Παναθηναϊκός : Ο Μπενιάτ και οι άλλοι του Ρόκα

Παναθηναϊκός : Ο Μπενιάτ και οι άλλοι του Ρόκα

Ο Τσάβι Ρόκα «σκανάρει» την αγορά για τον κεντρικό χαφ που θα φέρει στον Παναθηναϊκό και σύντομα θα επιλέξει.

Αν ο Τσάβι Ρόκα είχε τη δυνατότητα να επιλέξει έναν από τους διαθέσιμους χαφ στην αγορά, κατά πάσα πιθανότητα θα διάλεγε τον Μπενιάτ Ετσεμπαρία. Ο Βάσκος παρά τα 33 χρόνια του, έχει το «πακέτο» και την προσωπικότητα για να ανεβάσει επίπεδο τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Όμως, επειδή ο Μπενιάτ διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά, ο Ρόκα δεν είναι ο μόνος ο οποίος τον έχει προσεγγίσει. Ο Μπενιάτ έχει προτάσεις από το Ισραήλ, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, αλλά όχι από την Primera Division, όπως θα επιθυμούσε…

Εν αναμονή του Μπενιάτ, ο Ρόκα «σκανάρει» και άλλες επιλογές. Σύμφωνα με τη «Live Sport», ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έχει ρωτήσει για τον 23χρονο μέσο της Βαγιαδολίδ, Κίκε Πέρεζ. Η ομάδα που ανήκει στον Ρονάλντο (τον παλαίμαχο Βραζιλιάνο επιθετικό) έχει εξελιχτεί σε ένα από τα αγαπημένα πεδία εξερεύνησης για τον Ρόκα. Ο Πέρεζ είναι ο τρίτος χαφ της Βαγιαδολίδ ο οποίος περνά από το «μικροσκόπιο» του Καταλανού, μετά τον Ανουάρ Τουχαμί και τον Σίντι Ελ Χάθεν.

Ο Πέρεζ ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Βαγιαδολίδ στις 12 Αυγούστου. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής δεσμεύεται μέχρι τον Ιούνιο του 2025 και δεν πωλείται. Όμως, παραχωρείται με δανεισμό σε ένα περιβάλλον που θα τον εμπιστευτούν και θα τον χρησιμοποιήσουν. Δύο προϋποθέσεις που ο Ρόκα μπορεί να εγγυηθεί στον Παναθηναϊκό και το απέδειξε με τη διαχείριση του Ανουάρ τους προηγούμενους μήνες.

Μία ακόμα επιλογή από την Ισπανία είναι ο Χαβιέ Εσπινόσα. Συμπαίκτης του Αϊτόρ στην Τβέντε, προϊόν της ακαδημίας της Μπαρτσελόνα, ένας χαφ με οργανωτικές ικανότητες. Ο 28χρονος μέσος είναι ελεύθερος από τις αρχές Ιουλίου και ψάχνει ομάδα στην πατρίδα του. Μέχρι τώρα, ο Εσπινόσα έχει τραβήξει την προσοχή μόνο ομάδων της Segunda Division, κάτι που σίγουρα δεν είναι το καλύτερο. Άλλωστε, σε αυτή την κατηγορία ο Εσπινόσα έχει παίξει τα περισσότερα ματς στην καριέρα του, 192 τον αριθμό.

Περαιτέρω, ο μόνος μη Ισπανός ή ισπανόφωνος και το όνομα του οποίου έχει «διαρρεύσει» από τη λίστα του Ρόκα είναι ο Όσκαρ Χίλιεμαρκ. Ο Σουηδός χαφ δεν έχει πέραση στη Serie A, μόνο η Τορίνο έχει κάνει μία κρούση, ενώ οι προσεγγίσεις από την πατρίδα του δεν τον καλύπτουν. Πάντως, στην παρούσα φάση ο Ρόκα έχει δώσει προτεραιότητα σε άλλους παίκτες, τους οποίους γνωρίζει καλύτερα και όχι στην επιστροφή του Χίλιεμαρκ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ