Μποροβήλος : «Ο Αστέρας έχει πετύχει δυσανάλογα πράγματα για το μέγεθος του»

Μποροβήλος : «Ο Αστέρας έχει πετύχει δυσανάλογα πράγματα για το μέγεθος του»

Ο Γιώργος Μποροβήλος μίλησε για την αλλαγή σήματος από την αρκαδική ομάδα και για τα προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την αλλαγή του σήματος, για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν από τον Μίλαν Ράσταβατς, καθώς και τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πώς πάρθηκε η απόφαση αλλαγής του σήματος:

«Είναι καθαρά ένα εκσυγχρονιστικό μέτρο. Προσπαθήσαμε να δώσουμε τη σημερινή ταυτότητα της ομάδας. Πολύ ωραίο ήταν και το παλιό σήμα, αλλά αιτία αποτέλεσε ο εορτασμός για τα 90 χρόνια του συλλόγου, για να έχουμε ένα ωραίο σήμα που ήρθε μέσα από διαβούλευση με συμμετοχή των φιλάθλων μας. Μέσα από άτυπο διαγωνισμό για το πως μπορούσε να είναι το σήμα της ομάδας, επιλέχθηκε αυτό που αντικατοπτρίζει τον μεγάλο ήρωα, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, παραμένει και το αστέρι αλλά σε μικρότερο μέγεθος και είναι ένα σήμα που καλύπτει και τους πλέον απαιτητικούς. Πάντα υπάρχουν κάποιοι που θα πουν ότι ήταν με το παλιό ή δεν τους άρεσε το νέο βέβαια».

Για τη λατινική φράση και τη χρήση της στο σήμα αντί μιας ελληνικής:

«Είναι ένα «σλόγκαν» που επικρατεί στην περιοχή μας. Έχει να κάνει με το γεγονός πως πολύς κόσμος έλκει την καταγωγή του από την Αρκαδία που έχει δώσει πολύ σπουδαίους ανθρώπους στην κοινωνία και έχει έντονο το στοιχείο της ξενιτιάς. Γι’ αυτό είναι γραμμένο στα λατινικά».

Για το αν ο Αστέρας Τρίπολης έχει ξεπεράσει το σύνδρομο του Παναρκαδικού:

«Έχει αποκτήσει δικό του κόσμο ο Αστέρας. Υπάρχουν άνθρωποι σε κλειστές κοινωνίες που ισχυρίζονται πως παραμένουν Παναρκαδικοί. Σεβόμαστε την ιστορία όλων των ομάδων της Αρκαδίας. Οι κ.κ. Μπάκος-Καημενάκης επέλεξαν να πάρουν μια ομάδα από το μηδέν για να τη χτίσουν μόνοι τους και όχι να πάρουν μια ομάδα που είχε καταγράψει τη δική της ιστορία στο ποδόσφαιρο. Ο Αστέρας φέρει τη σφραγίδα τους από τη Δ’ Εθνική και τώρα για 14 χρόνια συνεχή παρουσία στη Super League. Ένα δημιούργημά τους από το μηδέν».

Για το αν η αναβάθμιση του σήματος σηματοδοτεί και αλλαγή στόχων:

«Προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να αναβαθμίζεται ο Αστέρας που για το μέγεθός του είναι δυσανάλογα αυτά που έχει πετύχει. Στοχεύουμε στο φεγγάρι ώστε ακόμα κι αν δεν τα καταφέρουμε να είμαστε στα άστρα. Έχουμε πολύ καλό απολογισμό ως τώρα για νέα ομάδα. Βάζουμε στόχο τη νέα χρονιά να φέρει ο Αστέρας έναν τίτλο στην Τρίπολη. Το Κύπελλο είναι πάντα στους στόχους μας και έχουμε στο μυαλό μας να κάνουμε το κάτι παραπάνω».

Για το τι Πρωτάθλημα περιμένει να έχουμε, τα τηλεοπτικά και την αναδιάρθρωση:

«Δεν έχει προκύψει ζήτημα αναδιάρθρωσης, πάμε με την προκήρυξη. Δεν ξέρω τι ακριβώς θα γίνει με τα μπαράζ, τι προτάσεις θα μπουν στο τραπέζι. Τα τηλεοπτικά είναι θέμα βιωσιμότητας. Παρ’ ότι έχουμε και του χρόνου συμβόλαιο πιστεύουμε πως έχουμε ανάγκη κεντρικής διαχείρισης. Δεν υπάρχει αρκετό χρονικό διάστημα ώστε σε 1,5 μήνα να ξεπεραστούν τόσα προβλήματα, να μονιάσει το ποδόσφαιρο και να δει αυτό το σοβαρό θέμα. Πρακτικά θα έλεγα πως ίσως πάει ο καθένας μόνος στα τηλεοπτικά. Δεν είναι εύκολο να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη η διαδικασία κεντρικής διαχείρισης. Το υποστηρίζουμε όμως πάντα εμείς ως Αστέρας».

Για το θέμα που δημιουργήθηκε με την έδρα του τελικού Κυπέλλου και τις μεταγραφές του Αστέρα:

«Όταν το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τέτοια θέματα, πως να μιλάμε για καλύτερο αύριο; Πώς να μιλάμε για βελτίωση; Κάποιοι κάποτε θα δούμε πως το κοινό συμφέρον είναι πάνω από το ατομικό. Για τις μεταγραφές έχουμε τη συνεργασία που συνεχίζεται με τον κ. Ράσταβατς ο οποίος ξέρει τις ανάγκες της ομάδας. Μέσα από τις προτάσεις του θα κοιτάξουμε να ικανοποιήσουμε τις περισσότερες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ