Κεραυνοί Αλαφούζου κατά ΕΠΟ: «Η UEFA δημιουργεί συνθήκες για να αυτονομηθεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο»

Κεραυνοί Αλαφούζου κατά ΕΠΟ: «Η UEFA δημιουργεί συνθήκες για να αυτονομηθεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο»

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού στήριξε την πρόταση του Ολυμπιακού για αυτονόμηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την ΕΠΟ και επιτέθηκε στην Ομοσπονδία.

Η συζήτηση που άνοιξε ο Ολυμπιακός στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, αναφορικά με την απόσχιση, την πλήρη αυτονομία του ελληνικού ποδοσφαίρου από την ΕΠΟ, προκάλεσε αρκετές συζητήσεις. Ακόμη και κάποιες από τις ομάδες που στηρίζουν το σύστημα παραδέχθηκαν ότι η Ομοσπονδία έχει ξεφύγει και ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να μπει σε θέση οδηγού στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τον Γιάννη Αλαφούζο, ωστόσο, να εξαπολύει μύδρους εναντίον της Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στην τοποθέτησή του για το θέμα, υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν η Super League να μην έχει μεγαλύτερη επιρροή στην ΕΠΟ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «εμείς είμαστε το ποδόσφαιρο». Επιπλέον, αποκάλυψε ότι η UEFA ουσιαστικά δημιουργεί τις συνθήκες για αυτονομία του επαγγελματικού ποδοσφάιρου από την ΕΠΟ με την επιθυμία της να τοποθετήσει εκτελεστικό διευθυντή που θα έχει το απόλυτο κουμάντο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος κατά της ΕΠΟ:

«Η UEFA δημιουργεί συνθήκες για να αυτονομηθεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο από την ΕΠΟ. Θέλει να βρει έναν εκτελεστικό διευθυντή, διότι βλέπει την δυσλειτουργία που υπάρχει στην ΕΠΟ. Νομίζω πως αυτό που έγινε στην ΕΠΟ την προηγούμενη εβδομάδα δεν πρέπει να περάσει χωρίς αντίδραση.

Δεν είναι δυνατόν να ψηφίζει όλη μαζί η Σούπερ Λιγκ κάτι. Και άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να ανατρέπουν αυτήν την απόφαση. Η ΕΠΟ δε δέχτηκε να δημιουργηθεί κάποια επιτροπή για να δει ποια θα ήταν ιδανική ρύθμιση με το Κύπελλο και την έναρξη του πρωταθλήματος και μας έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ούτε μπορούμε να είμαστε τα καλά παιδιά που πάντα να λένε «ναι» και να υπομένουν από την ΕΠΟ τα πάντα. Δεν γίνεται αυτό.

Είμαστε το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε τόσο μικρή δύναμη και επιρροή στην ΕΠΟ. Γι’ αυτό το λόγο δεν ξέρω αν θα πρέπει να φύγουμε τελείως, αυτό μπορεί να είναι ακραίο, αλλά ότι πρέπει να απέχει η Super League, κατά τη δική μου γνώμη, από τις επόμενες συνεδριάσεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε».​

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ