Αρης – ΑΕΛ 1-0

Αρης – ΑΕΛ 1-0

Με γκολ του Μανσίνι η ομάδα του Ένινγκ επικράτησε με 1-0 επί της πολύ καλής Λάρισας στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Δυο πρόσωπα είχε το φιλικό παιχνίδι (1-0) ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΛ στο Κλεάνθης Βικελίδης, που κρίθηκε με το γκολ του Μανσίνι στο 82ο λεπτό. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Ένινγκ ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, απέναντι στη πολύ καλά οργανωμένη μεσοαμυντικα Λάρισα. Η κούραση από το ταξίδι στην Αυστρία για το φιλικό με τη Σάλκε ανάγκασε τον Γερμανό τεχνικό να αλλάξει όλη την ένδεκάδα του. Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης και ειδικά στα πρώτα 20 λεπτά οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Κουέστα, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν.

Ασφυκτική πίεση ψηλά

Ο Άρης ξεκίνησε το παιχνίδι με κεκτημένη ταχύτητα από την εξαιρετική του εμφάνιση απέναντι στη Σάλκε. Οι παίκτες του Ένινγκ πίεζαν ψηλά τους φιλοξενούμενους, αναγκάζοντας τους ποδοσφαιριστές της Λάρισας να κάνουν αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις τους. Οι κιτρινόμαυροι πήραν από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού, απέναντι στη πολύ καλά οργανωμένη μεσοαμυντικα ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, που ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Ντουρμισάι στη κορυφή της επίθεσης, στην επιστροφή του στο Κλεάνθης Βικελίδης. Στο 11ο λεπτό ο Άρης έφτασε πολύ κοντά σε ένα γκολ, όταν μετά απο απευθείας φάουλ του Γκάμα, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Νάγκι.

Ευκαιρίες για τον Άρη

Ο Μιχάλης Γρηγορίου ζητούσε από τους παίκτες του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ ήταν ξεκάθαρο οτι η Λάρισα προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπίθεσεις. Οι γηπεδούχοι, πάντως, συνέχισαν και μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 20 λεπτών να έχουν τη κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα, ενώ δημιούργησαν και ακόμα δύο ευκαιρίες για να από ανοίξουν το σκορ. Στο 23′ μετά από γύρισμα του Γκάνεα θα πλασάρει και θα κερδίσει κόρνερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα μετά από γύρισμα του Σάσα, ο Μιλοσάβλιεβιτς έδιωξε τη μπάλα πριν οι Μπερτόλιο και Λόπεθ τη στείλουν στα δίχτυα. Η ΑΕΛ δημιούργησε τη πρώτη της τελική προσπάθεια στο 43′ , όταν ο Τόρζε σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Κουέστα μπλόκαρε τη μπάλα. Στις καθυστερήσεις σημειώθηκε η καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου, όταν μετά από κόρνερ του Φετφατζίδη από δεξιά, ο Ντάτκοβιτς με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα προς την εστία της ΑΕΛ, όμως ο Νάγκι απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ριζικές αλλαγές στις ενδεκάδες

Ο Μίχαελ Ένινγκ άλλαξε ολη την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο με εξαίρεση τον Κουέστα. Κάτι φυσιολογικό, άλλωστε , καθώς εκτός από την ΑΕΛ ο Άρης είχε να αντιμετωπίσει και τη κούραση από το ταξίδι στην Αυστρία και το φιλικό με τη Σάλκε. Το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη έκανε ο νεοαποκτηθεις Σκοπιανός μέσος, Αλί Αντέμ.Αντίθετα, η ΑΕΛ ξεκίνησε με το ίδιο σχήμα και στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός οτι ο Άρης έπαιζε με έξι εικοσάχρονους στο βασικό σχήμα. Η ΑΕΛ, μάλιστα, έχασε δυο πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο 60ο λεπτό ο Τρούγιτς απέφυγε και τον Κουέστα όμως πλάσαρε άστοχα, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Μιλοσάβλιεβιτς σούταρε, όμως πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας του Άρη, ο Μαρμαρίδης έδιωξε σε κόρνερ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός οτι μετά το 64ο λεπτό και ο Μιχάλης Γρηγορίου άλλαξε όλη την ένδεκάδα του με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του αγώνα.

Γκολ ο Μανσίνι

Στο 82ο λεπτό ο Ντάνιελ Μανσίνι πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δέχτηκε την πάσα από τον Μαρτίνες και πλάσαρε εξαιρετικά τον Μπάγιτς, ανοίγοντας το σκορ για τον Άρη.

Άρης(Μ.Ενιγκ): Κουέστα, Σάκιτς (46′ Μαρμαρίδης) , Ροουζ (46′ Δεληζήσης) , Ντάτκοβιτς(46′ Μπαγκαλιάνης), Γκάνεα (46′ Σενγκέργκης) , Τζέγκο(46′ Μπακούτσης), Σάσα(46′ Αντέμ, ), Μπερτόλιο(46′ Μαρτίνες), Φετφατζίδης (46′ Χατζηπιρπιρίδης),Γκάμα (46′ Μανσίνι), Λόπεθ (46′ Μάνος).

ΑΕΛ(Μ. Γρηγορίου): Νάγκι (64′ Μπάγιτς), Μπέρτος(64′ Μαϊδανός), Στελιάνος (64′ Μούζεκ) , Ζίζιτς (64′ Ηλίαδης), Μιχαήλ (64′ Γρηγοροπουλος) Σεσέροβιτς (64′ Χαλάτσης) Αλί (64′ Σπάρι) , Μιλοσάβλιεβιτς (64′ Πλατέλλας), Τόρζε (64′ Βινίσιους), Τρούγιτς (64′ Πίνακας), Ντουρμισάι (64′ Παπάζογλου).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ