Ματέους Ρέις : Σούπερ ανάλυση για τον αριστερό μπακ που θέλει ο Ολυμπιακός (pics+vids)

Ματέους Ρέις : Σούπερ ανάλυση για τον αριστερό μπακ που θέλει ο Ολυμπιακός (pics+vids)

Ο Βραζιλιάνος μπακ στο «μικροσκόπιο». To10.gr αναλύει το παιχνίδι του 25χρονου, που έχει ξεχωρίσει ο Πέδρο Μαρτίνς για το αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού.

Την περασμένη Κυριακή ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Πορτογαλία δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση δύο ακόμη μπακ. «Κλείσαμε Ραφίνια και Χολέμπας και κοιτάζουμε για δύο ακόμη μπακ. Μόλις μας προέκυψαν αυτά τα δύο ονόματα η ιδέα ήταν να προσθέσουμε εμπειρία στο ρόστερ. Όμως θέλουμε και δύο νεότερους παίκτες (εννοεί για τα άκρα) που θα διασφαλίσουν το παρόν και το μέλλον του Ολυμπιακού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιβηρας.

Το βράδυ της Πέμπτης to10.gr σας αποκάλυψε ότι ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει ο Πέδρο Μαρτίνς για το αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού είναι ο Ματέους Ρέις της Ρίο Αβε. Τον 25χρονο Βραζιλιάνο που κάνει τρομερά πράγματα στην Πορτογαλία με τη φανέλα της Ρίο Αβε και στην ιβηρική χερσόνησο τον παρομοιάζουν με τον σπουδαίο Αλεξ Τέλες, που έβγαλε… μάτια με την Πόρτο.

Την περσινή σεζόν ο Ματέους Ρέις πραγματοποίησε 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την Ρίο Αβε, έχοντας 1 γκολ και 6 ασίστ σε 3.100 λεπτά. Ηταν ένας από τους πρωταγωνιστές της πορτογαλικής ομάδας στη σπουδαία πορεία που έκανε στο πρωτάθλημα και βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση της πέμπτης θέσης στη Liga NOS και την έξοδο στο Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Το συμβόλαιο που έχει με τη Ρίο Αβε είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2021, αλλά δείχνει έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και να αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο. To10.gr με τη βοήθεια των Πορτογάλων αναλύει το παιχνίδι του Ματέους Ρέις και σας δίνει μια γεύση από τον Βραζιλιάνο μπακ, που βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Πειραιώτες.

Αρχικά, πρόκειται για έναν φουλ επιθετικό μπακ που βοηθάει πολύ στην ανάπτυξη της ομάδας του. Είναι γρήγορος, παρότι είναι αρκετά ψηλός για τη θέση που αγωνίζεται (1.83 μ.). Χρησιμοποιεί το σώμα του πολύ καλά και μπαίνει δυνατά στις μονομαχίες με τους αντιπάλους του. Ανεβαίνει συνεχώς στην επίθεση, δίνει βάθος στο παιχνίδι της ομάδας του και πλαγιοκοπεί τις αντίπαλες άμυνες.  «Είναι ένας επιθετικός μπακ, αλλά μπορεί να υπηρετήσει όλες τις τακτικές. Μπορεί να παίξει αμυντικά, να δώσει περισσότερη έμφαση στην αναχαίτιση των αντιπάλων του και έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα πάει καλά και στις δύο πλευρές του αγωνιστικού χώρου. Είναι συγκεντρωμένος στο πλάνο της ομάδας του και διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι του αντιπάλου του», αναφέρουν οι Πορτογάλοι.

Ο προπονητής της Ρίο Αβε, Μάριο Σίλβα, την περσινή σεζόν τον χρησιμοποίησε τόσο ως αριστερό μπακ σε συστήματα 4-4-2 και 4-2-3-1 όσο και ως αριστερό σέντερ μπακ, όταν επέλεγε να χρησιμοποιήσει το 3-5-2. «Στην πρώτη περίπτωση είχε μεγαλύτερη ευχέρεια στις κινήσεις του και βοηθούσε πολύ στο επιθετικό κομμάτι. Βοηθούσε στη ανάπτυξη δίνοντας βάθος στην ομάδα του όταν δεν είχε την μπάλα στα πόδια του, ενώ με την μπάλα δημιουργούσε προβλήματα με τις σέντρες και τις πλαγιοκοπήσεις του. Στη δεύτερη περίπτωση είχε πιο αμυντικό ρόλο, αλλά και πάλι τα πήγε εξαιρετικά, δείχνοντας ότι μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα και αποτελεσματικά στις συνθήκες του εκάστοτε αγώνα».

Ο Ματέους Ρέις είναι ένας παίκτης με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και αυτό φαίνεται όταν βγαίνει στην επίθεση. Με τα ανεβάσματά του δίνει πλάτος και βάθος στην ομάδα του και δημιουργεί πολλά προβλήματα στον αντίπαλο δεξιό μπακ. Βγαίνει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και δίνει έξτρα λύσεις στους συμπαίκτες του. Ανεβαίνει συνεχώς στο δεύτερο μισό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αφήνει κενό στην άμυνα της ομάδας του. Είναι γρήγορος και επιστρέφει τάχιστα στη θέση του. «Καλύπτει το κενό που δημιουργείται στην άμυνα της ομάδας του όταν ανεβαίνει στην επίθεση με την ταχύτητά του και το εξαιρετικό transition που διαθέτει από την επίθεση στην άμυνα»,  γράφουν οι Πορτογάλοι.

Παρότι πρόκειται για έναν φύσει επιθετικό παίκτη, ο Ματέους Ρέις αποδεικνύεται εξαιρετικός και στην άμυνα. Οι αναλύσεις των Πορτογάλων δείχνουν έναν σκληρό αριστερό μπακ, που για να τον περάσει κάποιος επιθετικός πρέπει να… φτύσει αίμα. «Είναι ένας σκληρός αμυντικός, που δεν φοβάται να βάλει τα πόδια του. Η σωματοδομή του τον βοηθάει στις μονομαχίες με τους αντιπάλους του. Η ταχύτητά του τον βοηθάει να βγαίνει πρώτος στην μπάλα και να απομακρύνει τον κίνδυνο για την ομάδα του. Πολλές φορές βάζει πρώτος το πόδι του και διώχνει μακριά την μπάλα. Πέρσι, κέρδισε το 58% των μονομαχιών που έδωσε με τους αντίπαλους επιθετικούς. Είναι πολύ καλός και στο ψηλό παιχνίδι, αφού τον βοηθάει το γεγονός ότι είναι 1.83 μ., ενώ κέρδισε το 56.3% των φάσεων που διεκδίκησε στον αέρα. Παράλληλα, πέρσι είχε μέσο όρο 9 κοψίματα σε κάθε αγώνα», γράφουν οι Ιβηρες για τον 25χρονο.

Στο επιθετικό κομμάτι ο Ματέους Ρέις είναι απολαυστικός. Ανεβαίνει συνεχώς στο δεύτερο μισό του αγωνιστικού χώρου και δίνει βάθος και πλάτος στο παιχνίδι της ομάδας του. Κινείται εξαιρετικά τόσο με την μπάλα στα πόδια όσο και χωρίς αυτήν, δίνοντας έξτρα λύσεις στους συμπαίκτες του. Πατάει στην αντίπαλη περιοχή, ντριμπλάρει εξαιρετικά και μάλιστα πέρσι είχε 67% επιτυχία στις ντρίμπλες. Ένα από τα καλύτερα νούμερα στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, στους σχετικούς πίνακες οι Πορτογάλοι τον κατατάσσου στην τρίτη θέση πίσω από τους Αλεξ Τέλες, Σίλβιο και Γκριμάλντο. Δεν είναι «μάγος», αλλά έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και το μαρκάρισμά του από τον αντίπαλο μπακ είναι πολύ δύσκολο.

Η σωματοδομή τον βοηθάει να προστατεύει την μπάλα και είναι δύσκολο να του την κλέψεις. Πέρσι κέρδισε το 56% των μονομαχιών που έδωσε στην επίθεση. Στον σχετικό πίνακα βρίσκεται πίσω μόνο από τον Αλεξ Τέλες της Πόρτο, που αποτελεί έναν από τους καλύτερους μπακ στην Ευρώπη. Είναι ένας παίκτης που «βλέπει» γήπεδο και έχει εξαιρετική αίσθηση του χώρου. Όταν κλείνεται βγάζει την μπάλα στον ελεύθερο συμπαίκτη του, ενώ πασάρει ικανοποιείται και με το δεξί, παρότι δεν είναι το «καλό» του πόδι. Η αγαπημένη του κίνηση είναι το «1-2» είτε με τους κεντρικούς χαφ, είτε με τους εξτρέμ.

Με την ταχύτητά του βγαίνει γρήγορα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και δημιουργεί φάσεις. Πέρσι είχε 83.25% επιτυχημένες πάσες και ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος σε αυτό το κομμάτι. Του αρέσει να βγάζει πάσες στην πλάτη της αντίπαλης άμυνες. Πάσες μάλιστα στις οποίες η μπάλα παίρνει καμπύλη και δυσκολεύει τους αντίπαλους αμυντικούς.

Εν κατακλείδι πρόκειται για έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή. Είναι σκληρός αμυντικός και εξαιρετικός στο επιθετικό κομμάτι. Εχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και αυτό φαίνεται στις ντρίμπλες που κάνει στους αγώνες. Συνδυάζεται άψογα με τους συμπαίκτες του και βοηθάει πολύ στο επιθετικό κομμάτι με τα ανεβάσματά του στην αντίπαλη περιοχή. Είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του και δείχνει έτοιμος για το μεγάλο βήμα. Ετοιμος για να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ