Πως ο Παναθηναϊκός τη… γλιτώνει στα δικαστήρια;

Πως ο Παναθηναϊκός τη… γλιτώνει στα δικαστήρια;

To10.gr εξηγεί πως ο Παναθηναϊκός φτάνει στο παρά… ένα της ποινής, αλλά πάντα φεύγει από τα δικαστήρια έχοντας πάρει αναβολή. Η ελαστικότητα των δικηγόρων, το επιχείρημα των πωλήσεων και η κρίσιμη 24η Ιανουαρίου

Κάθε εβδομάδα και μια νέα περιπέτεια. Κάθε εβδομάδα και ένας νέος αγώνας δρόμου ώστε να καταφέρει ο Παναθηναϊκός να βρει μια λύση σε δικαστικές διαμάχες με πρώην ποδοσφαιριστές του που διεκδικούν τα οφειλόμενα χρήματά τους, που έχουν κάνει διακανονισμούς γι’ αυτά, αλλά ο Παναθηναϊκός αδυνατεί να είναι τυπικός.

Οι πράσινοι έχουν φλερτάρει με ποινές πάρα πολλές φορές τους τελευταίους μήνες. Και μάλιστα με ποινές που θα είναι… καταδικαστικές, όπως αφαίρεση βαθμών. Κυρίως την τελευταία εβδομάδα, οι υποθέσεις των Εσιέν, Λέτο, Τοτσέ, αλλά κυρίως αυτές των Τελάντερ και Ταυλαρίδη, που έμοιαζαν ανένδοτοι, είχαν σφίξει τη θηλιά στον λαιμό του Παναθηναϊκού.

Και πάλι, όμως, ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να γλιτώσει. Βρήκε τον τρόπο να πάρει παράταση λίγων ημερών, παίρνοντας αναβολή στις υποθέσεις και πλέον να έχει μπροστά του την 24η Ιανουαρίου, εκεί όπου θα έχει να αντιμετωπίσει πέντε υποθέσεις που… καίνε.

Πως κατάφερε το νομικό επιτελείο του τριφυλλιού να φύγει από το δικαστήριο με «νίκες»; Πως κατάφερε να πείσει τους δικηγόρους των παικτών να κάνουν πίσω στο… 90’ και να του δώσουν ανάσα ζωής; To10.gr εξηγεί τους λόγους.

1. Δεν πάνε οι παίκτες, είναι ελαστικοί οι δικηγόροι

Οι ποδοσφαιριστές δεν πάνε ποτέ στην εκδίκαση των υποθέσεων. Εκεί βρίσκονται πάντα οι δικηγόροι τους, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζονται ελαστικοί απέναντι στον Παναθηναϊκό και του δίνουν χρόνο. Πολλές φορές είναι εκείνοι που καταφέρνουν να πείσουν τους παίκτες να δώσουν πίστωση χρόνου στους παίκτες.

Γιατί το κάνουν; Διότι γνωρίζουν πως τώρα ο Παναθηναϊκός είναι σε άσχημη κατάσταση, αλλά είναι πιθανό στο μέλλον να επιστρέψει στην κανονικότητα. Κι επειδή η «πιάτσα» είναι μικρή, είναι πιθανό να προκύψει κάποια συνεργασία. Και οι δικηγόροι δεν επιθυμούν να έχουν τις χειρότερες σχέσεις με μια μεγάλη ΠΑΕ.

2. «Περιμένετε να πουλήσουμε παίκτες και να σας δώσουμε χρήματα»

Αυτό είναι το βασικό επιχείρημα εδώ και περίπου 1 – 1,5 μήνα. Ο Παναθηναϊκός μεταφέρει τόσο στους δικηγόρους των παικτών, όσο και στον πρόεδρο του δικαστηρίου, πως είναι σε διαδικασία συζητήσεων για πωλήσεις ποδοσφαιριστών που θα φέρουν χρήματα στα ταμεία της ομάδας.

«Θα πάρουμε χρήματα και θα σας δώσουμε. Είναι στις προτεραιότητές μας», είναι το μόνιμο επιχείρημα στις τελευταίες υποθέσεις. Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Κουλιμπαλί, Λουντ, Μολέδο είναι μερικά απ’ τα ονόματα που έχουν ακουστεί εντός της αίθουσας του δικαστηρίου. Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει και εξοικονομήσει 2,5 – 3 εκατομμύρια από τις πωλήσεις, τότε θα λύσει πολλά απ’ τα άμεσα προβλήματά του όσον αφορά τις συγκεκριμένες υποθέσεις.

3. Έχει δώσει χρήματα ο Παναθηναϊκός

Στις υποθέσεις των Λέτο, Εσιέν και Τοτσέ, οι οποίοι εκπροσωπούνται από τη Λίνα Σουλούκου, ο Παναθηναϊκός έδωσε κάποια χρήματα προκειμένου να καταφέρει να πάρει αναβολή. Συγκεκριμένα, έδωσε 28.000 ευρώ (από 10.000 για Λέτο, Εσιέν και 8.000 για τον Τοτσέ) και κατάφερε να… ξεφύγει της εκδίκασης, κάτι που συσσωρεύει τις προηγούμενες δόσεις.

4 Οι διαφορετικές περιπτώσεις

Κάθε περίπτωση είναι και διαφορετική για τον Παναθηναϊκό. Λογικό, αν σκεφτούμε πως ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει τις δικές του απαιτήσεις και το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους που τους εκπροσωπούν.

Για παράδειγμα, η Λίνα Σουλούκου, που εκπροσωπεί Λέτο, Εσιέν και Τοτσέ, εμφανίζεται πολύ ελαστική το τελευταίο διάστημα και δίνει την εντύπωση πως επιθυμεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και να μην τον «καταδικάσει».

Το ίδιο έκανε και ο δικηγόρος του Τελάντερ στην τελευταία υπόθεση, όταν αποδέχτηκε αμέσως το αίτημα του Παναθηναϊκού για αναβολή. Δεν συνέβη αυτό και με τον δικηγόρο του Ταυλαρίδη, που κράτησε πιο σκληρή στάση και είπε και την ατάκα «θα πέσει ο Παναθηναϊκός στη Γ’ Εθνική και θα χάσουμε τα χρήματά μας».

Του εξήγησαν πως ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να «φάει» λεφτά από κανέναν και το μόνο που ζητάει είναι πίστωση χρόνου, ώστε να πουλήσει παίκτες και να έχει έσοδα.

Η κρίσιμη 24η Ιανουαρίου

Ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να βγει «καθαρός» απ’ όλη αυτή τη διαδικασία, όμως σε δέκα μέρες έχει την πιο κρίσιμη μέρα των τελευταίων μηνών. Και αυτό το δεκαήμερο πρέπει να προχωρήσει τις διαδικασίες για πώληση παικτών, ώστε να έχει χρήματα στη διάθεσή του.

Για τις 24 Γενάρη είναι προγραμματισμένες πέντε υποθέσεις. Των Τελάντερ, Ταυλαρίδη, Εσιέν, Τοτσέ και Λέτο, δηλαδή αυτές που «καίνε» το τριφύλλι που χρειάζεται πλέον… χειροπιαστές αποδείξεις στο δικαστήριο. Διότι, όπως είπαμε, η κάθε περίπτωση είναι και διαφορετική. Και το να γίνει το… 5 στα 5 σε μια μέρα θα αποτελεί ένα – ακόμα – μικρό θαύμα για το νομικό επιτελείο του Παναθηναϊκού, σε περίπτωση που φτάσει εκείνη η μέρα και κανείς από τους παίκτες που είναι προς πώληση δεν έχει αποχωρήσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ