Κορωπί – Σπάτα ένα τσιγάρο δρόμος

Κορωπί – Σπάτα ένα τσιγάρο δρόμος

Ο Εμάνουελ Ινσούα είναι πλέον παίκτης της ΑΕΚ και παράλληλα ο τρίτος μέσα σε τρία χρόνια που κάνει απευθείας το δρομολόγιο Κορωπί - Σπάτα.

Το… σίριαλ Ινσούα έληξε τελικά, με τον Αργεντινό να γίνεται παίκτης της ΑΕΚ και να αφήνει τον Παναθηναϊκό ύστερα από τρία χρόνια παρουσίας στους «πράσινους». Τι κι αν πρόσφατα είχε πει πως «στην Ελλάδα μόνο Παναθηναϊκός», ξέρουμε πολύ καλά πως ειδικά για ξένους ποδοσφαιριστές, τέτοιες δηλώσεις είναι τις περισσότερες φορές λόγια του αέρα.

Πάντως το δρομολόγιο Κορωπί – Σπάτα δεν είναι και το πιο σπάνιο τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα την τελευταία τριετία. Πλην του Ινσούα, ακόμη δύο παίκτες έβγαλαν τα πράσινα για να φορέσουν τα κιτρινόμαυρα. Ο λόγος τους Βίκτωρα Κλωναρίδη και Νίκλας Χουλτ.

Ο «Κλώνα» που πλέον αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Μαρίνου Ουζουνίδη στον ΑΠΟΕΛ, πήγε ως ελεύθερος στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2017, ύστερα από 3,5 χρόνια στον Παναθηναϊκό (μεσολάβησε ένα εξάμηνο στη Λανς). Στην Ένωση έμεινε μέχρι και φέτος όταν το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε κατακτώντας και το πρωτάθλημα το 2018. Η ιδιαιτερότητα βέβαια εδώ είναι ότι ο Κλωναρίδης ξεκίνησε την καριέρα του από την ΑΕΚ όταν το 2010 τον εμπιστεύθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ.

Περίπου έξι μήνες μετά τον 28χρονο επιθετικό, τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο Νίκλας Χουλτ. Ο Σουηδός μπακ έμεινε για 2,5 χρόνια στην ομάδα αποχωρώντας αυτό το καλοκαίρι αφού η ΑΕΚ δεν του έκανε πρόταση ανανέωσης. Και αυτός αναδείχθηκε πρωταθλητής με τον Δικέφαλο.

Για να έρθουμε τώρα και στον αντικαταστάτη του που είναι ένας ακόμη πρώην πράσινος. Ο Εμάνουελ Ινσούα, αν και ταλαιπώρησε την ΑΕΚ μέχρι να πει το ναι, έγινε τελικά ο τρίτος στα τελευταία τρία χρόνια που πηγαίνει απευθείας από τον Παναθηναϊκό στην ΑΕΚ. Κάτι που δείχνει μια… ιδιαίτερη προτίμηση της Ένωσης σε παίκτες του «τριφυλλιού» ή ακόμη και σε προπονητές, αν υπολογίσουμε και τον Ουζουνίδη που την οδήγησε μάλιστα στους ομίλους του Champions League.

Για να είμαστε δίκαιοι πάντως, στο ίδιο διάστημα υπήρξε και κάποιος που έκανε την αντίστροφη διαδρομή. Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος που μετά από τρία χρόνια στην ΑΕΚ, πήγε στον Παναθηναϊκό για άλλη μια τριετία μιας και όπως όλα δείχνουν, σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ