Ολυμπιακός: Η ατάκα του Μαρτίνς στον Κάιπερς, ο Τσούμιτς, ο Μασούρας και η… αλλαγή θέσης του Ανδρούτσου

Ολυμπιακός: Η ατάκα του Μαρτίνς στον Κάιπερς, ο Τσούμιτς, ο Μασούρας και η… αλλαγή θέσης του Ανδρούτσου

Ο Ούγκο Κάιπερς εντυπωσιάζει στο Ρέντη και ο Πέδρο Μαρτίνς τον ενημέρωσε ότι τον θέλει στην προετοιμασία μέχρι τέλους. Τι γίνεται με τους υπόλοιπους δανεικούς.

Οι εγκαταστάσεις του Ρέντη είναι «εργοτάξιο» αυτό το διάστημα. Ποδοσφαιρικό «εργοτάξιο». Πάνω από 60 ποδοσφαιριστές περνούν καθημερινά τις πύλες του προπονητικού κέντρου του Ολυμπιακού, ακολουθώντας το πλέον αυστηρό πρωτόκολλο υγείας, πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, αλλά και κάνοντας συνεχείς ελέγχους. Η πρώτη ομάδα χρησιμοποιεί τα δύο κεντρικά γήπεδα. Οι «δανεικοί», το ίδιο. Ενώ η ομάδα Κ19, που έχει ξεκινήσει προετοιμασία, προπονείται στο G3.

Στην ποδοσφαιρική βιομηχανία του Ρέντη, λοιπόν, πέραν της προετοιμασίας της πρώτης ομάδας για τη μεγάλη πρόκληση με τη Γουλβς, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που παλεύουν για να κερδίσουν το δικαίωμα να προπονηθούν υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς, σε μόνιμη βάση. Παίκτες που μοχθούν για να πείσουν τον Πορτογάλο τεχνικό ότι αξίζουν μία ευκαιρία στην πρώτη ομάδα. Και ήδη κάποιοι εξ αυτών έχουν ξεχωρίσει.

Ο Ούγκο Κάιπερς, ο Μάριος Βρουσάι και ο Γιάννης Μασούρας, είναι τρεις από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει στις έως τώρα προπονήσεις των υπό εξέταση δανεικών. Τρεις παίκτες μικροί σε ηλικία, με ταλέντο, προοπτική, αλλά και δίψα. Τρεις παίκτες που κέρδισαν τον Μαρτίνς με την έως τώρα παρουσία τους. Και μαζί το δικαίωμα στην… ελπίδα. Διότι είναι πιθανό να βρίσκονται μεταξύ των 3-4 παικτών που θα ακολουθήσουν τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και στην απαρχή της νέας σεζόν.

Με τη διαφορά, ωστόσο, ότι αυτή τη στιγμή ο παίκτης που έχει κάνει τη διαφορά και έχει κερδίσει τον Μαρτίνς σε σημείο να τον ενημερώσει προσωπικά για τις προθέσεις του, είναι ο πρώτος. Ο Ούγκο Κάιπερς. Ενας παίκτης που αποκτήθηκε με περιπέτεια από τον Ολυμπιακό, επέλεξε να μείνει έναν χρόνο χωρίς ποδόσφαιρο για να αγωνιστεί στους Πειραιώτες αντί της ΑΕΚ. Και τώρα ελπίζει ότι ήρθε η ώρα να μπει στο «κόλπο». Και να δείξει τι μπορεί να κάνει.

Ο Μαρτίνς κάλεσε στο γραφείο του τον Κάιπερς και του μίλησε. Τον ενημέρωσε ότι τον υπολογίζει. Ότι θα μπει στο πρόγραμμα της πρώτης ομάδας. Και αναλόγως τι θα συμβεί στο παιχνίδι με τη Γουλβς, θα ακολουθήσει κανονικά τους συμπαίκτες του. Όπως ακόμη δύο ή τρεις παίκτες που ακόμη δεν έχουν αποφασισθεί. Σε αντίθεση με τον Βέλγο  επιθετικό, που επέστρεψε έτοιμος και αποφασισμένος μετά τη σπουδαία χρονιά που πραγματοποίησε στη Β’ Γαλλίας, ανακτώντας ρυθμό και εμπιστοσύνη στα πόδια του.

ΥΓ. Εχει σημασία να αναφέρουμε κάτι σημαντικό για τον Νίκολα Τσούμιτς. Ο Σέρβος εξτρέμ μπορεί να μην έχει ξετρελάνει με την απόδοσή του στις προπονήσεις, αλλά η ποιότητά του και οι ικανότητές του «φωνάζουν». Και για αυτόν τον λόγο πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Μαρτίνς θα τον δει, θα τον σκανάρει πολύ καλά πρώτα και μετά θα αποφασίσει. Διότι εξτρέμ των 16 γκολ σε μία σεζόν, δεν βρίσκεις κάθε μέρα στο ποδόσφαιρο… Και φυσικά είναι άλλο τι δείχνει κάποιος στην προπόνηση και τελείως διαφορετικό τι μπορεί να κάνει στον αγώνα.

ΥΓ2. Κλείνοντας, θα πρέπει να γίνει ειδική μνεία σε έναν πολύ ξεχωριστό ποδοσφαιριστή, που ξεκινάει προπονήσεις αυτές τις ημέρες, μετά το σύντομο διάστημα ξεκούρασης που είχε. Ο λόγος για τον Θανάση Ανδρούτσο. Ένα παιδί του Ολυμπιακού. Ένα παιδί με σπάνιο ταλέντο, που απέδειξε τη φετινή χρονιά, με τη φανέλα του Ατρόμητου, πως έχει το ταλέντο και τα στοιχεία που απαιτούνται για να παίξει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Ένα παιδί, που πολλοί ελπίζουν να μετεξελιχθεί σε… δεξιό μπακ. Καθώς βλέπουν ότι εάν μεταπηδήσει και εκπαιδευτεί στη συγκεκριμένη θέση, μπορεί να φτάσει σε κορυφαίο επίπεδο. Και να προσφέρει με πολύ υψηλού επιπέδου λύση για τον Ολυμπιακό.

ΥΓ3. Ο Γιάννης Μασούρας είναι ο πιο «ακριβός» από τους παίκτες που προπονούνται στο Ρέντη. Ο 23χρονος δεξιός μπακ αγοράστηκε 1.000.000 και ο σύλλογος θέλει να του δώσει την ευκαιρία να αποδείξει εάν μπορεί να σηκώσει το βάρος της θέσης. Ο Μαρτίνς εκτιμά τα προσόντα και την αθλητικότητά του. Η περίπτωση Τοροσίδη, θα κρίνει την παραμονή του σε μεγάλο βαθμό. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Βρουσάι, εδώ και καιρό έχει εκφράσει την επιθυμία του να επιστρέψει στην Ολλανδία. Και δεν είναι μόνο η Βίλεμ που επιθυμεί την απόκτησή του, με νέο δανεισμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ