Αποκάλυψη: Λεωφόρος… μάξιμουμ 19.700 θέσεων (pic)

Αποκάλυψη: Λεωφόρος… μάξιμουμ 19.700 θέσεων (pic)

Το «10» αποκαλύπτει την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για τη μέγιστη επιτρεπόμενη χωρητικότητα του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ένα από τα βασικά μειονεκτήματα του «Απόστολος Νικολαΐδης» είναι η μικρή χωρητικότητα του. Δεδομένα, οι 16.000 θέσεις δεν αρκούν για να καλύψουν τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι μπορούν να γεμίσουν για… πλάκα το «65άρι» ΟΑΚΑ και έχουν το ρεκόρ των εισιτηρίων διαρκείας στη Superleague, με 32.000 το καλοκαίρι του 2010.

Ένας από τους σκοπούς της ανακαίνισης του «Απόστολος Νικολαΐδης» που προώθησε ο Γιάννης Αλαφούζος το 2014 και την οποία επαναφέρει στο προσκήνιο, ήταν η μικρή έστω αύξηση της χωρητικότητας. Οι πληροφορίες από τους συνεργάτες του Αλαφούζου κάνουν λόγο για δυνατότητα φιλοξενίας 22.000 θεατών, εφόσον πραγματοποιηθούν οι προσθήκες δύο πρόσθετων εξεδρών και των τεσσάρων μεταλλικών πύργων στα κόρνερ.

Όμως, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι οποίες είχαν ελέγξει το φάκελο, είχαν εγκρίνει μικρότερη χωρητικότητα. Όπως καταγράφει το «10», οι αρμόδιοι φορείς έγραψαν στην έκθεση τους ότι το «Απόστολος Νικολαΐδης» δύναται να έχει μέχρι 19.700 θέσεις. Όχι περισσότερες…

Ο φάκελος που είχαν καταθέσει οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού το 2014, είχε εγκριθεί από το Τμήμα Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Αττικής και από το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Επίσης, το είχε υπογράψει η τότε Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Ωστόσο, ο φάκελος «κόπηκε» από τις υπηρεσίες της Πολεοδομίας, εξαιτίας της ισχύς του νόμου της Διπλής Ανάπλασης, ο οποίος υπερισχύει του νόμου Καλαφάτη του 2014, στον οποίο βασίστηκε το σχέδιο της ανακαίνισης του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ