Παναθηναϊκός : Ο νόμος 3481/2006 δεν… ανακαινίζει το «Απόστολος Νικολαΐδης»

Παναθηναϊκός : Ο νόμος 3481/2006 δεν… ανακαινίζει το «Απόστολος Νικολαΐδης»

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει πάντα στην άκρη του μυαλού του τη μερική ανακατασκευή του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, αλλά υπάρχει ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο...

Δεν είναι μυστικό ότι ο Γιάννης Αλαφούζος θεωρεί την ανακαίνιση του «Απόστολος Νικολαΐδης» ως την ενδεδειγμένη λύση για το γηπεδικό του Παναθηναϊκού. Για αυτό, το 2014 είχε αποπειραθεί να ανακαινίσει το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, βασισμένος στο νόμο του τότε υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Σταύρου Καλαφάτη, που είχε ψηφιστεί την ίδια χρονιά. Ο εφοπλιστής είχε παρουσιάσει επίσημα το σχέδιο της ανακαινισμένης έδρας του Τριφυλλιού, ενώ είχε διοργανώσει καμπάνια για τη συγκέντρωση εσόδων από τον κόσμο…

Εν τέλει, το «Απόστολος Νικολαΐδης» παραμένει όπως ήταν… Η αρμόδια υπηρεσία της Πολεοδομίας απέρριψε τον φάκελο που κατέθεσε η ΠΑΕ για την ανακαίνιση της εγκατάστασης, επειδή η νομοθεσία της Διπλής Ανάπλασης χαρακτηρίζει το οικόπεδο ως χώρο πρασίνου και απαγορεύει την παραμικρή παρέμβαση.

Ακόμα και μία μικρή εξωτερική μεταλλική σκάλα που είχε τοποθετηθεί επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, για να δημιουργηθεί ξεχωριστή είσοδο στις σουίτες, καταργήθηκε αμέσως. Πρακτικά, αυτή τη στιγμή στο «Απόστολος Νικολαΐδης» δεν μπορεί να καρφωθεί ούτε… καρφί.

Ο Νόμος 3481/2006 αναφέρει ρητά: «Οι παραπάνω διατάξεις είναι ειδικές και κατισχύουν οποιωνδήποτε άλλων διαφορετικών ρυθμίσεων οι οποίες καταργούνται».

Μετάφραση; Οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση και να ψηφιστεί από τη Βουλή που να αφορά το οικόπεδο και τον «σκελετό» του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, δεν έχει ισχύ. Κρίνεται παράνομη. Έχει χαρακτηριστεί ως χώρος πρασίνου και ως τέτοιος αντιμετωπίζεται. Μόνο εργασίες συντήρησης επιτρέπονται στο κτίσμα, μέχρι να κατεδαφιστεί μόνο μετά την κατασκευή του αθλητικού κέντρου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Επίσης, για να αποχαρακτηριστεί ο χώρος, πρέπει να τροποποιηθεί η νομοθεσία της Διπλής Ανάπλασης. Κάτι που νομικοί κύκλοι θεωρούν ανέφικτο, αφού πρόκειται για έναν σύνθετο νόμο, που όταν συντάχτηκε έλαβε υπόψη του πολλές παραμέτρους, αφορά δύο μεγάλες περιοχές και παγίωσε δεδομένα στην πολεοδομική δομή της πρωτεύουσας, όπως εκφράζεται με το νέο ρυμοτομικό σχέδιο.

Επίσης, ένα άλλο στοιχείο είναι ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας, όταν εξέτασε τις προσφυγές κατά της νομοθεσίας της Διπλής Ανάπλασης, την ενέκρινε επειδή θεωρεί τον Βοτανικό ως την ιδανική τοποθεσία για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων για τον Παναθηναϊκό. Τυπικά και ουσιαστικά, αυτό είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει πλέον…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ