Η «τρόικα» που αποφασίζει το μνημόνιο του ΠΑΟΚ

Η «τρόικα» που αποφασίζει το μνημόνιο του ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ «καίγεται» για λεφτά, το FFP δεν επιτρέπει στον Σαββίδη να χρηματοδοτήσει αφειδώς, η πανδημία περιορίζει άλλες «πηγές» εσόδων και η μόνη λύση στην Τούμπα φαντάζει η πώληση ενός των Γιαννούλη, Λημνιού και Άκπομ.

To Financial Fair Play έχει θέσει σοβαρούς περιορισμούς στη λειτουργία του ΠΑΟΚ. Τα μεγάλα ανοίγματα των προηγούμενων ετών και ο περσινός αποκλεισμός από τους ομίλους του Europa League υποχρεώνουν τη διοίκηση να μειώσει δραστικά τα έξοδα. Όχι μόνο αυτό, αλλά καθίσταται αναγκαία η πώληση ενός ποδοσφαιριστή, για να εισρεύσουν χρήματα στο ταμείο.

Λόγω και της πανδημίας, η ΠΑΕ δεν έχει άλλα έσοδα, εκτός από τη χρηματοδότηση του Ίβαν Σαββίδη. Ακριβώς, όμως, επειδή το FFP περιορίζει τη συνδρομή του ιδιοκτήτη, η μόνη εναλλακτική για εισροή κεφαλαίων είναι η παραχώρηση παίκτη με υψηλή αξία στην αγορά. Και αυτοί οι οποίοι πληρούν τις προδιαγραφές από το δυναμικό είναι οι Λημνιός, Γιαννούλης και Άκπομ.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο ΠΑΟΚ πρώτα θα πουλήσει και μετά θα αγοράσει. Αλλιώς, θα κινδυνεύσει με ποινή από την UEFA. Η διοίκηση περιμένει την άφιξη του Ιβάν Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη, ώστε να δρομολογήσει εξελίξεις. Οι οποίες, φυσικά, σχετίζονται με τους ενδιαφερόμενους που θα προκύψουν…

Το σίγουρο είναι ότι η ενίσχυση του ρόστερ τίθεται σε δεύτερη μοίρα, μέχρι να η ΠΑΕ να εισπράξει λεφτά. Οι διορθωτικές κινήσεις δεν αποκλείονται, αλλά οι μεταγραφές με υψηλότερο κόστος θα περιμένουν. Όπως ένας επιθετικός, ένας σταθερός τερματοφύλακας και ένας ικανός χαφ, για να αναπληρώσει τον Μίσιτς στο διάστημα της αποθεραπείας του.

Για τον καθένα από την τρόικα που έχουν τοποθετηθεί στη… βιτρίνα της Τούμπας, ισχύουν διαφορετικά δεδομένα. Όπως ότι οι Λημνιός και Άκπομ έχουν συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο και κατά συνέπεια, η διαπραγματευτική ισχύς του ΠΑΟΚ μικραίνει. Αφού σε λίγους μήνες οι δύο παίκτες θα έχουν το δικαίωμα να υπογράψουν αλλού.

Παρόλα αυτά, για τον Δημήτρη Λημνιό ο ΠΑΟΚ ζητάει υψηλό αντίτιμο: 5 εκατομμύρια ευρώ. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Γκλάντμπαχ και μία ιταλική ομάδα έχουν διερευνήσει την περίπτωση του διεθνή εξτρέμ, αλλά προσφέρουν λιγότερα λεφτά.

Σε ότι αφορά τον Τσούμπα Άκπομ, η Φενέρμπαχτσε τον παρακολουθεί αλλά δεν διατίθεται να ικανοποιήσει τον ΠΑΟΚ. Το τουρκικό ποδόσφαιρο περνάει κρίση και η εποχή των… παχιών αγελάδων έχει παρέλθει. Η Φενέρ μπορεί να πληρώσει λίγα, που δεν φαίνεται να αρκούν στον ΠΑΟΚ…

Ο Δημήτρης Γιαννούλης είναι το πιο… ακριβό «ασπρόμαυρο» ασημικό. Η… ετικέτα του γράφει 7 εκατομμύρια ευρώ, αλλά η Σεντ Ετιέν, η πιο σημαντική ενδιαφερόμενη, έχει διαμηνύσει ότι πληρώνει μέχρι 5 εκατομμύρια ευρώ. Ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να τον δώσει, αλλά ίσως να υποκύψει λόγω της πιεστικής κατάστασης από το FFP.

Ο ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος και με την απόδοση που είχε στα Play Off… Οι παίκτες του έκαναν άσχημο «φίνις» στη σεζόν και δεν έπεισαν τους σκάουτερ που παρακολούθησαν τα ντέρμπι. Σε συνδυασμό με τη δεινή θέση που έχει περιέλθει ο ΠΑΟΚ, διαμορφώνεται ένα μομέντουμ που είναι το χειρότερο δυνατό για μία εταιρία που «καίγεται» για πόρους…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ