Στα δύο η ΑΕΚ με την ένσταση: «Γιατί δεν τη κάναμε ακόμη;»

Στα δύο η ΑΕΚ με την ένσταση: «Γιατί δεν τη κάναμε ακόμη;»

Ο Μελισσανίδης και ο… Ιβάν από τη μια. Ίβιτς, Καρέρα και Λυσάνδρου από την άλλη. Εκνευρισμός και στον κόσμο της ομάδας

Από τα ενδιαφέροντα της ελληνικής πραγματικότητας. Ο ΠΑΟΚ έκανε τη γκάφα της χρονιάς ναρκοθετώντας το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Η ΑΕΚ είναι σήμερα χωρισμένη στα δύο! Γιατί; Διότι όσα συμβαίνουν στα μέρη μας, δεν συμβαίνουν αλλού πουθενά. Και αυτή η μοναδικότητα είναι που εγγυάται τέτοιες ιστορίες.

Πραγματικά το ρεπορτάζ γύρω από τον Δικέφαλο του Νότου είναι φοβερά ενδιαφέρον από χθες το βράδυ. Και όπως και να έχει, όποια απόφαση και αν η ΑΕΚ πάρει για την «ένσταση» που επί της ουσίας της δίνει ένα εισιτήριο Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείεται να μην φέρει μετασεισμούς στα… εσωτερικά της.

Ο πρώτος άνθρωπος που έμαθε από τον Βασίλη Δημητριάδη ότι ο έλεγχος του διαιτητή Διαμαντόπουλου, εντόπισε 12 αθεώρητα δελτία υγείας στον ΠΑΟΚ, ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο Τίγρης που όπως φαίνεται ως εδώ είναι και ο μοναδικός που δεν συμφωνεί με την υποβολή ένστασης της ομάδας του.
Γιατί; Δεν θέλει η ομάδα του να διεκδικήσει ένα εισιτήριο Τσάμπιονς Λιγκ και έσοδα 20 εκατ ευρώ;

Δεν θέλει τη δεύτερη θέση;

Δεν θέλει να βάλει ακόμη πιο δύσκολα σε έναν ανταγωνιστή όπως ο Δικέφαλος του Βορρά;

Σε τελική ανάλυση δεν θέλει σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου να εφαρμόζονται οι κανόνες στο ποδόσφαιρο;

Όχι, αλλού είναι το πρόβλημα. Μόλις τα ξαναβρήκαν ο Μελισσανίδης και ο Ιβάν Σαββίδης. Μόλις ξαναχώρισαν το… χαλιφάτο στα δύο, με θέα στις εκλογές της ΕΠΟ. Η συμμαχία είναι η αιτία. Ξέρει ο Τίγρης πως ο Ιβάν δεν θα τον συγχωρέσει για δεύτερη φορά. Υπάρχει άλλωστε και το δεδικασμένο του ΄18. Η κατάκτηση του τίτλου στα… χαρτιά, όπως κατηγορούν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, την διοίκηση της ΑΕΚ. Δεύτερο χτύπημα δεν σηκώνει.

«Μα αφού μπορούμε να κάνουμε ένσταση, γιατί δεν κάνουμε; Γιατί να μην δοκιμάσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ» έλεγε στις τέσσερις το πρωί ο Μάσιμο Καρέρα. Στην άλλη άκρη της γραμμής, ο Ίλια Ίβιτς που είναι και εκείνος ακριβώς σε αυτό το μήκος κύματος. Όπως βεβαίως και ο Μηνάς Λυσσάνδρου, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και τέως πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ έκανε το λάθος. Οι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι. Άρα λοιπόν η ΑΕΚ γιατί να μην πράξει τα δέοντα ώστε να δώσει άλλες δυνατότητες, οικονομικές και αγωνιστικές, στην επόμενη χρονιά της;

Ο Καρέρα ανέλαβε την ΑΕΚ στα μισά του δρόμου, παραδομένη στη μοίρα της. Σήμερα μπορεί να την έχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Την άλλη Κυριακή να δοκιμάσει να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας. Τεράστια επιτυχία για τον Ιταλό προπονητή. Που έρχεται από ένα άλλο ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Και που προφανώς θέλει να καρπωθεί τη δουλειά του. Είναι προφανές λοιπόν ότι δεν καταλαβαίνει γιατί η ΑΕΚ ακόμη το σκέφτεται. Γιατί ο ιδιοκτήτης ακόμη το σκέφτεται; Βεβαίως που να ξέρει ο συμπαθής κόουτς τι πραγματικά συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από την άλλη σκεφτείτε κάτι ακόμη: στοιχείο και αυτό του ρεπορτάζ. Τα bonus για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στα συμβόλαια του προπονητή και των ποδοσφαιριστών είναι σημαντικά. Η ΑΕΚ αν βγει δεύτερη θα πρέπει να επιβραβεύσει όσους την έφεραν ως εκεί. Άρα να… πληρώσει.

Σε όλη αυτή την ιστορία υπάρχει βεβαίως και το ποδόσφαιρο. Όποιος βγει δεύτερος θα πρέπει να ξεκινήσει τα προκριματικά στις 25-26 Αυγούστου. Σε ένα μήνα δηλαδή από τον τελικό κυπέλλου. Η ΑΕΚ όπως και ο ΠΑΟΚ θα είναι στους «ανίσχυρους» της κλήρωσης άρα πολλές ποδοσφαιρικές πιθανότητες δεν υπάρχουν. Ρεαλιστικά ο στόχος είναι ένα εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο τρίτος της βαθμολογίας θα παίξει δύο προκριματικούς. Θα μπει δηλαδή στη μάχη στις 16 Σεπτέμβρη. Θα έχει περισσότερο χρόνο προετοιμασίας. Και σίγουρα πιο εύκολες κληρώσεις. Από την άλλη, έναν γύρο να περάσεις στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφαλίζεις αυτομάτως την παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ποδοσφαιρικά όποιος βγει δεύτερος από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα έχει πολύ δυσκολότερο έργο. Και στην Ευρώπη. Αλλά και στην προσπάθεια για να φτιάξει την ομάδα του για την επόμενη σεζόν. Τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ όμως είναι πολλά. Και σε τελική ανάλυση: Αν θέλει ο προπονητής (Καρέρα), αν θέλουν οι παίκτες (που θέλουν), αν θέλει ο τεχνικός διευθυντής (Ίβιτς) ποιοι είμαστε εμείς να τους πούμε να το ξανασκεφτούν;

Αυτό σκέφτονται και οι φίλοι της ΑΕΚ που με τη σειρά τους, έχουν χωριστεί στα δύο. Οι περισσότεροι είναι υπέρ της ένστασης. Δεν ξεχνούν την πιστόλα του Ιβάν στη Τούμπα. Δεν ξεχνούν τις κατηγορίες περί «χάρτινης». Και βέβαια δεν ξεχνούν την τροπή που έχει πάρει η σχέση τους με την οπαδική βάση του ΠΑΟΚ. Τον Βόλο, το τριήμερο ξύλο στην Αθήνα στον τελικό του ΄18 κλπ.

Είναι λοιπόν ο Μελισσανίδης και όλοι οι άλλοι; Ναι, όπως φαίνεται. Λογικά μες την ημέρα θα ξέρουμε και τα υπόλοιπα. Ποιος θα επικρατήσει. Και γιατί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ