Σα να μην έφυγε ποτέ ο Γκάμα (1-0)

Σα να μην έφυγε ποτέ ο Γκάμα (1-0)

Με γκολ του Πορτογάλου πρώτου σκόρερ του τη προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, ο Άρης επικράτησε με 1-0 επί του Πανσερραΐκου στο φιλικό παιχνίδι που έγινε στη Σκύδρα κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη περσινή αγωνιστική περίοδο ξεκίνησε και τη τρέχουσα ο Μπρούνο Γκάμα. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός υπέγραψε τη Παρασκευή το νέο διετές συμβόλαιο του με τον Άρη και τέσσερις μέρες αργότερα σημείωσε, με πέναλτι, το γκολ της νίκης (1-0) του Άρη στο φιλικό παιχνίδι με τον Πανσερραΐκό ,που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Σκύδρας. Σε μια αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, με δυνατό αέρα και βροχή. Η ομάδα του Ένινγκ δημιούργησε ευκαιρίες, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι σε έναν εξαιρετικά οργανωμένο μεσοαμυντικα αντίπαλο,  ενώ εκτός από το γκολ του Γκάμα είχε και δυο δοκάρια με τους Μάνο και Φετφατζίδη.
Κατοχή αλλά λίγες ευκαιρίες 
Ο Μίχαελ Ένινγκ παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 και με δυο αναγκαστικές αλλαγές (Γκάμα και Δεληζήσης αντί των τραυματιών Ματιγια και Ντατκοβιτς) στο βασικό σχήμα σε σχέση με το πρώτο φιλικό παιχνίδι απέναντι στον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας. Οι παίκτες των κιτρινόμαυρων είχαν τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο λεπτό και τη συντριπτική κατοχή της μπαλας, χωρίς, όμως να μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Πανσερραΐκου. Ο Άρης προσπαθούσε να αναπτυχθεί κυρίως από τα πλάγια, με τον Μανσίνι αλλά και τις ατομικές ενέργειες του Φετφατζίδη. Χρειάστηκε, πάντως, να περάσουν 37 λεπτά, προκειμένου οι παίκτες του Ένινγκ να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Μετά από κόρνερ του Φετφατζίδη από δεξιά,  ο Ρόουζ με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ.
Δοκάρι με το Μάνο 
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Άρης δημιούργησε και έχασε τη καλύτερη του ευκαιρία στο πρώτο μισό της αναμέτρησης. Ο Φετφατζίδης σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Καβουσάκης απέκρουσε εντυπωσιακά. Στη συνέχεια ο Μάνος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Πανσερραΐκου και στη επαναφορά με σουτ ο επιθετικός του Άρη δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.
Αέρας, βροχή και δεύτερο δοκάρι 
Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον δυνατό αέρα όμως και τη δυνατή βροχή να δυσκολεύει τις προσπαθειες των παικτών των δυο ομάδων. Στο 56ο λεπτό ο Πέτρου βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα και σούταρε δυνατά, όμως ο Ισπανός τερματοφύλακας του Άρη απέκρουσε τη μπάλα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Φετφατζίδης με ωραία ατομική προσπάθεια απέφυγε δύο αντιπάλους και σούταρε δυνατά, με τη μπάλα να χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Γουναρίδη και να καταλήγει άουτ.
Γκολ με Γκάμα 
Στο 68ο λεπτό της αναμέτρησης ο Γκάμα εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα χτύπησε σε χέρι αμυντικού του Πανσερραΐκου μέσα στη μεγάλη περιοχή και διαιτητής υπεδειξε πέναλτι. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ για τον Άρη. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Άρης έχασε μεγάλη εύκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του , όταν ο Μανσίνι εκτέλεσε απευθείας φάουλ και ο Γουναρίδης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Σάκιτς (89′ Μπακούτσης), Ρόουζ, Δεληζήσης (46′ Μπαγκαλιάνης) Γκανεα (Σεγκέργκης)  Τζεγκο, Σάσα, Γκάμα (70′ Μαρμαρίδης), Φετφατζίδης, Μανσίνι (89′ Μαρτίνες), Μάνος (46′ Χατζηπιρπιρίδης)
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ(Α. Διγκόζης): Καβουσάκης (46′ Γουναρίδης), Ζέρης, Γερόλυμος, Καλί,Κασμερίδης, Ψάλτης, Όμο, Πέτρου, Τσιμίκας (46′ Κόστα) , Φάμπρι,  Γκούρτσας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ