Κοξένογλου : «Υπάρχει πλάνο για επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα»

Κοξένογλου : «Υπάρχει πλάνο για επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα»

Η αντιπρόεδρος της Super League, Κάτια Κοξένογλου, μίλησε για το ενδεχόμενο επιστροφής φιλάθλων στο 30% της χωρητικότητας των γηπέδων.

Η αντιπρόεδρος της Super League, Κάτια Κοξένογλου, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της νέας σεζόν και αναφέρθηκε στην ενδεχόμενη επιστροφή φιλάθλων στο 30% της χωρητικότητας των γηπέδων.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Μιλάμε για ποσοστό ανάλογα με εγκατάσταση περίπου στο 30% της χωρητικότητας, ώστε να βρούμε μια μέση λύση. Είμαστε προετοιμασμένοι και, μάλιστα, έχουμε βάλει και εταιρεία για να ρυθμίσει τα διαδικαστικά. Πρέπει να καταλάβουν οι αρχές ότι μπορούμε και το έχουμε αποδείξει, αφού έχουμε τα αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ διοργανώσαμε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα τα play off και τα play out. Και σίγουρα είναι καλύτερα να μπει ο κόσμος στο γήπεδο, σύμφωνα με μέτρα και προδιαγραφές, παρά να τον αφήσουμε έξω. Να μπει με ευθύνη των ομάδων, οργανωμένα, με μέτρα προστασίας και ασφάλειας, παρά να βρίσκεται απ’ έξω όπου δεν μπορείς να κάνεις τίποτε. Και θα είναι και ένα μέτρο εκπαίδευσης και πειθαρχίας του κόσμου».

Για το ενδεχόμενο της κεντρικής διαχείρισης στα τηλεοπτικά: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν υφιστάμενες συμβάσεις,ενώ δεν ξέρω και αν υπάρχει από τον πάροχο η πρόθεση για κεντρική διαχείριση. Ίσως τον επόμενο χρόνο να μπορέσουμε συμφωνήσουμε, αφού όσο υπάρχουν υφιστάμενες συμβάσεις δεν είναι εύκολο να προχωρήσουμε. Σαν Ατρόμητος είμαστε πάντα υπέρ της κεντρικής διαχείρισης, ακόμη και σε χρονιές που είχαμε εξασφαλισμένες συμβάσεις. Για μιλάμε για πιο δυνατή Λίγκα, όταν σε σοβαρά θέματα όπως το τηλεοπτικό υπάρχει κεντρική διαχείριση».

Για την τηλεδιάσκεψη με τον Λευτέρη Αυγενάκη: «Έχει να κάνει με την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα. Έχουμε έτοιμο το επιχειρησιακό σχέδιο που θα παρουσιάσουμε στον υφυπουργό. Μάλιστα,ήδη έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις μαζί του και είναι θετικός, ενώ έχω δει δηλώσεις του για το Τσάμπιονς Λιγκ του μπάσκετ που συνηγορεί στο να υπάρχει κόσμος στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι τρόπος διασκέδασης και δεν το έχουν ανάγκη μόνο οι ομάδες αλλά και οι φίλαθλοι. Όπως έχουν ανοίξει τα θεάματα, έτσι πρέπει κι εμείς να δώσουμε τη ευχαρίστηση στους φιλάθλους να γυρίσουν στα γήπεδα.

Είναι πολύ άχαρο να παίζουν χωρίς κόσμο, αφού νομίζεις ότι πρόκειται για φιλικό προετοιμασίας κεκλεισμένων των θυρών. Σε καμία περίπτωση δεν βγάζει την ευχαρίστηση του θεάματος. Κι αυτό είναι και το παράπονό μας ότι έχουν ανοίξει όλα τα θεάματα εκτός από το δικό μας. Εγώ σαν θεατρόφιλη, χάρηκα που άνοιξε το θέατρο γιατί μπορούσα να πάω, να παρακολουθήσω και να νιώσω όμορφα. Κι οι άνθρωποι, όμως, του ποδοσφαίρου το έχουν ανάγκη κι αυτή τη στιγμή τους το στερούμε. Δεν αμφισβητείται ότι ο κόσμος παίζει ρόλο,γιατί αυτό που λέμε ότι δεν υπάρχει ψυχή, η ψυχή είναι ο κόσμος».

Για το αν μπορεί να εφαρμοστεί το πλάνο για την επιστροφή των φιλάθλων από την πρώτη αγωνιστική: «Θα ήταν ιδανικό κι αν μπορεί να γίνει από την πρεμιέρα, είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Αν χρειαστεί, όμως,ο υπουργός κι η επιτροπή χρόνο, ώστε να πουν τις προτάσεις πάνω στα δικά μας αιτήματα, φυσικά και θα τον έχουν».

Για το θέμα της αυτονόμησης της Λίγκας από την ΕΠΟ που έθεσε ο Ολυμπιακός: «Συζητήσαμε και στο προηγούμενο συμβούλιο το θέμα των σχέσεων της Λίγκας με την Ομοσπονδία. Οι ομάδες εξέλαβαν τον ορισμό της ημερομηνίας του τελικού του Κυπέλλου ως ένδειξη ότι η ΕΠΟ δεν σέβεται τις αποφάσεις μας κι αυτό το έχουμε δει και σε αρκετές ακόμη περιπτώσεις. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να ορίζει την τύχη του κι έχουμε πει να ξανασυζητήσουμε τις προτάσεις για τους τρόπους αντίδραση, πάντα στα πλαίσια των κανονισμών».

Για το ποδόσφαιρο μετά την πανδημία: «Είμαι αισιόδοξη και θεωρώ ότι όταν έχεις στερηθεί κάτι και το αποκτάς, είσαι πιο προσεκτικός για να μην το χάσεις και πάλι. Ευελπιστώ ότι θα έχουμε εκτιμήσει αυτό που πήγαμε να χάσουμε και που όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο θέλουμε να το βλέπουμε ζωντανά μέσα στο γήπεδο. Γι αυτό ίσως όλη αυτή η κατάσταση να μας έχει κάνει καλό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ