει έναν τόσο επιθετικό τόνο, τη στιγμή που στις πρόσφατες εκλογές που έγιναν ψήφισαν μόλις 409 μέλη. Δηλαδή, περίπου το 10% αφού την ημέρα των εκλογών η Παναθηναϊκή Συμμαχία αριθμούσε 4.076 μέλη.

Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι η Τατιάνα Πιτυχούτη, κόρη του αείμνηστου Ζαχαρία Πιτυχούτη. Η κυρία Πιτυχούτη εκλέχτηκε με 297 ψήφους και την ακολούθησε ο Θεόδωρος Μαραγκουδάκης, ο οποίος είχε παραιτηθεί λίγο καιρό νωρίτερα και είχε αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Έχοντας πλέον διαπιστώσει ότι ουδεμιά κοινή φιλοσοφία με συνδέει με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τα τεκταινόμενα σε αυτήν. Η διαπίστωση αυτή βεβαίως δεν είναι πρόσφατη, ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις την έχουν επιβεβαιώσει πλήρως. Ότι η Παναθηναϊκή Συμμαχία έχει συνειδητά απαξιωθεί από τον εμφανιζόμενο ως ιδιοκτήτη της ΠΑΕ κύριο Γιάννη Αλαφούζο και αδυνατεί να εκπληρώσει το ρόλο της. Ότι επιθυμώ πλέον ΟΥΤΕ ΥΠΟΨΙΑ να υπάρχει ότι μπορεί να συμμετέχω κι εγώ προσωπικά στη διαδικασία συνειδητής διάλυσης και καταβαράθρωσης του Παναθηναϊκού την οποία βλέπουμε να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας χωρίς να αντιδράμε σαν κόσμος. Ότι η σύνθεση του Δ.Σ. της Παναθηναϊκής Συμμαχίας είναι τέτοια ώστε να αποκλείει την οποιαδήποτε αντίδραση και παρέμβαση μέσω αυτού του οργάνου».

Με λίγα λόγια, ο Θοδωρής Μαραγκουδάκης αποχώρησε από τη Συμμαχία λόγω Αλαφούζου και επέστρεψε διότι πλέον η Παναθηναϊκή Συμμαχία όχι μόνο δεν έχει την οποιαδήποτε σχέση με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, αλλά είναι ανοιχτά εναντίον του. Και εναντίον του σημερινού ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το οποίο κάλεσε χθες να αλλάξει.

Από το 2015 την έχει… παρατήσει ο Αλαφούζος

Στα πρώτα χρόνια του Γιάννη Αλαφούζου η Παναθηναϊκή Συμμαχία ήταν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Αλαφούζος αντί να βάζει χρήματα απευθείας στην ΠΑΕ, το έκανε μέσω της Συμμαχίας, η οποία αποτελεί και μη κερδοσκοπικό σωματείο. Τη χρηματοδοτούσε από την τσέπη του και μαζί με τον κόσμο έβαζαν χρήματα σε ένα κοινό ταμείο.

Από το 2015 και έπειτα ο Αλαφούζος, θεωρώντας πως δεν έχει κανένα νόημα πλέον, αφού δεν υπήρχε η ανταπόκριση που περίμενε από τον κόσμο, έπαψε να χρηματοδοτεί την Παναθηναϊκή Συμμαχία. Στις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου έβαζε τα χρήματα απευθείας στα ταμεία της ΠΑΕ, με αποτέλεσμα να αυξάνει ο ίδιος το ποσοστό του και να μειώνεται δραματικά αυτό της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, που έφτασε σε σημείο να έχει λιγότερο από 15% ποσοστό στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ>

Παράλληλα, το ενδιαφέρον του κόσμου ολοένα και μειωνόταν, χρήματα δεν έμπαιναν, ενώ τα πρόσωπα που βρίσκονταν στο Διοικητικό της Συμβούλιο μέχρι και τις προηγούμενες εκλογές ήταν της εμπιστοσύνης του Αλαφούζου. Επί της ουσίας, η Παναθηναϊκή Συμμαχία άρχισ ενα συρρικνώνεται ολοένα και περισσότερο με απόφαση Αλαφούζου, έπαψε να έχει λόγο και έφτασε στα όρια της οριστικής διάλυσης.

Γιατί τέτοια επίθεση στον Αλαφούζο;

Όλα αυτά μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου. Μέρα κατά την οποία έγιναν οι εκλογές (επαναλαμβάνουμε, τα μέλη έχουν εκλεγεί από ΜΟΛΙΣ 409 ανθρώπους). Ήταν φανερό πως το νέο Διοικητικό Συμβούλιο δεν θα είχε καμία σχέση με τα προηγούμενα.

Το νέο σχήμα ζήτησε και είχε άμεση συνάντηση με τους Μαρίνο Ουζουνίδη και Δημήτρη Σαραβάκο. Εκεί ενημερώθηκαν για τα προβλήματα της ομάδας και άφησαν να εννοηθεί πως έχουν ένα πλάνο που θα φέρει χρήματα.

Αμέσως μετά ζήτησαν συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο τελευταίος, ωστόσο, δεν έχει ανταποκριθεί στις επαναλαμβανόμενες ενοχλήσεις τους. Και αυτός είναι και ο πλέον σημαντικός λόγος που η Συμμαχία προχώρησε σε τέτοια επίθεση εναντίον του – παραιτημένου – ιδιοκτήτη της ΠΑΕ και χθες και σήμερα. Θεωρούν πως θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει μια συνάντηση μαζί τους και να τους δώσει απαντήσεις, αλλά ο Αλαφούζος έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θέλει να ασχοληθεί με τίποτα.

Και από τη στιγμή που αρνείται να δει ακόμα και τον προπονητή της ομάδας, δύσκολα θα έκανε συνάντηση με το ΔΣ της Συμμαχίας που ο ίδιος παράτησε.

Κρύβεται κάποιος από πίσω;

Αρκετοί απορούν με τον επιθετικό τόνο της χθεσινής ανακοίνωσης και με το ύφος που είχε αυτή. Πολλοί μάλιστα υποθέτουν πως πίσω από το νέο ΔΣ της Παναθηναϊκής Συμμαχίας κρύβεται κάποιος άλλος, κάποιος ισχυρός, που επιθυμεί να μπει στην ΠΑΕ και εξαπολύει επίθεση μέσω της Συμμαχίας ως το… πρώτο βήμα.

Η απάντηση, ωστόσο, είναι ξεκάθαρη: ουδείς υπάρχει πίσω από τα πρόσωπα που είναι μπροστά αυτή τη στιγμή. Ούτε κάποιος… πρώην, ούτε κάποιος επόμενος. Κανένας επιχειρηματίας δεν σκοπεύει να παίξει παιχνίδι φορώντας τη μάσκα της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

Και η εξήγηση είναι απλή: η δύναμη της Συμμαχίας αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστη. Όσο το ποσοστό της στη μετοχική σύνθεση. Και όση η συμμετοχή των μελών της στις τελευταίες εκλογές…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ